herfst-jasjes-dames-trends

Herfst jasjes dames: dit zijn trends voor 2023

Ah, de herfst. De seizoensverandering betekent niet alleen een verandering in de natuur, maar ook in onze garderobe. Tijd voor mooie herfst jasjes dames!

De zomerjurkjes worden opgeborgen en de warmere kleding komt weer tevoorschijn. Een van de belangrijkste items voor de herfst is ongetwijfeld een dames herfst jas en mag ook niet ontbreken als een van je basic kledingstukken voor je herfstgarderobe.

Dit artikel gaat over herfstjasjes voor dames en belicht de mooiste trends van 2023.

Waarom is een goede dames herfst jas zo belangrijk?

De herfst kan een onvoorspelbare tijd zijn in Nederland. Van zachte, zonnige dagen tot koude, regenachtige momenten; je weet nooit echt wat je kunt verwachten.

Een goede dames herfstjas beschermt niet alleen tegen de regen, maar is ook een uitspraak van persoonlijke stijl en smaak.

4x Trends in herfst jasjes voor dames in 2023

1. De oversized blazer

De oversized blazer blijft ook dit jaar populair. Gedragen als jas, is het de perfecte combinatie van zakelijk en casual. Kies voor warme, herfstachtige kleuren zoals diep groen, burgundy of klassiek zwart.

2. Eco-vriendelijke materialen

Duurzaamheid staat centraal in de mode van 2023. Damesjassen gemaakt van gerecyclede materialen of duurzame stoffen zoals biologisch katoen zijn niet alleen goed voor de planeet, maar zien er ook geweldig uit.

3. Lange trenchcoats

De trenchcoat is een tijdloze klassieker. Dit jaar zien we ze in langere varianten, vaak tot aan de enkels. Ideaal voor die wisselvallige herfstdagen.

4. Puffer jassen

De puffer jas blijft in de mode, maar dit jaar met een update. Denk aan puffer jassen met unieke patronen, opvallende kleuren of met interessante details zoals asymmetrische ritsen.

herfst-jas-dames-trends-tips-styling

Waar let je op bij het kiezen van een herfstjas?

Materiaal: Kies voor een jas die wind- en waterdicht is. Materialen zoals wol zijn ook ideaal voor de herfst omdat ze warmte bieden zonder te oververhitten.

Lengte: Afhankelijk van je persoonlijke stijl kun je kiezen voor een korter jack, een middellange jas of zelfs een lange mantel.

Kleur: Hoewel herfst vaak geassocieerd wordt met donkere kleuren, kan een heldere, levendige jas net dat beetje extra geven aan je outfit.

Styling tips voor dames herfstjasjes

Combineer je oversized blazer met skinny jeans en enkellaarsjes voor een chique, casual look.

Een lange trenchcoat staat prachtig met hoge laarzen en een sjaal.

Voor een sportieve look, combineer je puffer jas met sneakers en een muts.

Zo kun je je herfst jas mooi houden

Het verzorgen van je herfstjas verlengt niet alleen de levensduur, maar zorgt er ook voor dat hij er altijd op zijn best uitziet. Enkele tips:

Reiniging: Volg altijd de wasinstructies op het label. Sommige jassen zijn geschikt voor de wasmachine, terwijl anderen alleen chemisch gereinigd mogen worden.

Opbergen: Hang je jas op een hanger om zijn vorm te behouden. Vermijd het opbergen in krappe ruimtes waar het materiaal kan beschadigen.

Vlekverwijdering: Behandel vlekken onmiddellijk met een vlekwijdermiddel geschikt voor het materiaal van je jas.

Investeer in kwaliteit en zorg goed voor je jas, zodat je er vele herfsten van kunt genieten.

Geef een reactie