huis lekker laten ruiken tips

Tips om je huis heerlijk te laten ruiken

Thuis komen na een lange werkdag is misschien wel een van de lekkerste gevoelens die er is. Een drukke dag gehad en dan even heerlijk neerploffen op je bank om even te ontspannen, heerlijk! Maar elke keer heb jij een beetje een muffe geur onder je neus hangen, maar waar komt dat nou toch vandaan? Soms ben je zo gewend aan de geur, dat je het niet eens meer ruikt! Lees daarom snel verder hoe jij alle nare geurtjes tegen kan gaan in je huis!

Schone was

Laten we beginnen met schone was. En nou denk je misschien, wat heeft dat nou te maken met een lekker ruikend huis? Nou, als jij net je was erdoor hebt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om dit op te hangen in je woonkamer! De geur van je wasmiddel zal je dan al snel ruiken in je kamer. Naast dat je huis er lekker fris van gaat ruiken, bespaar je ook nog eens geld en stroom doordat je de droger niet gebruikt, super handig dus! Kies een lekker ruikend wasmiddel en geniet van de geur!

Huisparfum

Wil jij liever het huis constant lekker laten ruiken? Kies dan bijvoorbeeld voor geurstokjes. Deze verspreiden constant de geur die jij het lekkerst vind. Over het algemeen gaan geurstokjes 3 tot 6 maanden mee. Ook kun je kiezen voor de Lampe Berger van het merk Maison Berger. Naast dat dit product een heerlijke geur verspreid in jouw leefruimte, is het ook nog een leuke accessoire! De Lampe Berger is een brander waar een vloeistof in zit. Deze vloeistof is verkrijgbaar in veel heerlijke geuren. Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je hoeft de brander maar een paar minuten te laten branden. Zodra je hem dan uitblaast, komt de geur vrij. Vooral handig te gebruiken voor na het gourmetten, dan ruikt je huis meteen fris! Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon elke avond heerlijke geurkaarsen aan te steken!

Hou het schoon

Ja, hou het schoon. Misschien hoeven we het niet eens aan te geven. Laat bijvoorbeeld regelmatig even je huis luchten. Gooi al je ramen en deuren open zodat het even lekker kan doorwaaien. En misschien hoeven we het niet eens te zeggen, maar maak regelmatig schoon en dweil het huis. Hierdoor ruikt je huis snel fris en fruitig. Draai je kussens en kleedjes ook regelmatig eens mee in de wasmachine en reinig je meubels met bijvoorbeeld een stoomreiniger. En natuurlijk is het ook gewoon heel lekker om even een heerlijke appeltaart te bakken. Of trakteer jezelf op een verse bos bloemen. Maar laat je wel informeren, want de ene bloem ruikt natuurlijk sterker dan de andere!

Welke dingen doe jij al om je huis heerlijk te laten ruiken?

*De uitgelichte stockfoto is van Pexels.

Geef een reactie