Jongen of meisje ?

Wij waren veels te nieuwsgierig tijdens alle zwangerschappen naar het geslacht en hebben ook bij allen pretecho’s en 3d echo’s laten maken. Bij de jongens was het geslacht snel herkenbaar.. daar was geen twijfel over nodig. Al moest de echoscopist het wel even aanwijzen aangezien we het zelf niet op het eerste ogenblik zagen. Bij onze laatste zwangerschap was het even anders, we zaten daar en zij maar kijken en kijken en niets zeggen. Toen zei ze wat denken jullie zelf ? Tuurlijk een meisje zou leuk zijn maar een jongen uiteraard net zo.

Aangezien zwanger worden en blijven niet in elke situatie vanzelfsprekend is en wij ook het een en ander mee hebben gemaakt hoop je natuurlijk als eerste dat het blijft groeien en gezond is..

Ze dacht een “hamburgertje” te zien oftewel schaamlipjes. Helaas durfde ze het nog niet met zekerheid te zeggen dus mochten 2 weken later ongeveer nog eens terug komen en toen durfde ze het wel met zekerheid te zeggen.

10665779_741137242623317_3522453924631085943_n

 

Het voordeel dat je in de zwangerschap het geslacht al weet, kun je de babykamer al voor een meisje of jongen inrichten en leuke meiden of jongens kleertjes en spullen aanschaffen.

Ik kreeg wel eens een vraag: vind je het dan niet jammer dat de verassing eraf is bij de bevalling ? Als ik eerlijk moet zeggen: nee ! Ik vond de zwangerschappen en bevallingen  al spannend genoeg.

Zouden jullie het geslacht willen weten tijdens jullie zwangerschap(pen) ?

Geef een reactie