Deel 1: Highlights van de Negenmaandenbeurs 2017

Gisteren vertelde ik al over de Bloggerstour en vandaag laat ik jullie deel 1 zien met de highlights van de Negenmaandenbeurs. In deze blog vertel ik over een perspresentatie van de HEMA met Lieke van Lexmond, leuke workshops waar we deel aan namen en het Peuter Plein. Ik had mijn dochter de hele dag mee en gelukkig had ze het goed naar zin..

high1

Perspresentatie HEMA: Hoera het is bamboe!

Nog voordat de beurs geopend was voor bezoekers weren wij verwacht bij de HEMA. Best cool dat we daar bij mochten zijn. Hierdoor liepen we een groot gedeelte van de beurs en alle bedrijven waren nog druk bezig met hun stands picobello in te richten. We werden ontvangen met een glimlach door het HEMA personeel en er stond een tafel vol taart, koek en drinken. Wat een warm welkom om zo de dag te beginnen op de Negenmaandenbeurs!

Lieke van Lexmond presenteerde het nieuwe kindje van de Hema, de bamboerompers. Ze is zelf hoogzwanger van haar tweede kindje en ze zag er stralend uit. Wat deed ze het leuk! Op de beurs zelf kun je je eigen romper laten bedrukken voor 10 euro inclusief de naam erop van je kindje. Als je nog geen naamkeuze hebt kunnen maken dan kun je ook leuke rompers kopen met de achternaam.

high6

HEMA verkoopt al allerlei biologische producten en de nieuwe bamboe rompers gaan echt een succes worden. Ik heb er een voor onze gastblogger Sandy meegenomen zodat zij het kan testen bij haar kindje. Helaas is de maat nog veel te groot en ik gok dat haar dochter het rompertje pas in de zomer kan dragen. Ook hartstikke leuk natuurlijk want dan kan iedereen zien dat haar dochterje Nena heet als het zonnetje schijnt. Thuis natuurlijk in de romper en als ze naar buiten gaat een kort broekje of een rokje erbij. Cool toch?!

De bamboe rompers zijn bij de HEMA ook te koop in andere frisse kleurtjes zoals mintgroen en roze. Ze zijn heerlijk zacht en voelen comfortabel aan. Bovendien heeft een Hema bamboe romper nóg meer voordelen. Het is een duurzaam product, de rompers blijven langer fris, houden je baby lekker warm in de winter en koel in de zomer. De rompers verminderen de kans op allergische reacties en zijn ze daarom fijn voor gevoelige huidjes.

bamboe - romper - hema
Fotocredit: Mamaliefde

De rompers die hier op de foto te zien zijn, zijn op de beurs in de aanbieding 2 voor 8 euro. Als je op de beurs een klantenpas aanvraagt dan krijg je van HEMA een bamboe mutsje cadeau!

Workshops BabyBeGood en Tommies Vitamine Tuin

high2

Bij BabyBeGood werden we ontvangen met een glas alcoholvrije bubbels en wat lekkers. Hier konden we deelnemen aan de workshop ‘Swaddles verven’ met duurzame verf op natuurlijke basis onder leiding van Lotje en Celia van Boro*Mini. Ik heb dit zelf niet gedaan omdat alle plekken al bezet zaten en mijn dochter erg bezig was met de poppen van Sweet Heroes. Wat zijn ze toch leuk! De popjes kun je inkleuren met speciale stiften en als je opnieuw wilt kleuren dan kun je het popje gewoon wassen. Spijtig dat ik er geen meegenomen heb want mijn dochter was er zo zoet mee.

high3

Bij Tommies Vitaminetuin en Good Baby Food deed ik wel mee aan een workshop. We proefden kruidenplantjes met verrassende smaken. Bijvoorbeeld tuinkruiden met pepersmaak. Andere plantjes met een zure of zoute smaak. Echt heel bijzonder! Wist je dat baby’s tijdens de zwangerschap al smaak ontwikkelen? Binnen in de kas kon je geblinddoekt tomaatjes proeven. Herken jij het verschil tussen een gele, oranje en rode tomaat?

tommies
We hebben ook wat lekkers meegekregen voor de thuisblijvers 😉

Peuterplein en Nijntje Beweegplein

nijntje - beweegplein
Kijk Nijntje, zie je mama en dochter twinnen met hun kleertjes?

Helemaal nieuw! Tijdens de Negenmaandenbeurs is er dit jaar voor het eerst een Peuter Plein voor alle ouders met een kindje t/m 4 jaar. Hier heeft mijn dochter ook dankbaar gebruik van gemaakt. Peuters en kleuters hebben hier de ruimte om even heerlijk te spelen en bewegen. Het was trouwens de eerste keer dat mijn dochter niet bang is voor een mascotte. Erg bijzonder want we hebben grote Nijn al eens gezien bij het Bol.com Kinderboekenweek Feest en bij de Verhuizing van Nijntje naar C&A. Daar hield ze afstand en begon ze zelfs even te huilen. Dit keer werd er zelfs een handje geschud met Nijn.

Bij het Nijntje beweegplein kregen we uitleg van de KNGU die in samenwerking met Nijntje een leuk programma heeft ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Hier welken veel gymverenigingen aan mee en het is goed voor de motoriek en de ontwikkeling van je kindje. Op de site beweegdiploma.nl kun je kijken waar je bij jou in de buurt een proefles kunt nemen.

high4

Er is ook een loopfietsparcours en Woezel en Pip, Fien en Teun zijn ook van de partij. GE-WEL-DIG! Had er graag wat langer gebleven met mijn meisje maar we kwamen immers niet om te spelen. Gelukkig heeft mijn meisje het erg naar haar zin gehad. Ik had ook niet anders verwacht van mijn gezelschapsmensje. We zijn nog steeds met de opa’s en oma’s bezig het oppassen op te bouwen omdat ze compleet overstuur raakt zodra ze mij mist. Ze gaat dan op een gegeven moment hyperventileren en loopt rood/paars aan.  Echt verschrikkelijk. We zijn nu op het moment dat ze wel 3 uur zonder mij kan maar daarna houdt het op. Een dag of nacht zonder haar zit er voorlopig dus nog steeds niet in. Gelukkig hadden mijn collega mamabloggers hier begrip voor en vonden ze het geen probleem dat ik haar meenam.

Lees hier over de opening van de negenmaandenbeurs en goodiebags. Ook kun je hier de winnaars bekijken van de Baby Innovation Awards die afgelopen woensdag op de Negenmaandenbeurs bekend werden gemaakt.

Zou jij je kindje meenemen naar de Negenmaandenbeurs?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie