gratis-lowbudget-uitjes-zomer

Dagje uit: Freizeitsee & Dragos am See | Wietmarschen in Nedersaksen, Duitsland

img_5853

Tussen Nordhorn en Lingen ligt een klein plaatsje Wietmarschen. In het plaatsje zelf ben ik nog nooit geweest maar ik hoorde via via dat er een leuk meertje zat. Lezers die in Twente wonen kennen vast het Hulsbeek of het Rutbeek.  Freizeitsee Wietmarschen in Duitsland is 3 keer kleiner dan zo’n recreatieplas maar overzichtelijker en schoon. Kijk je mee wat we daar deden?

Entree

Deze recreatieplas ligt naast de snelweg en is omringd door weilanden. De straat waar het meer aan ligt heet ook Freizeitsee mocht je het in je TomTom willen invoeren. De entree en het parkeren is het hele jaar gratis.

img_5707

Rondom het meer

Om het meertje kun je heerlijk wandelen over een geasfalteerd pad wat ook prettig is als je een rondje wilt gaan skeeleren. Er waren meerdere mensen aan het hardlopen en tortelduifjes die van het uitzicht genoten. Verdwalen kun je niet want het meer is te overzien en in 20 – 30 minuten loop je op normaal tempo helemaal rond. Wij zagen de speeltuin aan de rechterkant en zijn eerst de andere kant opgelopen zodat we daar als laatst uitkwamen. Onderweg kwamen we eendjes tegen. Meerkoeten denk ik? Ze liepen over het gras en zwommen in het water.

Dialect

In Nedersaksen praten veel Duitsers ook plat en dat lijkt op het Twentse dialect. Er stonden een paar bankjes met deze tekst langs het water. Mijn oudste zoon wilde het bij elk bankje even lezen, er stond ook steeds wat anders op.

img_5710

Wat is er te doen?

Er is een soort zandstrandje met zwemgedeelte. Aan de andere kant mag er gebruik worden gemaakt van verschillende watersporten. Er is een leuke picknickplek aan het water waar je je eigen eten en drinken kunt benuttigen. De paden en het groen om het water waren schoon toen wij er waren.

18403078_1511421115594922_2789694044548801587_n

Als je zin hebt om te sporten kun je gratis gebruik maken van de sporttoestellen met prachtig uitzicht over het meertje. Is het geen plaatje?

img_5782

img_5766

Er is een mooie speeltuin aanwezig met meerdere en verschillende toestellen. Ook is er een waterspeeltuin wat mijn kinderen erg leuk vonden.

img_5808Vogelsporen? Dinosauriërs?

img_5807Eigen voetsporen maken is veel leuker!

img_5810

Mocht je hier van de zomer met kinderen willen zwemmen is het handig om tijdens het weekend te doen. Dan zijn er namelijk badmeesters die het strandgedeelte in de gaten houden.

Dragos am See

Na afloop hebben we wat op het terras van Dragos am See gedronken. De bediening was vlot en vriendelijk en de kinderen kregen een lolly van ze. Drankjes zijn niet goedkoop maar we hadden geen drinken bij ons en we hadden dorst na de wandeling en het spelen. Je kunt er ook eten van een uitgebreide kaart die ze aanbieden. Eten is dan wel weer goedkoop want voor een hoofdgerecht betaal je ongeveer tien euro, bijvoorbeeld pizza of pasta.

Wij komen zeker nog eens terug als het warm is.

Ben jij wel eens op vakantie in Duitsland geweest?

Bewaren

15 Comments

 • Reply Krystle/Batboy.nl mei 12, 2017 at 6:56 am

  Wij komen daar ook weleens. Had niet gedacht dat het daar zo mooi was. Nick kende het toevallig. Mooie plek!

 • Reply laura mei 12, 2017 at 8:49 am

  Wat een leuk dagje uit is dat met de kinderen, die speeltuin lijkt me geweldig vermakelijk voor ze !

 • Reply Martiena mei 12, 2017 at 8:58 am

  Dit klinkt ook leuk voor kinderen! Zelf vroeger wel in Duitsland geweest, maar zit nu nog in de fase om meer van de wereld te zien. Zelf nog geen kinderen, vandaar!

  • Reply Nathalie mei 12, 2017 at 11:58 am

   Groot gelijk heb je! Veel reisplezier 🙂

 • Reply Tessa | Daily Inception mei 12, 2017 at 9:08 am

  Wat ontzettend leuk! Echt een paradijs voor kinderen met al die speeltoestellen.. Ik ben nog nooit in Duitsland op vakantie geweest. Wel ben ik 1 dag in Düsseldorf geweest tijdens het vmbo, maar nog geen bezoek gebracht aan Duitsland verder.

 • Reply Vlijtig Liesje mei 12, 2017 at 10:32 am

  Ja, mijn ouders gingen altijd met ons naar Duitsland. Als kind vond ik dat maar niks. Maar dit ziet er wel leuk uit.

 • Reply Manon mei 12, 2017 at 11:24 am

  Ik ken deze plek niet, maar duitsland heeft hele mooie en leuke plekken. Ik ga eigenlijk nooit op vakantie in Duitsland

 • Reply MamaPlaneet mei 12, 2017 at 3:42 pm

  Wietmarchen, nooit van gehoord. Klinkt als een aanrader als ik je blog zo lees.

 • Reply Amy mei 13, 2017 at 7:23 am

  Ik kende dit plekje nog niet maar het ziet er echt heel leuk (en proper!) uit.

 • Reply layla mei 13, 2017 at 8:31 pm

  Ik ben er nog nooit geweest maar zo te lezen is het wel erg leuk daar

 • Reply maddy mei 13, 2017 at 9:00 pm

  Wij wonen er niet heel ver vandaan maar zijn er nog niet geweest. Wie weet ooit een keer. Jullie hebben je goed vermaakt zo te zien

 • Reply Natalie mei 14, 2017 at 12:15 pm

  Dit ziet er zo’n toffe plek uit, zou mijn neefje ook de max gevonden hebben! Zeker als het mooi weer is!

 • Reply Vlijtig Liesje mei 26, 2017 at 8:30 am

  Ja, mijn ouders gingen vroeger altijd op vakantie naar Duitsland. Ik vond dat nooit zo leuk. Maar deze bestemming ziet er wel heel aantrekkelijk uit!

 • Reply 10 dingen die ik deze zomervakantie wil gaan doen - VolgMama.nl juni 25, 2017 at 5:00 am

  […] een kwartiertje van huis af zijn we bij een leuk klein meertje in Duitsland. Hier heb ik al eens over geschreven en hier gaan we vaker heen als het mooi weer is. […]

 • Reply Racha augustus 7, 2021 at 8:33 pm

  Hoi, wij willen er graag naartoe. Maar mag de hond mee?

 • Leave a Reply