IKEA DUKTIG speelkeukentje pimpen in slechts 10 minuten – Resultaat voor én na!

Heel gemakkelijk een IKEA DUKTIG keukentje pimpen in slechts 10 minuten? Wij gingen de uitdaging aan en gaven het speelkeukentje van onze kinderen een echte make-over met onder andere stickers, lampjes en een wandhaak. Kijk je mee naar deze DIY?

Het welbekende en meest gewilde houten speelkeukentje hebben wij hier al een jaar of acht in huis. Onze eigen kinderen maar ook vriendjes en vriendinnetjes raken er niet mee uitgespeeld. Toen ik laatst ergens op Facebook zag dat Babyenpeuterkleding hele leuke stickers voor het IKEA DUKTIG keukentje verkocht was ik om. Ik heb even zitten twijfelen of ik een Sushi bar of Juice bar wilde maken. Uiteindelijk voor de laatste gekozen omdat onze kinderen eigenlijk nog nooit sushi hebben gehad. Daarom bestelde ik de IKEA Hack Juicy.

IKEA DUKTIG Hack stickers voor een snelle make-over

Eerlijk, zo’n IKEA DUKTIG kost al klauwen vol geld. Wij hebben hem 8 jaar geleden nieuw gekocht voor de verjaardag van mijn oudste zoon toen hij twee werd. Het keukentje is flink uitgeleefd maar kan zeker nog een paar jaar mee. Leuke sticker erop en klaar? Nee ik shopte er nog wat dingen bij om er een mooi plaatje van te maken. Dit is het resultaat en mijn kinderen zijn er erg blij mee!

Snelle make-over voor het IKEA DUKTIG speelkeukentje

ikea-duktig-hack-sticker

Dit heb ik gekocht voor de make-over

Als je nog geen houten IKEA speelkeukentje hebt en je wilt hem net zo als die van ons maken dan kun je er ook een tweedehands kopen. Dat scheelt vaak minstens de helft van het geld. Ik heb voor de metamorfose geshopt bij de IKEA, de Action en Babyenpeuterkleding.nl

  • IKEA Hack Juicy bij Babyenpeuterkleding.nl € 29,95
  • 2 x Plastic beker setje voor het keukentje bij IKEA € 3,99 per set
  • 2 x zelfklevende LED balkjes bij Action € 2,99 per stuk
  • Wandhaak zelfklevend bij Action?

Spullen die ik al had:

  • Fisher Price speelgoedkassa
  • Bolletjesketting met LED lampjes op batterijen
  • Kunstplantjes
  • Ananas combs

ikea-duktig

Binnen 10 minuten klaar met de make-over

De stickers zaten in een stevige koker om kreukels te voorkomen. Voordat je de stickers gaat plakken moet je het oppervlak eerst schoon en droog maken. Het plakken heb ik alleen gedaan en dat lukt als je het heel voorzichtig doet. Met een theedoek of met je arm strijk je de luchtbellen onder de sticker zo weg. Easypeasy.

ikea-duktig-makeover-pimp

De LED balkjes en de wandhaak kon ik ook zonder boren bevestigen door middel van dubbelzijdig plakband. Zo simpel en binnen 10 minuten heeft het keukentje dus een compleet ander uiterlijk.

Proost! Ik bestel straks nog een lekkere smoothie bij mijn dochter. 🙂

13 thoughts on “IKEA DUKTIG speelkeukentje pimpen in slechts 10 minuten – Resultaat voor én na!

Geef een reactie