greenwatch-lady

Cadeautip: een duurzaam houten horloge van Greenwatch

Steeds meer mensen willen duurzamer leven en bovendien zijn houten horloges voor mannen en vrouwen helemaal hip! Ik ontdekte bij Greenwatch echt hele mooie horloges. Leuk om bijvoorbeeld te vragen voor je verjaardag en misschien wel met een persoonlijke gravure?

Een houten horloge stond al een een tijdje op mijn wishlist. Het is natuurlijk wat anders dan houten speelgoed (zijn we ook fan van!) voor de kinderen. Van Greenwatch mocht ik een horloge uitzoeken om te reviewen en dit is nu wel mijn eigen ‘houten musthave’ en ik draag deze tot nu toe elke dag om mijn pols. Ik laat hem dan ook met trots aan iedereen zien. Het verbaasde mij eigenlijk wel dat sommigen nog eens niet wisten dat er houten horloges bestonden.

greenwatch

Review een houten dameshorloge van Greenwatch

Het was wel spannend om een horloge online te bestellen. Bij een juwelier wordt een horloge namelijk afgesteld op maat. Gelukkig zitten er bij alle horloges van Greenwatch gereedschapssetjes waarmee je de bandjes zelf kunt verstellen. Probleem opgelost!

Het ‘Lady’ horloge dat ik uitzocht, werd snel verzonden en had ik na een dag al in huis. In het kartonnen verzenddoosje zat de Greenwatch verpakt in een mooi cadeaudoosje. Het was echt een feestje om uit te pakken. Leuk om zo cadeau te geven voor bijvoorbeeld een huwelijk (met gegraveerde) trouwdatum of verjaardag. Je kunt het houten horloge graveren om het cadeau nog persoonlijker te maken. De gravure zit dan aan de binnenzijde van het horloge.

greenwatch-horloge-verstellen
Met deze twee schroevendraaiers kun je schakels toevoegen of weghalen
greenwatch-wooden-horloge
De schroefjes zitten aan de buitenkant van de schakels

Het houten horloge verstellen

Het houten horloge ziet er prachtig uit, maar het was voor mij iets te groot. Er moest een schakeltje uit. Hiervoor zaten twee schroevendraaiers bij de verpakking inbegrepen. Wel moest ik even op de website kijken hoe dat werkte. Het is even priegelwerk maar het is goed te doen.

De sluiting vind ik erg prettig. Hij kan niet zomaar vanzelf opengaan want hier heb je een bepaalde handeling voor nodig.

greenwatch-sluiting
Mooi detail; het Greenwatch logo op de sluiting

Een houten horloge past bij elke gelegenheid

Ik ben erg blij met het horloge en krijg veel complimenten. Het ‘lady’ horloge heeft een vrouwelijke uitstraling en het past bij elk kledingstuk en gelegenheid. Je draagt het horloge casual, alledaags, naar je werk en op feestjes. De kast is gemaakt van eikenhout en zowel de kast als de band zijn mooi glad afgewerkt. Wees dus niet bang voor splinters.

Duurzaam; voor elk verkocht horloge een nieuwe boom

Voor elk verkocht houten Greenwatch horloge planten ze een boom terug op de aarde. Dit doen ze in samenwerking met de stichting ‘One tree planted’. Zo lever je dus eigenlijk weer een bijdrage aan de natuur en het ontstaan van nieuwe bossen.

greenwatch
Ik geniet nog even van het zonnetje.. en mijn mooie Greenwatch.

Is een houten horloge misschien ook iets voor jou? Bekijk dan hier de Greenwatch houten horloges collectie.

Geef een reactie