invloed-stress-op-relatie-intimiteit

De invloed van stress op je relatie en intimiteit, en hoe ermee om te gaan

Je doet er natuurlijk maar al te graag alles aan om je relatie voor jou en je partner spannend te houden. Maar heb je net even wat langer een relatie, dan weet je ook maar al te goed dat dit net even wat meer tijd en energie gaat kosten. Om het nog niet eens te hebben over een situatie waarin je veel stress ervaart, bijvoorbeeld door werk of een persoonlijke situatie.

Er kan bijvoorbeeld sneller miscommunicatie ontstaan in de relatie en je ervaart je seksleven als minder plezierig. In dit artikel geven we je een paar handige tips om je relatie op de lange termijn spannend te kunnen houden en de stress af te laten nemen.

Plan regelmatig een leuke date in samen met je partner 

Heb je er bijvoorbeeld al eens een keer over nagedacht om regelmatig een leuke date in te plannen? Je kunt hierbij denken aan het bezoeken van de bioscoop, lekker borrelen op een terras of een wandeling maken bij jullie in de buurt.

Hierdoor maak je herinnering na herinnering en heb je keer op keer weer een leuk onderwerp om over te kletsen. Het beste van alles, is dat het plannen van een date helemaal niet veel hoeft te kosten. Neem met regelmaat dus tijd voor elkaar.

Bespreek wat je wensen en behoeften zijn in de slaapkamer

Een van de belangrijkste dingen in een gezonde relatie, is een gezonde manier van communiceren. Probeer daarom altijd om over ieder denkbaar onderwerp het gesprek aan te gaan, bijvoorbeeld welke sextoy te gebruiken.

Bespreek bijvoorbeeld van tevoren altijd goed wat je wensen en behoeften zijn in de slaapkamer. Door dit gesprek op een open en eerlijke manier aan te gaan, voelen zowel jij als je partner veel meer gerespecteerd. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles. Ook merk je hierdoor dat de stress in de relatie af kan nemen en de intimiteit beter kan worden.

Zorg er altijd voor dat je elkaar blijft respecteren in de relatie 

Je weet nu net even wat beter wat voor soort tips je het beste toe kunt passen bij jou in de relatie. Zorg er dus altijd voor dat je elkaar blijft respecteren in de relatie en dat je ook invloeden zoals stress goed blijft bespreken. Dit zorgt vanaf het eerste moment voor een wereld van verschil en je tilt je relatie meteen naar een hoger niveau. Ga jij binnenkort ook het gesprek aan met je eigen partner?

Lees ook:

Geef een reactie