Jungle Speed - Grijp de totem - Actiespel Review Ervaring

Jungle Speed spel; grijp de totem! (review)

Houden jullie ook zo van spelletjes waarbij je snel moet handelen? Jungle Speed van Asmodee is een leuk actie- en zoekspel waarbij je zo snel mogelijk naar de totem moet grijpen zodra je twee dezelfde plaatjes ziet. Het spel is geschikt van 2 tot 10 spelers vanaf 7 jaar.

Jungle Speed

Ben jij liefhebber van het spel Dobble? Dan vind je Jungle Speed (ook bekend als ‘Grijp de totem’) vast ook geweldig! Dit is overigens de nieuwe uitgave van het bekende, hilarische spel Jungle Speed! Deze versie is voorzien van een fraaie witte verpakking, een vrolijk gekleurde totem en een unieke nieuwe uitstraling!

Jungle Speed Asmodee Review

Inhoud

  • 70 speelkaarten
  • 1 houten totem
  • Opbergzakje
  • Handleiding met spelregels

Spelverloop

Bij Jungle Speed moet je zo snel mogelijk al je speelkaarten wegspelen. Dit doe je door aandachtig naar de kaarten op tafel te kijken. Draait een tegenstander een kaart om waarop hetzelfde symbool staat als de jouwe? Pak dan zo snel mogelijk de houten totem en raak jouw afgelegde kaart(en) kwijt. Maar let op, want sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn net iets anders. En er zijn twee verschillende actiekaarten waarbij een duel plaatsvindt of waarbij je allemaal tegelijk een kaart moet afleggen.

Snelheid en concentratie zijn essentieel bij het vliegensvlugge Jungle Speed. De speler die als eerst van al zijn kaarten af is, is de winnaar. Voor een goede indruk van het spel heb ik onderstaand filmpje met uitleg toegevoegd.


Review; onze ervaring met Jungle Speed van Asmodee

Dobble is bij ons thuis een zeer geliefd spel. We waren dan ook erg benieuwd naar Jungle Speed. Dit spel valt ook onder de categorie actie- en zoekspellen maar is toch net weer even anders. 😉

De 7 pagina’s tellende handleiding heb ik doorgelezen maar toen ik aan het einde was en de kinderen het spel wilde uitleggen, wist ik zelf al niet meer hoe we precies moesten beginnen. Oeps! Gelukkig werd het spel ons al snel duidelijk na het kijken van bovenstaand filmpje over Jungle Speed. Dit heb ik dan ook aan de kinderen laten zien.

Jungle Speed Nederlands Ervaring Review
Jungle Speed met kinderen - Review Asmodee

Sommige plaatjes op de speelkaarten zien eruit als tribals/tattoos en dat vonden mijn kinderen erg interessant. Dat is toch wel wat anders dan een dier of een voorwerp!

Het spel speel je met snelheid (Jungle SPEED) maar daardoor worden er ook best wat fouten gemaakt. Sommige plaatjes lijken erg op elkaar en dat vinden mijn 5 en 9 jarige kinderen moeilijk te onderscheiden. Doordat ze dan vaak te snel naar de totem grijpen zonder goed te kijken, raken ze gefrustreerd dat hun stapel kaarten weer groter word. Om deze reden kan ik dit spel pas aanraden vanaf een leeftijd van 10 jaar. Ook is het spel leuk om alleen onder volwassenen te spelen, dan zit er iets meer vaart in en wordt het uitdagender. Voor kinderen vanaf 4 jaar tot 12 jaar is er een speciale Jungle Speed Kids editie met dierenkoppen.

Meer van dit soort leuke zoekspellen leren kennen? Lees ook onze blog(s) over:

Geef een reactie