Het vernieuwde Hofpleintheater + Win 4 kaarten voor de Notenkraker (gesloten)

800_openingshofplein-1512-fdr1

Afgelopen week werd het vernieuwde Hofpleintheater officieel geopend. Dit vernieuwde theater geeft Rotterdam Noord een nieuwe creatieve en sociale impuls. Het theater werd feestelijk geopend door Thomas Roskam en veel aanwezige kinderen en jongeren van de 17 Hofplein leslocaties in de omgeving. Ter ere van de opening mag ik 4 kaarten voor de voorstelling van de Notenkraker verloten, een familievoorstelling geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, leuk voor in de kerstvakantie!

Het Hofpleintheater

Dit theater is voor de meeste Rotterdammers een groot begrip. Zelf kende ik het nog niet totdat ik een uitnodiging kreeg om bij de opening aanwezig te zijn. Helaas had ik andere dingen op de agenda staan, december is immers een maand die snel volgepland staat.

openinghofpleintheaterrotterdam

De grote entreehal van het Hofpleintheater werd jarenlang met Zadkine en het Grafisch Lyceum gedeeld. Overdag een ingang voor scholieren en ’s avonds de entree van het theater. Beide scholen zijn inmiddels verbouwd en hebben een eigen ingang. Daarmee kreeg het Hofplein de hal tot haar beschikking én een mooie kans om het theater en de buurt meer mogelijkheden te geven. Het theaterbedrijf wordt een leer/werkbedrijf voor MBO-studenten van o.a. Zadkine. Niet alleen voor de horeca-onderdelen, maar ook voor studenten die een opleiding volgen op het gebied van evenementenorganisatie, marketing en leisure.

Het vernieuwde theater

Het theater is helemaal opnieuw ingedeeld en ziet er totaal anders uit. Zo heeft architecte Maaike Westinga in haar ontwerp de oude foyers een nieuwe functie gegeven en zijn ruime repetitie- en workshopstudio’s geworden. De grootste verandering is echter de centrale foyer op de begane grond. Hier wordt letterlijk het theaterleven verbonden met het straatleven op het Waterplein. De foyer is het nieuwe entreegebied waar spelers, bezoekers, studenten en wijkbewoners elkaar tijdens én buiten voorstellingen kunnen ontmoeten. “De nieuwe foyer creëert nieuwe kansen en functies voor het theater. We hopen dat jong en oud zich genodigd voelen om ook overdag wat te drinken, laptop mee te nemen of af te spreken. In het bijzonder kinderen en jongeren, want Hofplein blijft natuurlijk hún plek.” aldus Dennis van Galen, directeur Jeugdtheater en Educatie.

notenkraker_website

Win 4 tickets voor de voorstelling ‘De Notenkraker’ in het vernieuwde Hofpleintheater in Rotterdam Noord

Clara krijgt op kerstavond een houten notenkrakerspop cadeau. Als ’s nachts de poppen tot leven komen, komt Clara terecht in een droomwereld met een vrolijke Notenkraker, de snuggere soldaat, lieve Mathilde en de exotische Nadia. Samen met de andere poppen strijden ze tegen het machtige muizenleger. Dit alles in een sprookjeswereld vol met sneeuw, speelgoed en betoverende muziek.

Jeugdtheater Hofplein speelt onder regie van Esther Habbema deze ware kerstklassieker met een eigentijdse twist. Geen groots ballet, maar een moderne muziektheatervoorstelling over fantasie, vriendschap en een beetje liefde.

Speciaal ter ere van de opening mag ik 4 kaarten weggeven voor de voorstelling van ‘De Notenkraker’ in het vernieuwde Hofpleintheater in Rotterdam Noord op een datum naar keuze zodat je samen met je gezin of vrienden kunt genieten van de voorstelling en het vernieuwde theater.

  • Laat hieronder of op onze Facebookpagina in een reactie weten dat je meedoet aan deze winactie.
  • We zouden het ook leuk vinden als de de Facebookpagina van het Hofpleintheater een like geeft.

* De tickets worden beschikbaar gesteld door het Hofpleintheater. De winnaar maak ik aanstaande vrijdag bekend dus doe snel mee.

Joyce van harte gefeliciteerd! Jouw naam kwam uit de hoge hoed. We nemen contact met je op, veel plezier!

Bewaren

4 thoughts on “Het vernieuwde Hofpleintheater + Win 4 kaarten voor de Notenkraker (gesloten)

Geef een reactie