hans-grietje-zeewolde-review

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje Zeewolde; pannenkoeken eten en spelen (review)

Hans en Grietje pannenkoekenhuis en speelpark in Zeewolde is een belevenis voor jong en oud. Op aanraden van enkele vrienden hebben wij een tafeltje gereserveerd om hier te gaan eten. Het restaurant en het speelpark zien er sprookjesachtig en magisch uit, maar voor ons was het toch een gevalletje één keer en nooit weer..

Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn snoephuisje? Wij waren helemaal onder de indruk toen we bij het pannenkoekenrestaurant Hans en grietje arriveerden. Het zag er groot, mooi en sprookjesachtig uit. We hadden geluk dat we nog een tafel voor binnen konden reserveren, op de laatste dag van ons weekendje in Flevoland om de vakantie hiermee af te sluiten.

Hans en Grietje Zeewolde; magisch pannenkoekenhuis in Flevoland

ingang-hans-en-grietje-zeewolde
De entree van het pannenkoekenhuis Hans en Grietje

Onze ervaring bij pannenkoekenhuis Hans en Grietje

Het pannenkoekenhuis Hans en Grietje ligt aan de bosrand van Zeewolde bij het mooie Harderbos. Het restaurant is makkelijk via de snelweg te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid. Wij schrokken een beetje van het aantal auto’s dat hier geparkeerd stonden. Het leek wel of we naar een pretpark gingen, zoveel volk hadden we nu ook weer niet verwacht voor een pannenkoekenrestaurant..

Dat Hans en Grietje een speciaal en mooi pannenkoekenrestaurant is merken we al snel. Het was overweldigend en de kinderen wisten niet waar ze moesten kijken.

Bij binnenkomst viel het al tegen

Zoals jullie weten bezoeken wij behoorlijk wat uitjes voor onze blog, maar ook voor onszelf, omdat we het hartstikke leuk vinden om veel met de kinderen te ondernemen. Meestal zijn we positief maar soms kan het gebeuren dat je een slechte ervaring hebt. Ondanks dit mooi gedecoreerde pannenkoekenrestaurant in Zeewolde, ging er die middag dat wij er waren, van alles mis. Erg jammer maar ik ben liever eerlijk over dit soort dingen.

Wij liepen bij Hans en Grietje naar binnen en omdat we een tafel hadden gereserveerd, bleven we binnen bij de entree wachten tot iemand ons de gereserveerde tafel aanwees. Er was helaas niemand te bekennen en het personeel wat langs liep, bleek het te druk te hebben. De kinderen zuchten dat het lang duurt en de andere drie gezinnen die achter ons stonden voor hun reservering konden het ook niet echt waarderen. Pas na 15 minuten kwam er iemand naar ons toegelopen om ons een tafel aan te wijzen.

Lang wachten en missers door onoplettendheid personeel

Daar hebben we plaats genomen en de jongens wilden even een rondje door het restaurant lopen. Prima! Ik liet ze eerst een pannenkoek uitzoeken zodat wij deze meteen konden bestellen als er iemand voor de bestelling kwam. We hadden immers al best trek gekregen. Echter zat de ruimte behoorlijk vol en liep er (te) weinig personeel. Hierdoor hebben wij wel 50 minuten moeten wachten voordat er een dame kwam om de bestelling op te nemen..

Excuses heeft ze wel aangeboden, maar eerlijk gezegd vind ik zo’n lange wachttijd niet acceptabel. Gelukkig duurde het daarna niet heel lang meer voordat we ons bestelde voorgerecht en de drankjes kregen.

hans-grietje-zeewolde-review-ervaring
Een placemat inkleuren tijdens het wachten

Pannenkoeken bakken met schoonmaakmiddel

Wij zaten in een hoekje naast een keuken voor kinderfeestjes. Er was op dat moment geen kinderfeestje gaande maar er waren daar kinderen van 2 tot 9 jaar aan het spelen met echte pannen, lepels, kannen, bekers én schoonmaakmiddel!! Ik moest drie keer kijken wat ze nu aan het doen waren en toen drong het door dat kleine en grote kinderen met flessen schoonmaakmiddel de hele kinderkeuken achter ons aan het besmeren waren. En er liepen dus ook kleine kinderen zonder toezicht met afwasmiddel of allesreiniger te klooien.. dat ging mij te ver en ik sprak de eerste beste medewerker aan. Die heeft toen alle kinderen uit de kinderkeuken gezet en de deur dicht gedaan. Je kindje zou het maar opdrinken…

hans-grietje-pannenkoekenhuis-zeewolde-review
Kleine kinderen van 2 jaar en ouder zaten met schoonmaakmiddel de hele kinderkeuken achter ons onder te smeren.. De pannenkoeken op onze eigen borden waren overigens heerlijk!

Grote en lekkere pannenkoeken

Behalve dat we de pannenkoeken niet te gelijk kregen en de muntjes bij de kinderpannenkoeken vergeten waren, zal ik nu verder niet meer klagen. De pannenkoeken waren echt heerlijk en ze vulden goed. Ik had zelf een ‘Grietje’ pannenkoek met brie, honing en prei. Bij de kinderpannenkoeken zaten snoepjes en een speelgoedje. Ook kregen de kinderen een coin waarmee ze na het eten een ijsje, een lolly uit de automaat of een andere kleinigheid konden uitzoeken.

De belevenis in het restaurant

Het was er letterlijk een heksenketel, een kermis, of hoe wil je het noemen? De decoratie was mooi, af en toe speelt er een heksenorgel, en beweegt er van alles in het restaurant. Pas ook op dat je niet een emmer water over je hoofd krijgt als er iemand aan het touw bij de ijsboer trekt. Via allerlei tunnels en glijbanen kunnen kinderen door het hele restaurant kruipen en van alles ontdekken. Dat vonden de kinderen erg tof. Je moet niet naar Hans en Grietje in Zeewolde gaan om rustig een pannenkoek met je familie te eten. Er is veel lawaai en persoonlijk vonden wij het allemaal veel te druk en rumoerig.

hans-grietje-zeewolde-ervaring
Via kruiptunnels in het restaurant kwamen de kinderen op spannende plekken uit..
hans-grietje-zeewolde
Speelpark buiten met torenhoge glijbanen en springkussens

Tot slot

Het concept is leuk bedacht, kinderen vinden het vast en zeker leuk. Het speelpark is leuk, het bos eromheen met een Hans en Grietje kruimelpad. Echt top! Maar onze belevenis met het eten viel ons echt een beetje tegen. Ik hoop dat wij gewoon pech hadden op het moment dat wij er waren, en dat het er buiten de schoolvakanties om, en op een doordeweekse dag, het er een stuk minder druk is. Misschien dat ik dat nog eens zou proberen, anders zie ik het echt niet zo zitten. De prijs tot kwaliteit verhouding van het eten en drinken vond ik prima. Wij waren met zijn vijven voor een schaal nacho’s, ieders twee drankjes en een pannenkoek 83 euro kwijt.

Adres pannenkoekenhuis Hans en Grietje: Sternweg 2a, 3898 LJ, Zeewolde, Flevoland

Heb jij al eens bij Hans en Grietje in Zeewolde gegeten? Viel het bij jullie ook tegen of hadden jullie een betere ervaring?

6 thoughts on “Pannenkoekenhuis Hans en Grietje Zeewolde; pannenkoeken eten en spelen (review)

 1. Wow, wat leuk.
  Zou er eerder al heen met de kinderen, in de vakantie. Maar we zijn ergens anders heen geweest.
  Weet nu dat ik er buiten het seizoen een keertje heen moet gaan.
  MIjn kleinkinderen zullen het geweldig vinden.

 2. Wij zijn er afgelopen jaar augustus geweest. 6 volwassenen , 1 tiener, een 3 jarige en een baby.

  Het was bij ons ook erg druk, de tafels buiten was overvol. Ook waren niet alle tafels even schoon. Maar dat werd wel snel gedaan, toen ze dat merkten. Ik denk idd dat wat meer personeel meer rust zou brengen.
  gelukkig hebben wij niet erg lang moeten wachten en die tijd was ook zo voorbij met alle dingen die te zien zijn. Dingen bewegen. En alles doet me denken aan villakaterbont en Efteling.
  Mijn nichtjes hebben buiten gespeeld en waren amper binnen te krijgen. ook binnen in het restaurant kan men spelen. Nadeel is wel dat sommige dingen zo klein is, dat je als volwassenen je kinderen moeilijk kan volgen. We zijn niet allemaal maatje S. en max. 1 meter 50
  Persoonlijk zou ik nooit kleine kinderen alleen laten, ook niet hier. Gewoon nergens. Zeep is niet goed te spreken, maar het is de verantwoordelijkheid van de ouders vind ik.
  De pannenkoeken waren heerlijk.

 3. Vandaag met 13 personen bij Hans en Grietje gegeten.
  Bestellen via QR code. Helaas slecht internet en ontvangst. Met 6 verschillende telefoons geprobeerd om te Bestellen.
  Gevraagd aan de bediening. Kan echt alleen via code. Uiteindelijk gelukt.
  Bediening is matig. De eerste was al klaar toen het laatste gerecht gebracht werd.
  Het is dat de kinderen lol hebben in de speeltuin zodat ouders even rustig kunnen praten…..
  Banken zijn vochtig en vies.
  Wat mij betreft 0 steren

 4. Wat een desillusie!! 2 maanden geleden een bewegende tafel gereserveerd (lees: een houten tafel die elke 10 minuten een meter omhoog en weer omlaag gaat en dat voor € 30..). We vierden het 50 jarig huwelijk van onze ouders. De tafel die we kregen toegewezen was nog vies, met een ranzig doekje veegde de serveerster de etensresten op de grond. Na een half uur werden de drankjes opgenomen en een kwartier later de pannekoeken besteld. Nadat we al een uur aan tafel zaten kregen we de mededeling dat het nog zeker 45-60 minuten zou duren voordat de pannekoeken zouden komen. Daar we nog 1,5 uur naar huis moesten rijden, toen besloten de rekening te vragen en weg te gaan. Geen excuses of empathie, alleen de rekening van de drankjes kregen we op tafel.

  Op het oog een mooi concept, maar door commercie uit z’n voegen gegroeid en daardoor een enorme teleurstelling waardoor ze ons NOOIT meer terug gaan zien.

Geef een reactie