gratis-lowbudget-uitjes-zomer

Dagje uit: Freizeitsee & Dragos am See | Wietmarschen in Nedersaksen, Duitsland

img_5853

Tussen Nordhorn en Lingen ligt een klein plaatsje Wietmarschen. In het plaatsje zelf ben ik nog nooit geweest maar ik hoorde via via dat er een leuk meertje zat. Lezers die in Twente wonen kennen vast het Hulsbeek of het Rutbeek.  Freizeitsee Wietmarschen in Duitsland is 3 keer kleiner dan zo’n recreatieplas maar overzichtelijker en schoon. Kijk je mee wat we daar deden?

Entree

Deze recreatieplas ligt naast de snelweg en is omringd door weilanden. De straat waar het meer aan ligt heet ook Freizeitsee mocht je het in je TomTom willen invoeren. De entree en het parkeren is het hele jaar gratis.

img_5707

Rondom het meer

Om het meertje kun je heerlijk wandelen over een geasfalteerd pad wat ook prettig is als je een rondje wilt gaan skeeleren. Er waren meerdere mensen aan het hardlopen en tortelduifjes die van het uitzicht genoten. Verdwalen kun je niet want het meer is te overzien en in 20 – 30 minuten loop je op normaal tempo helemaal rond. Wij zagen de speeltuin aan de rechterkant en zijn eerst de andere kant opgelopen zodat we daar als laatst uitkwamen. Onderweg kwamen we eendjes tegen. Meerkoeten denk ik? Ze liepen over het gras en zwommen in het water.

Dialect

In Nedersaksen praten veel Duitsers ook plat en dat lijkt op het Twentse dialect. Er stonden een paar bankjes met deze tekst langs het water. Mijn oudste zoon wilde het bij elk bankje even lezen, er stond ook steeds wat anders op.

img_5710

Wat is er te doen?

Er is een soort zandstrandje met zwemgedeelte. Aan de andere kant mag er gebruik worden gemaakt van verschillende watersporten. Er is een leuke picknickplek aan het water waar je je eigen eten en drinken kunt benuttigen. De paden en het groen om het water waren schoon toen wij er waren.

18403078_1511421115594922_2789694044548801587_n

Als je zin hebt om te sporten kun je gratis gebruik maken van de sporttoestellen met prachtig uitzicht over het meertje. Is het geen plaatje?

img_5782

img_5766

Er is een mooie speeltuin aanwezig met meerdere en verschillende toestellen. Ook is er een waterspeeltuin wat mijn kinderen erg leuk vonden.

img_5808Vogelsporen? Dinosauriërs?

img_5807Eigen voetsporen maken is veel leuker!

img_5810

Mocht je hier van de zomer met kinderen willen zwemmen is het handig om tijdens het weekend te doen. Dan zijn er namelijk badmeesters die het strandgedeelte in de gaten houden.

Dragos am See

Na afloop hebben we wat op het terras van Dragos am See gedronken. De bediening was vlot en vriendelijk en de kinderen kregen een lolly van ze. Drankjes zijn niet goedkoop maar we hadden geen drinken bij ons en we hadden dorst na de wandeling en het spelen. Je kunt er ook eten van een uitgebreide kaart die ze aanbieden. Eten is dan wel weer goedkoop want voor een hoofdgerecht betaal je ongeveer tien euro, bijvoorbeeld pizza of pasta.

Wij komen zeker nog eens terug als het warm is.

Ben jij wel eens op vakantie in Duitsland geweest?

Bewaren

15 thoughts on “Dagje uit: Freizeitsee & Dragos am See | Wietmarschen in Nedersaksen, Duitsland

  1. Dit klinkt ook leuk voor kinderen! Zelf vroeger wel in Duitsland geweest, maar zit nu nog in de fase om meer van de wereld te zien. Zelf nog geen kinderen, vandaar!

Geef een reactie