kattenmand-hema-review-ervaringen-poezenmand-blog-katten

Review: HEMA Kattenmand in de vorm van een kattenhoofd

Toen ik deze mooie grijs/witte kattenmand van HEMA voor het eerst zag op hun website, twijfelde ik geen moment om hem te bestellen. Het oog wil namelijk ook wat!

HEMA, bekend om zijn betaalbare en kwalitatieve producten, bood een kattenmand aan die er stijlvol en comfortabel uitzag, in de vorm van een heus kattenhoofd, en dat voor zo’n 20 euro.

Kattenmand van de HEMA

Deze kattenmand in de vorm van een kattenkop heb ik voor dit blog ‘niet gesponsord’ gekregen, maar zelf besteld omdat ik er een nodig had voor de kittens, en deze gewoon erg mooi en betaalbaar vind. Bovendien zocht ik een mandje waar de kittens zich een beetje geborgen in kunnen voelen. Ze zijn immers nog zo klein en moederpoes is helaas niet meer in beeld.

Maar hoe zou het werkelijk zijn als mijn twee kittens van bijna 8 weken de HEMA kattenmand uitproberen? Hier is mijn uitgebreide review met onze ervaringen.

kattenmand-hema-ervaringen

Eerste indruk

Ik heb een online bestelling geplaatst. Het voordeel is dan dat het voor je klaar word gelegd in een HEMA filiaal, of bij een bestelling vanaf 25,- gratis wordt thuisbezorgd.

De poezenmand wordt geleverd in de afmeting 46×35, wat op het eerste gezicht compact lijkt.

Echter, bij ontvangst viel mij meteen op dat de kwaliteit van het materiaal en de afwerking boven verwachting was. De stof voelde zacht en stevig aan, en de kleuren waren neutraal, waardoor de mand in vrijwel elk interieur zou passen.

Inrichten en plaatsen

Ik besloot de mand naast de kast te zetten, een plek waar mijn kittens graag spelen. Het inrichten was een fluitje van een cent. Je kunt het vergelijken met het uitpakken van een kussen dat je net hebt gekocht: even schudden, op zijn plek leggen en klaar.

Mijn kittens, Maya en Luzy, waren in eerste instantie een beetje terughoudend, zoals kittens vaak zijn met nieuwe objecten. Maar na een paar uur verkennen, maakten ze van de mand hun nieuwe favoriete rustplek.

hema-kattenmand-poezenmand-kattenhoofd-ervaring-blog-review
Een los (maar lekker zacht) rond binnenkussen die je er zo in kunt leggen
hema-kattenmand-kattenkop-poezenhoofd-review-ervaringen
De onderkant heeft kleine nopjes zodat de mand beter op zijn plek blijft staan

Comfort

Nu komt de grote vraag: hoe comfortabel is kattenmandje van de HEMA het eigenlijk? Om dit te testen, liet ik Maya en Luzy meerdere dagen de mand uitproberen. Wat mij opviel, was dat beide kittens de mand als hun vaste slaapplek hadden verkozen. Ze rolden erin, knuffelden elkaar en dutten vredig weg.

De mand lijkt precies de juiste zachtheid te hebben. Niet te zacht, waardoor ze wegzakken, maar ook niet te hard. De randen van de mand geven extra ondersteuning, vooral voor Maya, die graag haar kopje erop laat rusten.

hema-kattenmand-review-ervaring

Duurzaamheid

Een ander belangrijk aspect voor mij is duurzaamheid. Kittens kunnen nogal speels en soms destructief zijn. Na bijna twee weken intensief gebruik door Maya en Luzy, vertoont de mand nog geen tekenen van slijtage. Geen losse draden, geen scheuren en de vulling lijkt nog steeds zijn vorm te behouden.

Daarnaast is de mand ook bestand tegen de kleine ‘ongelukjes’ die kunnen gebeuren met jonge kittens. Een keer een klein plasje erin? Geen probleem. Het kussentje kan op 30 graden gewassen worden in de wasmachine op het handwasprogramma.

Esthetiek

Persoonlijk ben ik erg gevoelig voor het uiterlijk van producten, zeker als ze een prominente plek in mijn woonkamer innemen. De HEMA kattenmand scoort hier echt hoog. Het heeft een moderne, minimalistische uitstraling, waardoor het meer aanvoelt als een stijlvol woonaccessoire dan een eenvoudige kattenmand. Het neutrale kleurenpalet zorgt ervoor dat het naadloos opgaat in mijn interieur.

kattenmand-hema-ervaringen-review-schoonmaken-blog-katten
Er word ook op de HEMA kattenmand geklommen

Prijs-kwaliteitverhouding

Nu komen we bij het laatste, maar zeer belangrijke punt: de prijs-kwaliteitverhouding. HEMA heeft de reputatie kwalitatieve producten aan te bieden voor een schappelijke prijs, en deze kattenmand in de vorm van een kattenkop is daarop geen uitzondering.

Voor de kwaliteit en het comfort dat het biedt, vind ik de prijs zeer redelijk. Natuurlijk zijn er goedkopere opties op de markt, maar gezien de duurzaamheid en esthetiek van deze mand, is het de investering meer dan waard.

Je koopt de HEMA kattenmand in de vorm van een kattenkop op deze pagina.

Lees ook:

*Deze tekst bevat affiliate linkjes.

Geef een reactie