Het is weer december

Hoera het is weer december! De gezellige maand. De maand van de lichtjes en de kaarsjes. De maand waarin we eindelijk weer de meest afschuwelijke kerstmuziek kunnen luisteren. En dit stiekem ook nog eens leuk vinden.
De maand waarin het geld over de balk gesmeten wordt. De maand waarin we ons scheel eten aan chocolade, marsepein, speculaasbrokken en garnalen met mayonaise. Wat we vervolgens wegspoelen met liters warme chocolademelk met slagroom. De maand van het vele regelen. Van pakjesavond waarbij je op het laatste moment erachter komt dat je zoon toch wel érg weinig kadootjes heeft, waardoor je nog supersnel op kadootjesjacht moet. Bij ons is december de maand waarin de jongste telg jarig is. Dus wij moeten ook nog eens een verjaardag vieren en organiseren tussen pakjesavond en kerst door. Kan het arme kind natuurlijk ook niks aan doen, maar het is een geregel.
De maand dat je moet verzinnen wat voor vreemde gerechten je nu weer met de kerst moet maken. Nadat je met je familie, schoonfamilie en vrienden hebt uitgevochten bij wie je het welke dag viert. De maand van de kerstvieringen op school, op scouting en in de kerk. De maand van de lichtjesrun voor het goede doel, het Sophia kinderziekenhuis. Waar ik dan ook nog eens graag aan mee doe. Overigens kun je hier doneren. Dan natuurlijk nog oud en nieuw. En omdat ik in de zorg werk, werk ik fijn op die dagen.
December is dus de drukste maand van het hele jaar.
Ik vind het allemaal maar een gedoe.
Ik snap niet dat dit in één maand moet.
Kunnen we de kerst niet naar maart verschuiven? Dan hebben we niks. Het is dan rustig en hebben we ook weer wat centen gespaard om vette kerstdiners van te kopen.
Ondanks dat ik de lichtjes en het samen zijn supergezellig vind, ben ik altijd weer blij als december voorbij is. Dan hebben we weer een normale agenda zonder al teveel gekkigheid.
Maarja, dat gaat niet. Dus het enige wat mij nu nog rest is om iedereen fijne kerstdagen te wensen en veel geluk in 2019!
Maak er wat van want je leeft maar één keer.

*De uitgelichte foto met de december kalender is van Anastasiia Holiubieva / Shutterstock.

Geef een reactie