6 leuke tips wat je met een hamamdoek kunt doen

happy

Als ik aan hamamdoeken denk, denk ik aan een hamambezoek op vakantie, jaren geleden in Turkije.. Wat was dat heerlijk! Over vakantie gesproken, een hamamdoek van Happy Towels neemt veel minder ruimte en gewicht in beslag dan een strandlaken in je koffer. Ik ben inmiddels verkocht aan mijn biologische hamamdoek en geef jullie 6 tips waarvoor je een hamamdoek kunt gebruiken.

1. Strandlaken

Zoals ik het hierboven al benoemde nemen ze minder gewicht en ruimte mee op reis. De variant die ik van Happy Towels kreeg is 2.10 m lang dus ook voor lange mensen. Ook voor een dagje strand in Nederland met kinderen sleep je al snel teveel spullen mee en scheelt een hamamdoek dus enorm aan ruimte.

2. Afdrogen

Na het douchen, baderen of zwemmen kun je je afdrogen met een hamamdoek. De doek absorbeert goed en droogt snel.

happytowel

3. Spelen

Toen ik de kinderen vroeg of ze er ook mee konden spelen antwoorden ze meteen, ja tuurlijk! Je kunt er een tent mee bouwen (lees: over de tafel heen leggen), verstoppertje mee spelen en zelfs touwtrekken. De hamamdoek is erg zacht maar reuzesterk! Speelt je kind graag superheld? Dan maak je er een leuke cape van.

4. Picknickdeken

Pak wat drinken en eten in het midden van de doek, wikkel het een slag rond en steek er een stok in. Klaar is je plunjezak voor een picknick. Of leg de hamamdoek in de picknickmand.

5.  Zomerdeken

In de zomer of op de camping in een hete caravan is het vaak erg warm met slapen. Wil je toch wat over je heen? Gebruik de hamamdoek dan als dekentje.

6. Omslagdoek

Je kunt de hamamdoek ideaal als omslagdoek of pareo gebruiken. Je kunt deze op verschillende manieren knopen.

happytowel1

Hamamdoeken van Happy Towels

De gehele collectie van Happy Towels wordt vervaardigd in Turkije; op kleine schaal door wever Metin en zijn familie. De hamamdoeken zijn anders dan anderen. Zo zijn deze exemplaren extra lang – maar liefst 2.10 meter – en uitgevoerd in bijzondere kleuren en opvallende dessins. Happy Towels presenteert: hamamdoeken van 100 procent biologisch katoen. Na de biologische bamboe-doeken is nu ook in het katoen geen enkel vervuild draadje meer te vinden. Goed voor het milieu én de huid. van elk verkocht exemplaar gaat twee euro naar het Turkse doel ‘Papa Laat Me Naar School Gaan’. Daarmee kunnen meisjes uit arme gezinnen een studiebeurs krijgen om na hun 14e verder te leren

img_5823

Wat vinden wij ervan?

Wij zijn verkocht. Ik zie er zoveel voordelen in. Je kunt er zoveel mee en het is nog beter voor het milieu ook. De hamamdoek die wij ontvingen is gemaakt van 100 % biologisch katoen. Tot onze verbazing voelde de doek zijdezacht aan. De stof is mooi geweven en sterk. We hebben de doek zoals je ziet op verschillende manieren gebruikt en zijn erg tevreden. Als je de doek als omslagdoek of pareo gebruikt zakken ze niet zo snel af dan een normaal badlaken. Ze drogen goed af en krimpen niet na het wassen.

Heb jij al een hamamdoek? Of staat deze op je wishlist?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

11 Comments

 • Reply Rory mei 13, 2017 at 8:53 am

  Ik vind ze prachtig! En ik word zeker getriggerd. De laatste paar vakanties waren steeds naar vakantiehuizen of hotels waar je strandlakens kreeg / mocht lenen. Toch neem ik altijd onze eigen hamamdoeken mee (een stuk kleiner) die we ook in Turkije – Güzelcamli – hebben gekocht. De hamamdoeken waar jij het nu over hebt zijn wel heel erg mooi (maar daarom ook iets meer aan de prijs dan diegenen die ik heb gekocht). Mooi hoor!

 • Reply Cassandra mei 13, 2017 at 9:40 am

  Nog een extra tip: ook leuk als tapijt in de tuin..

 • Reply Marsha mei 13, 2017 at 11:56 am

  Je kan er zeker veel mee doen zeg! Handige tips! En hij ziet er ook gaaf uit!

 • Reply Fleur mei 13, 2017 at 12:24 pm

  Ik heb er ook eentje (roze dat dan natuurlijk wel 😉 ) Ik vind ze heerlijk en gaan altijd als eerste in de koffer

 • Reply Mirjam mei 13, 2017 at 1:16 pm

  Wij gebruiken ze altijd op vakantie – super handig en lichtgewicht 🙂

 • Reply Marguerita mei 13, 2017 at 1:54 pm

  Ja ze zijn zo lekker snel droog he? Mijn jongste wil altijd het liefste afgedroogd worden met een hamamdoek na het douchen

 • Reply A Fashion Taste mei 13, 2017 at 2:27 pm

  Ik heb nog geen maar als ik lees wat je allemaal mee kan doen dan ben ik ook verkocht!

 • Reply Bianca mei 15, 2017 at 6:17 am

  Wat een leuke tips 🙂 Ik gebruik het meestal inderdaad als een strandlaken x

 • Reply Amy mei 15, 2017 at 7:35 am

  Ik heb er eentje die ik vaak mee op vakantie neem! Ik gebruik hem ook meestal als strandlaken, super handig.

 • Reply hillybillybeauty mei 15, 2017 at 11:19 am

  qua formaat echt multifunctioneel. En ook niet extreem warm denk ik? Ik zou zo’n doek heerlijk mee op vakantie nemen, misschien er toch maar eens achteraan 😉

 • Reply Astrid mei 15, 2017 at 9:08 pm

  Wat een mooie doek. Lijkt me heel handig als picknickkleed inderdaad.

 • Leave a Reply