IKEA DUKTIG speelkeukentje pimpen in slechts 10 minuten – Resultaat voor én na!

Heel gemakkelijk een IKEA DUKTIG keukentje pimpen in slechts 10 minuten? Wij gingen de uitdaging aan en gaven het speelkeukentje van onze kinderen een echte make-over met onder andere stickers, lampjes en een wandhaak. Kijk je mee naar deze DIY?

Het welbekende en meest gewilde houten speelkeukentje hebben wij hier al een jaar of acht in huis. Onze eigen kinderen maar ook vriendjes en vriendinnetjes raken er niet mee uitgespeeld. Toen ik laatst ergens op Facebook zag dat Babyenpeuterkleding hele leuke stickers voor het IKEA DUKTIG keukentje verkocht was ik om. Ik heb even zitten twijfelen of ik een Sushi bar of Juice bar wilde maken. Uiteindelijk voor de laatste gekozen omdat onze kinderen eigenlijk nog nooit sushi hebben gehad. Daarom bestelde ik de IKEA Hack Juicy.

IKEA DUKTIG Hack stickers voor een snelle make-over

Eerlijk, zo’n IKEA DUKTIG kost al klauwen vol geld. Wij hebben hem 8 jaar geleden nieuw gekocht voor de verjaardag van mijn oudste zoon toen hij twee werd. Het keukentje is flink uitgeleefd maar kan zeker nog een paar jaar mee. Leuke sticker erop en klaar? Nee ik shopte er nog wat dingen bij om er een mooi plaatje van te maken. Dit is het resultaat en mijn kinderen zijn er erg blij mee!

Snelle make-over voor het IKEA DUKTIG speelkeukentje

ikea-duktig-hack-sticker

Dit heb ik gekocht voor de make-over

Als je nog geen houten IKEA speelkeukentje hebt en je wilt hem net zo als die van ons maken dan kun je er ook een tweedehands kopen. Dat scheelt vaak minstens de helft van het geld. Ik heb voor de metamorfose geshopt bij de IKEA, de Action en Babyenpeuterkleding.nl

 • IKEA Hack Juicy bij Babyenpeuterkleding.nl € 29,95
 • 2 x Plastic beker setje voor het keukentje bij IKEA € 3,99 per set
 • 2 x zelfklevende LED balkjes bij Action € 2,99 per stuk
 • Wandhaak zelfklevend bij Action?

Spullen die ik al had:

 • Fisher Price speelgoedkassa
 • Bolletjesketting met LED lampjes op batterijen
 • Kunstplantjes
 • Ananas combs

ikea-duktig

Binnen 10 minuten klaar met de make-over

De stickers zaten in een stevige koker om kreukels te voorkomen. Voordat je de stickers gaat plakken moet je het oppervlak eerst schoon en droog maken. Het plakken heb ik alleen gedaan en dat lukt als je het heel voorzichtig doet. Met een theedoek of met je arm strijk je de luchtbellen onder de sticker zo weg. Easypeasy.

ikea-duktig-makeover-pimp

De LED balkjes en de wandhaak kon ik ook zonder boren bevestigen door middel van dubbelzijdig plakband. Zo simpel en binnen 10 minuten heeft het keukentje dus een compleet ander uiterlijk.

Proost! Ik bestel straks nog een lekkere smoothie bij mijn dochter. 🙂

13 Comments

 • Reply Krystle/Batboy mei 8, 2018 at 7:17 am

  Super leuk gedaan! Ik kom binnenkort ook een smoothie bestellen!

 • Reply Eke mei 8, 2018 at 9:39 am

  Als ik al die make-overs op Pinterest zie, denk ik altijd: dat moet ik ook echt eens gaan doen! Wat handig dat er gewoon stickers bestaan! Ik ga een kijkje nemen!

  • Reply Nathalie mei 8, 2018 at 11:42 pm

   Ja hè! Dat gaat een stuk sneller en is veel makkelijker dan met verf lopen knoeien. 🙂

 • Reply Nicole Orriëns mei 8, 2018 at 10:41 am

  Oh, heerlijk dit! Ik ben dol op make-overs en dit is een hele leuk. Wat een mooie metamorfose!

 • Reply marjolein westerbaan mei 8, 2018 at 8:43 pm

  Wat grappig gedaan en heel crea bea. Ons keukentje is met pennen en stiften bewerkt, te treurig voor woorden

  • Reply Nathalie mei 8, 2018 at 11:41 pm

   Wat zonde Marjolein, het plastic wasbakje van ons zat ook onder de pennenstrepen maar die heb ik er nog af kunnen krijgen met… billendoekjes. Echt waar!

 • Reply Fleur mei 8, 2018 at 11:43 pm

  Wat een superleuk idee! Ons keukentje staat al een tijdje ongebruikt in de hoek, maar dit zou er zeker nieuw leven in blazen

 • Reply Karlien mei 9, 2018 at 11:09 am

  heel erg leuk gedaan!
  ziet er ook super mooi uit en heel creatief
  het heeft echt een tweede leven gekregen

  liefs
  Karlien

 • Reply Ellen mei 9, 2018 at 11:15 am

  Wat is dit leuk geworden! Heerlijk voor de kinderen om er op dit soort zonnige dagen eindeloos mee te spelen. Top!

 • Reply Judith mei 10, 2018 at 10:15 am

  Wat is dit leuk zeg! Die van mijn meisje is al helemaal kant en klaar anders had zeker ook gedaan

 • Reply Jamey mei 11, 2018 at 7:40 am

  Wat super leuk zeg!! Mijn mannetje is handig, ik denk dat hij zoiets wel zelf wilt gaan maken!

 • Reply Kelly Aarts mei 12, 2018 at 5:30 pm

  Superleuk! Wist niet eens van het bestaan van deze stickers. Ga er zeker eens naar kijken!

 • Reply Gerdi - Blond & Bruin mei 14, 2018 at 3:07 pm

  Super leuk! En ook nog eens niet duur.. Hier is het keukentje verkocht, maar anders had ik zeker zo’n leuke sticker gekocht en het keukentje gepimpt!

 • Leave a Reply