JBL Jr310BT Review Ervaringen

De JBL draadloze koptelefoon voor kinderen rockt!

Koptelefoons voor kinderen bestaan er niet voor niks en zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. In tegenstelling tot koptelefoons voor volwassenen zijn kinder headsets iets kleiner van formaat en kunnen ze niet harder tot een maximaal aantal dB, om gehoorbeschadiging tegen te gaan.

Of je kind zijn koptelefoon nou gebruikt voor homeschooling, om muziek mee te luisteren of om filmpjes te kijken op een tablet of telefoon… Het kan allemaal, en dit is vaak fijner met een draadloze kinderkoptelefoon (met Bluetooth). Zeg net als ons goodbye tegen de – in de weg zittende – snoertjes die naar onze mening vaak te snel stuk gaan of in de knoop raken!

Waarom een draadloze koptelefoon voor kinderen?

Na vier kapotte kinder koptelefoons (met snoer) van verschillende merken, baalde ik daar ontzettend van. Hoe kan dat nou dat ze steeds maar een paar maanden mee gingen? Toeval of niet, elke keer gingen ze bij de kabels stuk óf deed 1 oortje het opeens niet meer. Waarschijnlijk gebeurde dit doordat de kinderen tijdens het luisteren met de koptelefoon aan de snoeren draaiden en/of de plug te woest in én uit de apparaten rukten.

Ik was er klaar mee (en ook met dat gejengel van K3, andere liedjes die rustig 30 keer achter elkaar op repeat afgespeeld werden en dat ge-aah-aah van Maja de Bij)! Een nieuwe kinderkoptelefoon moest en zal er komen. Eentje van goede kwaliteit, met supergeluid en zonder draad. En daar issie dan: de nieuwe draadloze JBL Jr310BT bluetooth kinderkoptelefoon. Wat een fijn ding!

JBL Jr310 kinder koptelefoon

De JBL Jr310 is het allernieuwste model kinderkoptelefoon van JBL Harman en de opvolger van de JBL Jr300. De JBL Jr310 heeft een snoer en is verkrijgbaar in twee kleurencombinaties; blauw-rood en lichtblauw-cassisroze, tegen een adviesverkoopprijs van 24,99.

De draadloze koptelefoon voor kinderen is te herkennen met de letters BT achter de Jr310, dat staat voor Bluetooth. De JBL Jr310BT is er in drie kleuren; blauw-rood, lichtblauw-cassisroze en groen. De adviesprijs is 49,99.

JBL Bluetooth kinder koptelefoon Jr310 BT Review

Specificaties JBL Jr310BT

 • On-ear wireless koptelefoon
 • Leeftijdsadvies: voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder
 • JBL safesound maximaal 85 dB
 • Bluetooth ondersteuning tot 15 meter
 • Ingebouwde microfoon
 • Batterijduur van 30 uur
 • Kindvriendelijke bediening
 • Pimp je headset met de bijgeleverde stickers
Review JBL Jr310 BT kinderkoptelefoon

Voor- en nadelen van een Bluetooth koptelefoon voor kinderen

Mijn beweegredenen om nu voor een Bluetooth koptelefoon voor kinderen te kiezen, heb ik hierboven in het artikel aangegeven. Dat wil overigens niet zozeer zeggen dat een koptelefoon met draad niet goed is voor een kind…

Voordelen

 • Geen snoer meer wat in de weg zit en in de knoop kan raken.
 • Een draadloze kinderkoptelefoon gaat over het algemeen minder snel stuk. Daardoor is een Bluetooth koptelefoon voor kinderen een bewuste en duurzamere keuze.
 • Makkelijk op ruimen.
 • Meer bewegingsvrijheid.

Nadelen

 • Een draadloze koptelefoon is alleen compatibel met ondersteunde apparaten voorzien van een Bluetooth functie. Je kunt de handsfree kinderkoptelefoon bijvoorbeeld niet direct voor de Nintendo Switch gebruiken omdat de Switch niet met Bluetooth is uitgerust.
 • De batterij kan mogelijk verder leeglopen als je de koptelefoon na gebruik vergeet uit te zetten.
 • In aanschafprijs vaak duurder dan een koptelefoon met draad.
 • Meestal is de koptelefoon ietsje zwaarder omdat er een accu in zit.
JBL JR10BT Review

Review: onze ervaringen met de JBL Jr310BT Bluetooth kinder koptelefoon

Heel eerlijk, wij kennen het merk JBL alleen van onze familie. Opa en oma hebben een Bluetooth speaker, de Go2. Echt een superfijn en compact ding! Afgelopen zomer heeft die vaak op de tuintafel gestaan als wij op bezoek waren. Prachtig geluid, ik kan niets anders zeggen.

Mijn dochter heeft het een paar weken zonder headset moeten doen maar was superblij toen we de JBL Jr310BT kregen. Perfecte timing! Ze is vijf jaar en gebruikt de headset vooral in combinatie met een tablet om filmpjes van haar favoriete vloggers te zien of om kinderliedjes te luisteren.

Ze snapte er niets van waarom er geen draad aan de JBL kinderkoptelefoon zat. Je had haar gezicht van verbazing moeten zien, zo grappig. Voor haar is het helemaal nieuw. Een heuse gadget voor kinderen!

JBL JR 310 BT Bluetooth wireless kinder koptelefoon

Toen ze de bijgeleverde stickers zag wilde ze die meteen gebruiken om de nieuwe koptelefoon op te pimpen. Natuurlijk moest haar naam erop, wat smileys en 6en omdat ze bijna 6 jaar is. Cool toch?! Een uniek exemplaar.

Tot slot: nog geen 2 uurtjes opladen en je hebt er elke keer zo’n 30 uur plezier aan. De knopjes zijn makkelijk te bedienen (ook voor kinderhandjes), al vergeet mijn dochter af en toe wel de koptelefoon uit te zetten. Daar moet ze nog een beetje aan wennen. Wij checken dit altijd even en als ze hem niet uit heeft gedaan, vragen wij dit haar omdat alsnog zelf te doen.

De band en de oortjes zijn zacht en voelen comfortabel aan. De JBL Jr310BT is zeker een aanrader!

Geef een reactie