Help?! Op vakantie met een baby naar Turkije..

dsc02424

Zonder twijfel hebben wij een tijdje geleden vakantie geboekt en natuurlijk gaan onze kinderen mee. Milan kijkt er ontzettend naar uit want hij mag weer in het vliegtuig. Hij heeft het er nu al dagelijks over, hij wil naar het strand en de hele dag ijsjes eten.

Ik daarentegen zie wel op tegen de vliegreis met Nena. Wij hebben dit al eens eerder gedaan toen Milan 4 maanden oud was en dat is goed bevallen maar nu lijkt dat al weer zolang geleden en zit ik soms even met mijn handen in het haar. Wat moet ik allemaal meenemen voor Nena? Hoe zou de vliegreis gaan? Is het wel verstandig om haar nu al mee te nemen op vakantie? Deze twijfels had ik ook toen we met Milan op vakantie gingen en achteraf kijk ik er alleen maar positief op terug.

Onze bestemming is Turkije.

Momenteel lees en hoor je er veel negatiefs over de meneer die het land in handen heeft. Laten ze wel of geen vliegtuigen binnen uit Nederland? Wij gaan pas over 4 weken en ik hoop dat het allemaal meevalt en we alsnog heerlijk vakantie kunnen vieren.

We moeten nog even een lijstje maken met spullen die we moeten aanschaffen voor de vakantie zoals zwemluiers, zonnebrandcrème voor baby’s, badkleding en nog veel meer. Dan is er nog een lijstje wat we allemaal mee moeten nemen. Ik vraag me af of het verstandig is luiers vanuit Nederland mee te nemen of zullen we daar een pak aanschaffen als we er zijn? Babyvoeding neem ik zelf mee, ik wil niet in de stress raken omdat het merk voeding wat wij gebruiken daar niet verkrijgbaar is.

Voor ons zelf en voor Milan moet we ook spullen meenemen. We hebben nog minstens 4 weken de tijd om de spulletjes aan te schaffen en onze koffers in de pakken. Ik probeer dit altijd zo gestructureerd mogelijk te doen zodat ik niets vergeet en op deze manier heb ik minder vakantie stress.

Zijn jullie zelf met een baby op vakantie geweest? Zo ja, wat was voor jullie echt onmisbaar tijdens de vliegreis en wat adviseren jullie mij om mee te nemen?

Tot de volgende keer!

Liefs Sandy

Hi Sandy, leuk dat je weer op vakantie gaat. Om jou op weg te helpen met inpakken zal ik binnenkort een lijstje maken met dingen die verstandig zijn om mee te nemen als je met een baby gaat reizen. Liefs, Nathalie.

6 Comments

 • Reply Batboy maart 15, 2017 at 7:42 am

  Ik zou er ook wel tegenop zien. Gelukkig heb je goede ervaring met Milan. Dit zal vast ook goed gaan. Veel plezier alvast!

 • Reply Patricia maart 15, 2017 at 7:53 am

  Denk dat ik me nu meer zorgen om Turkije situatie zou maken, dan om de baby.

 • Reply Marguerita maart 15, 2017 at 7:55 am

  Oh wat heftig, Turkije is niet echt veilig voor Nederlanders op dit moment… ik zou in ieder geval zorgen dat je kids de vaccinaties hebben voor hepatitis

 • Reply Jessica maart 15, 2017 at 9:27 am

  Handige inpaktips:
  Grote hydrofiele doeken en hamamdoeken ipv handdoeken voor de kids: die zijn veel kleiner op te vouwen
  Wasbare zwemluier ipv wegwerp: neemt minder ruimte in
  Mini’s shampoo en wasgel ipv grote flessen.
  Zo houd je weer plek over voor andere dingen 😉
  En tenzij de baby gevoelig is voor andere luiers, zou ik de luiers daar kopen. Ze hebben daar ook baby’s, dus ook luiers. Genoeg meenemen voor twee dagen, dan heb je speling om naar de supermarkt te gaan.
  Niet vergeten: heel veel plezier!

 • Reply Vlijtig Liesje maart 15, 2017 at 10:46 am

  Wij gingen een keer kamperen met onze jongste er bij, die toen een baby was. Maar dat was gewoon in Nederland dus een stuk makkelijker.

 • Reply Huismama maart 15, 2017 at 9:12 pm

  Ja, we zijn op vakantie geweest met een baby. We bleven in Nederland en ik vond het een hele volksverhuizing! Dapper en knap dat jullie het aandurven, fijne vakantie!

 • Leave a Reply