Hubelino Pi Knikkerbaan M review

Hubelino Pi Marble Run Set M (review)

De Hubelino Pi Marble Run Set is een stoere knikkerbaan met metalen balletjes voor kinderen vanaf een jaar of acht. Met je eigen LEGO (of andere reguliere bouwsteentjes) kun je de baan pimpen of anders bouwen. Wij mochten Hubelino Pi reviewen. Hoe cool is dat? Om het nog leuker te maken mogen we ook nog eens dezelfde set aan één van jullie verloten!

Hubelino Pi

Hubelino is een Duits speelgoedmerk en bestaat al sinds 2008. Het merk is vooral bekend geworden met de sets die je kunt gebruiken om met Duplo blokken een knikkerbaan te maken. Dat bleek een gat in de markt te zijn. Hubelino Pi is eigenlijk een beetje hetzelfde idee en een opvolger van de knikkerbaan met Duplo.

Duplo is leuk voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. Daarna stappen veel kinderen over op de bekende kleine LEGO bouwsteentjes. Nu heeft Hubelino dus ook iets voor de oudere kinderen bedacht; Hubelino Pi! Oké vooruit… ook leuk voor volwassenen. 😉

Om jullie een betere indruk over Hubelino Pi te geven laat ik eerst even een kort filmpje zien waar we testen of de ballen op de baan blijven. Mijn 9 jarige zoon is super trots dat hij het zowat alleen in elkaar heeft gezet!

Compatibel met LEGO en andere bouwblokjes

Volgens Hubelino is het het merk 100% compatibel met reguliere bouwsteentjes. Dat hebben wij natuurlijk ook even getest. Het heeft mij ongeveer een uur gekost… maar met LEGO, Plus Bricks en LEGO Friends is dit het resultaat geworden. En het werkt! Een ‘bonte fantasiebaan’ noemen we de LEGO knikkerbaan. Het blijft wel de kunst als je andere blokjes gaat toevoegen om de ballen niet van de baan te laten schieten. Onze eerste poging met toevoeging van LEGO blokken was daarom niet gelukt en konden we al snel weer afbreken. Jammer! Daarom delen we graag onze ervaring met jullie. Zorg dat je de baan zo bouwt dat je de snelheid er een beetje uit haalt. Ga dus niet te vlot veel verdiepingen omhoog. Als je zelf aan het bouwen bent snap je precies wat ik bedoel. Test daarom tijdens het bouwen regelmatig of de bal op de baan blijft.

Hubelini Pi Marble Run M Compatibel LEGO Ervaring
Een ‘bonte fantasie’ knikkerbaan met Hubelino, LEGO en Plus Bricks

Review: Hubelino Pi Marble Run set M

Wij ontvingen voor dit review artikel de Hubelino Pi Marble Run Set M. Dat vinden wij als LEGO fans natuurlijk superleuk!

Hubelino Pi is echt uniek speelgoed en ook stevig zoals we dat van van Duitse speelgoedmerken gewend zijn. Voordat er nieuw speelgoed op de markt komt moet het eerst allerlei testen ondergaan en daar heeft Duitsland strenge eisen voor. Dat is alleen maar goed. Komt het door de keuring en mag het verkocht worden, dan is het vaak ook wel kwalitatief speelgoed!

De verkoopprijs de Marble Run Set M (online en in de winkels) ligt overal rond de 69,99 euro. Ook is er nog een XL set en zijn er sets met onderdelen om je knikkerbaan nóg groter te maken.

Hubelino Pi Inhoud
De inhoud van Hubelino Pi Marble Run M bestaat uit 99 onderdelen
Hubelino Pi Marble Run M set Lego - Ervaring bouwen
Heel geconcentreerd met Hubelino Pi aan het bouwen…

Uitpakken en bouwen maar! In de doos zit alles wat je nodig hebt om de baan te maken die op de voorkant van de verpakking afgebeeld staat. In de bouwhandleiding staat dan ook maar een voorbeeld uitgewerkt die je stap voor stap kunt bouwen. Hiervoor moet je goed kijken naar de plaatjes. Mijn zoon van net 9 jaar bouwde de baan bijna helemaal zelf. Bij twee stappen vroeg hij even om bevestiging of het zo nog goed ging. Je moet de stukken goed aandrukken. Dan is de baan stevig genoeg voor de metalen balletjes. Er zitten 4 balletjes bij en ze zijn kleiner dan normale ‘glazen’ knikkers. Let dus goed op dat je ze niet kwijt raakt.

Mijn zoon was erg trots toen hij de baan klaar had. Wij vinden de baan erg mooi. Hubelino Pi bestaat uit 3 kleuren; zwarte constructieonderdelen, gele baanstukken en een grijze bouwplaat. Minimalistisch maar erg stoer! Als je meer van kleur houdt dan kun je de baan opleuken met gekleurde LEGO steentjes. Af en toe vliegt een bal van de baan maar meestal gaat het goed.

De handleiding is duidelijk, het bouwen is leuk en het is goed voor de motoriek en je denkvermogen. Leuk en duurzaam speelgoed!

Hubelino Pi M Review

Wil je meer informatie of eerst het hele assortiment bekijken? Kijk dan op de website van Hubelino. Naast knikkerbanen en -onderdelen verkopen ze ook educatieve denkspelletjes voor kinderen.

Win een Hubelino Pi knikkerbaan!

Wil jij ook kans maken op een Hubelino Pi Marble Run Set M? Meedoen kan door hieronder of op Facebook een reactie achter te laten.

Wil je extra kans maken? Deel de winactie dan openbaar op een van je socialmedia kanalen of/en tag een aantal vrienden. Dan doen we een extra lootje in de pot.

De winnaar maken we op 15 november bekend. Veel succes!

Josette Meijer-Schevers heeft de Hubelino Pi Set M gewonnen. Gefeliciteerd!

145 thoughts on “Hubelino Pi Marble Run Set M (review)

  1. Wat een onwijs toffe set is dit!!! Onze boef bouwt de coolste banen met de duplo versie,samen met vriendjes! Maarja eigenlijk is duplo niet stoer meer, hij heeft alleen nog maar wat blokken voor de knikkerbaan. Hoe tof zal het zijn als hij met zijn lego een coole baan kan bouwen met zijn vrienden!

  1. Wat een trots gezicht… Wat een Prachtige baan kan je bouwen van 99 stukjes.
   Mijn jongste gaat dit prachtig vinden…. sowieso samen met haar vader, maar stiekem wil ik ook graag meehelpen bouwen.
   De knikkerbaan die ik vroeger had, bestond uit een vaste baan. Dit is even heel iets anders😍

   1. Heel heel heel erg leuk!!!!! Mijn zoontje heeft een klein zusje en door haar slaapjes zijn we nu wat meer aan huis gebonden. Het zou heel leuk zijn als wij dan samen met deze baan kunnen spelen!

 1. Amaai wat een coole Hubelino-doos. Hier ook een 9-jarige zoon, en een 7-jarige dochter. Beide fan van Lego (de Duplo mag hier trouwens nog niet opgeruimd worden…). Benieuwd wat ze van deze set bouwen. Wat een schat van een zoon heb jij trouwens!

  1. Ik doe heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel graag mee!😝🤤😀😁😃😄😊😋😍☺️🙂🤗

 2. Gaaf!!! Duimen maar…. Hier thuis 2 bouwers met een basis Hubelino. Ze vinden het super leuk elke keer weer een nieuwe creatie te maken. Deze Hubelino erbij is een stapje verder. Super tof!!

 3. WauW! Deze is echt prachtig! Deze zou onze zoon van bijna 9 geweldig vinden! En ik denk stiekem zijn broertje ook wel! Nu duimen dat we deze stoere knikkerbaan winnen!

 4. wat een cool gebaar verras mijn kleinzoon maar met dit prachtige exemplaar
  hij gaat vast helemaal uit zijn plaat als de naam, van oma hier als winnaar staat #duimenmaar

 5. Ja super leuk, ik doe graag mee voor mijn klas. 20 jongens en 7 meisjes moeten nu lang wachten voordat ze weer met de knikkerbaan mogen, dus een iets moeilijker knikkerbaan erbij zou geweldig zijn.
  Yes uitdagend speelgoed!

 6. Dit lijkt me echt ontzettend leuk voor mijn beide kinderen (dochter van 7 en zoon van 9). We hebben veel gewone Lego blokken in huis en voorheen dacht ik dat zo’n knikkerbanen alleen met Duplo waren te combineren. Maar gelukkig die Pi baan, daar kun je fijn de gewone Lego steentjes bij gebruiken.
  Mijn kids willen er vast fantastisch knikkerbanen mee bouwen dus ik hoop de doos voor ze te kunnen winnen.

  1. O super gaaf me zoontje speelt heel veel met lego en hoe leuk is het om een knikkerbaan ervan te hebben. De knikkerbaan van duplo was hier ook al een groot succes. Nu weg gedaan omdat hij er te groot voor werd. Wordt duimen de komende tijd.

 7. Oohh wat een super leuk deze gaan we dan weg leggen voor de decembermaand wat zullen ze verrast en blij zijn met zijn mooi kado komt de lego weer tot leven in een andere vorm wat super mijn 2 jongens gaan hier zeker veel plezier aan hebben zeker nu ze weer veel binnen moeten spelen is dit wel heel cool!!!

 8. Heel gaaf materiaal! Ik loot graag mee voor mijn dochter die dol is op bouwen!
  Ze wil architect worden. Laten we dan maar eens starten met de honderden variaties die je hiermee kunt ontwerpen!

 9. Lijkt me echt zo gaaf! Hebben nu de gewone Hubelino knikkerbaan in huis (met alle uitbreidingen) en daar wordt nog wekelijks meegespeeld, maar omdat onze zoon toch wat ouder wordt, lijkt het me echt leuk, mocht ie met deze nieuwe set aan de slag kunnen gaan!

 10. Leuk zeg!! Daar kunnen mijn meiden zich vast goed mee vermaken!! Ben benieuwd wat ze met deze baan kunnen bedenken, de Duplo Hubelino kwamen al de mooiste creaties:-)

 11. Dit staat op het wensenlijstje van mijn zoon. Hij heeft de knikkerbaan bij opa en oma ontdekt en houdt erg van Lego. Hiermee kan hij beide combineren! Leuk en uitdagend! Dit zal heel wat speel- en bouwplezier opleveren, Het lijkt mij ook best leuk, hopelijk mag ik af en toe meespelen 😉

 12. Wat bijzonder leuk,. dat u dit wilt verloten.
  Ik loot graag mee voor twee dondersteentjes, onze kleinkinderen die dol zijn op bouwen en al heel lang naar knikkerbanen kijken, hier kan ik ze mee verwennen en hun uren laten bouwen vol plezier.

 13. Jaaaa mischien is dit wel de uitdaging om mijn zoon van 9 wat meer achter de beeldachermen weg te houden.. ja ik weet het als ouder ben je daar zelf bepalend in maar dan moet er wel iets tegenover staan en dit zal hij super leuk vinden dus ik doe mee voor mijn zoon dylano

 14. Dit zou echt geweldig zijn om te mogen winnen! Ik begeleid kinderen met ontwikkelings en gedragsproblematiek. Zij komen bij mij aan huis en ik heb zelf twee kinderen van 1 & 3 jaar, dus het meeste speelgoed is niet echt voor de oudere kinderen die ik opvang. Ik weet zeker dat zij hier uren plezier van kunnen hebben!

 15. Wauw wat origineel! Dit zou bij ons thuis ècht eens heerlijk wat anders zijn. Mijn zoon van 8 zou dit zeker te weten heel interessant vinden dus ik maak heel graag kans. Dit fantastisch leuke speelgoed winnen zou mij eerlijk gezegd ook heel goed uitkomen want dit lijkt me echt iets leuks voor in onze zak van Sinterklaas.

 16. Met deze knikkerbaan maak ik mijn kleinzoon heel erg blij.
  Hij heeft nog veel Duplo van Lego en kan dat dan mooi combineren met deze Hubelino knikkerbaan.
  Eerst lekker bouwen en dan knikkers laten rollen. Hoe leuk kan het zijn…!
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje voor mijn kleinzoon.

 17. Supertof, mijn hoogsensitieve zoon van 7 jaar kan uren ontladen hiermee in de binnenspeeltuin maar met Duplo vonden we het te kinderachtig om zelf aan te schaffen. Dit is een supergoed oplossing want Lego hebben we nog wel in huis

 18. 😍
  dit vind mn meisje helemaal geweldig 😍😍😍😍 ze heeft er pas volop mee gespeeld bij haar vriendinnetje en staat nu natuurlijk op nr 1 op haar lijstje😍😍 zezou er dolblij mee zijn 🍀🍀🍀

  1. Mijn oudste meisje is dol op constructiespeelgoed.
   Na een dag vol prikkels, kan ze hier heerlijk mee ontladen. Zo mooi om te zien hoe ze hier helemaal in op kan gaan! Dit zou ze echt geweldig vinden en zo blij mee zijn! 😍❤

 19. Ja, erg leuk. iets meer uitdaging dan de ‘gewone hubelino’ die met de duplo matcht, want daar is onze jarno eigenlijk net te groot voor al vindt hij die ook nog wel steeds heel leuk.

 20. Ik loot graag mee voor mijn tweeling van 7 jaar! Ze hebben ook de gewone Hubelino; ook heel leuk! Alleen zijn ze wel toe aan een iets uitdagender knikkerbaan met legosteentjes!

Geef een reactie