Hydrofiel doek over de kinderwagen? Of toch liever een parasol?

doekje

We zitten nog steeds midden in de hittegolf met temperaturen boven de 30 graden. Elke keer weer lees en hoor je op het nieuws dat ouders hun kind of hun huisdier ‘vergeten’ in de auto, ff snel een pak suiker halen.. Mensen doe het niet, neem je kind of huisdier met je mee! Baby’s kinderen en honden worden snel benauwd en kunnen stikken omdat de temperatuur enorm hoog oploopt. Het zelfde effect krijg je met een doek over de Maxicosi of kinderwagen als we de Zweedse medici moeten geloven.. Wat vind jij?

Parasol

Eerlijk? Ik vond het ondingen en ze kosten ook nog behoorlijk wat. We hebben hem nog wel en ligt ergens verstopt in huis. Elke keer als ik de parasol erop zet en we aan het wandelen zijn hebben we niet genoeg schaduw en zit ik de hele tijd het parasolletje van voor naar achter van links naar rechts te verplaatsen. Het voordeel is wel dat het parasolletje een speciale UV bescherming biedt.

Hydrofiel doek, niet doen?!

Het ziet er onschuldig uit, zo’n hydrofieldoek weegt bijna niets en is luchtdoorlatend. Maar schijnbaar niet genoeg volgens een onderzoek. Door een doek over de Maxicosi of kinderwagen te leggen zou de lucht niet goed kunnen circuleren en daardoor zullen de temperaturen in de Maxicosi en kinderwagens stijgen waardoor je kindje overhit kan raken en uitdrogen. Volgens het onderzoek zou er bij een buitentemperatuur van 22 graden binnen een half uur de temperatuur onder de doek kunnen stijgen tot 34 graden.

De beste oplossing

Dat is de velle zon proberen te vermijden. Vooral met jonge baby’tjes en rond de middag waar de temperatuur meestal op zijn hoogst is. Ga je toch met je baby naar buiten? Wees dan verstandig, zoek schaduw op, kleed je baby luchtig, smeer je kindje in met een hoge zonnefactor en neem wat drinken mee voor jezelf en voor je kindje.

Hoe bescherm jij je baby tegen de zon?

 

9 thoughts on “Hydrofiel doek over de kinderwagen? Of toch liever een parasol?

  1. Ik zou zo veel mogelijk in de schaduw lopen en liefst gebruik ik een Dooky Cover die ik alleen gedeeltelijk naar beneden rol. Een parasol is bij mij ook geen favoriet, maar ik kan mij voorstellen dat hij meer verkoeling zou bieden. Als hij wat handiger in gebruik zou zijn 🙂

Geef een reactie