Uittip: Het varend kindercorso op 5,6 en 7 augustus in het Westland

Het kindercorso is een onderdeel van het Varend Corso wat elk jaar plaats vindt op de Westlandse wateren. Dit jaar doen er 12 boten mee aan het kindercorso en er zijn speciale gasten aanwezig uit Sesamstraat. Vanwege het 40 jarig bestaan van Sesamstraat openen Bert, Ernie, Tommie en Elmo het corso op een leuke manier en daarna varen ze zelf ook mee op de Sesamstraatboot. Kom kijken op 5,6 en 7 augustus want het beloofd een groot spektakel te worden!

Varend Corso Westland 2014 3 augustus Delflanddag
Varend Corso Westland 2014 3 augustus Delflanddag

Kindercorso

Voor de derde keer is een kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De 12 boten van het kindercorso is een verrijking voor het corso waarmee ook de jongste deelnemers een eigen plekje hebben te midden van de overige boten. De speciale vletten voor het kindercorso worden door de scouting ter beschikking gesteld.  Tijdens het hele corsoweekeinde zijn de 12 boten van het kindercorso  te bewonderen op de Westlandse wateren.

Varend Corso Westland 2014 1 augustus Rijnmonddag
Varend Corso Westland 2014 1 augustus Rijnmonddag

Feest op het water én de wal

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

Meer informatie

Dit jaar ligt er een vernieuwd Delft klaar voor het Varend Corso Westland. Dit betekent dat op zondag 7 augustus de route van de stoet verandert. Op zondag 7 augustus trekt het zomerse corsospektakel weer door de karakteristieke Buitenwatersloot, een ware toevoeging voor het corso. Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.

Toegang: gratis

Geef een reactie