Intro | Blogserie over draagmoeders en wensouders

Vandaag start de blogserie over draagmoeders en wensouders. De eerste keer dat ik een blogserie introduceer en ben benieuwd hoe dit voor mijn lezers gaat uitpakken. Het is dan ook een bijzonder onderwerp waar niet elke dag over word gepraat maar toch zeer belangrijk is voor de maatschappij.

Ongeveer twee weken geleden heb ik bekend gemaakt over dit onderwerp te gaan schrijven. Hier zit niet alleen schrijven bij maar ook vragen bedenken voor de interviews, veel inlezen en filmpjes bekijken.

Wat zijn draagmoeders en wensouders?

Wensouders zijn de ouders met een kinderwens.

Sommige vrouwen mogen of kunnen om verschillende redenen niet zwanger worden. Homoparen kunnen geen kind baren. Hoe los je zulke situaties dan op? Je zou dan een draagmoederschap kunnen overwegen. Hierbij is het met een vruchtbaarheidsbehandeling mogelijk dat er een embryo van de wensouders bij de draagmoeder worden geplaatst. Een draagmoeder draagt het kindje voor de wensouders. Genetisch gezien is het kind dan van de wensouders zelf. Dit noemt zich ook wel hoogtechnologisch draagmoederschap. Ook worden sommige draagmoeders geïnsemineerd en staat dan het kindje na de geboorte af. Dit noemt zich laagtechnologisch draagmoederschap.

Waarom over draagmoeders en wensouders?

Omdat ik mezelf al een lange tijd af vroeg of ik dit zou kunnen voor een stel vrienden. Natuurlijk is dit niet iets wat je zomaar even beslist en heb ik uiteindelijk een keus gemaakt waarom ik wel of geen draagmoeder zou kunnen of willen zijn. Ik heb hier zelf een blog over geschreven die jullie deze week kunnen lezen.

Ook hoop ik dat jullie lezers wat meer informatie meekrijgen over dit onderwerp. Veel mensen weten er nog te weinig van af hoe het allemaal werkt. Bij de verschillende interviews zal je lezen dat niet alles over maneschijn en rozengeur gaat. Misschien zet ik sommige lezers wel aan het denken om draagmoeder te worden.

Wat kunnen jullie als lezers verwachten in deze themaweek?

  • Elke dag om 06.00 een artikel met onder andere:
  • Mijn verhaal of ik een draagmoeder zou kunnen willen zijn.
  • Interviews met (ex)draagmoeders.
  • Gastblog “Onze droom” van een wensouder.
  • Gastblog “Wet- en regelgeving draagmoederschap” door Sara Coster.
  • Een lijstje met tips, handige websites en adressen.

 

Gaan jullie deze blogserie volgen?

 

6 thoughts on “Intro | Blogserie over draagmoeders en wensouders

Geef een reactie