jurassic-kingdom-schiedam

Jurassic Kingdom: levensechte en bewegende dino’s komen naar Schiedam

Dinofans opgelet! Jurassic Kingdom is een rondreizende tentoonstelling en brengt de dino’s dit jaar voor het eerst naar Nederland! Met dertig bewegende dino’s op ware grootte zorgt Jurassic Kingdom van 7 tot en met 29 juli 2018 voor een brullende tentoonstelling voor jong en oud in het Beatrixpark in Schiedam. Durf jij er heen?

Mijn jongens zijn gek op dino’s, de oudste heeft zelfs een hele grote dinoposter en een aantal dino’s in zijn kamer staan. Hij heeft er al veel boeken over gelezen en ook heeft hij op school al eens een spreekbeurt over dinosauriërs gehouden. Mijn zoon kan je dus van alles over dinosauriërs vertellen.  Zijn favoriet is de Brachiosaurus met zijn lange nek!

De echte dinofans mogen natuurlijk Jurassic Kingdom niet overslaan. In het Verenigd Koninkrijk was deze tentoonstelling al heel succesvol. Bijzonder dus en een unieke kans voor ons als Nederlanders om de levensechte dino’s in ons eigen land te bewonderen. Sta jij deze zomer oog in oog met de dino’s?

Over de Jurassic Kingdom tentoonstelling in Schiedam

In het Beatrixpark in Schiedam reis je deze zomer meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd naar de prehistorie en waan je je tussen de levensgrote dinosauriërs. Met meer dan dertig bewegende dino’s, inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt Jurassic Kingdom een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Niet alleen de kleintjes kijken hun ogen uit bij Jurassic Kingdom, ook papa en mama zullen versteld staan van de levensgrote geanimeerde dino’s. Gelukkig zijn ze niet echt, er zou maar zo’n joekel van een dino achter je aanrennen. Dat doet me trouwens meteen weer denken aan de film Jurassic Park. Leuke film trouwens, maar niet geschikt voor kleine kinderen. Ik kreeg daar zelf bijna nachtmerries van..

Jurassic Kingdom begon de Europese tour op 30 maart 2018 in het Lauriston Kasteel in Edinburgh. Vervolgens reist Jurassic Kingdom door naar Sheffield, Schiedam, Cardiff en Nottingham. Noteer 7 tot en met 29 juli 2018 vast in je agenda voor een leuk en spannend dagje uit!

jurassic-kingdom

 

Wat is er te doen en te zien bij Jurassic Kingdom?

Bezoekers kunnen langs de paden en tussen de bomen van het Beatrixpark in Schiedam de indrukwekkende, levensgrote replica’s van ieders favoriete dinosauriërs ontdekken: van de reusachtige Tyrannosaurus Rex en Triceratops tot vliegende reptielen zoals de Pterosaurus. Bekijk de strijd tussen de Deinonychus en Tenontosaurus, of maak kennis met de zachtaardige, zestien meter lange, Diplodocus. Langs een uitgestippelde route van zo ongeveer een uur (afhankelijk van hoe snel je loopt of rent!) staat een educatief centrum waar ouders en kinderen zich kunnen laten informeren over het leven van de dino’s. Dus naast vermaak is het nog een leerzaam uitje ook!

Neem langs de route verfrissende drankjes en wat lekkers mee zodat je ook heerlijk tussen de dino’s kunt picknicken. De kleinste bezoekers kunnen zelf als een echte paleontoloog aan de slag in een heuse opgravingsplek. Daarnaast kunnen echte dinofans deelnemen aan een virtual reality ervaring: ga een gevecht aan tegen een ‘echte’ dinosauriër of neem plek in een rit in de virtuele dino-achtbaan. En voor wie na afloop nog niet genoeg heeft van deze reusachtige wezens, is er een scala aan leerzame en leuke merchandise te koop.

Handige informatie

Locatie : Beatrixpark, Schiedam
Openingstijden : 7 tot en met 29 juli 2018
Woensdag t/m zondag van 10:00 – 18:00 uur, laatste entree om 17:00 uur
Tickets : Vanaf 2 mei verkrijgbaar via de website van Jurassic Kingdom
Als je snel beslist en vandaag, morgen of overmorgen boekt dus in mei, dan krijg je met de kortingscode EARLYBIRD korting op de entreekaartjes. Wacht hier dus niet te lang mee.

Baby’s en dreumessen van 0-2 jaar hebben gratis entree, kinderen betalen 11 euro, en volwassenen 13 euro. Dit zijn de prijzen als je de tickets online besteld. Aan de kassa betaal je per kaartje 1,50 meer.

Een middagje Jurassic Kingdom is goed te combineren met een bezoekje aan de binnenstad. De prachtige oude pakhuizen, klassieke ophaalbruggen en de nog altijd aanwezige distilleerderijen herinneren aan de achttiende en negentiende eeuw waarin de stad gouden tijden beleefde. Een rondje door de binnenstad mag voor- of na een bezoek aan Jurassic Kingdom dan ook niet ontbreken.

Win 1 familieticket voor Jurrasic Kingdom in Schiedam

Wil jij kans maken op een familieticket voor 4 personen? Wij mogen 1 familieticket bestaande uit 2 kaartjes voor volwassenen en 2 kaartjes voor kinderen aan één van jullie verloten.

Om mee te doen vragen we je onze Facebookpagina en het bericht te liken. Delen is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Laat daar of hieronder weten wie je mee wilt nemen naar dit event. Taggen mag ook!

De winnaar maken we op 5 juni bekend. Veel succes!

Petra Mast heeft gewonnen, we nemen contact met je op.

7 thoughts on “Jurassic Kingdom: levensechte en bewegende dino’s komen naar Schiedam

  1. Ook al onder het facebook bericht gereageerd maar via deze weg willen wij ook laten weten dat wij mee doen ?! Onze twin boys zijn echt helemaal gek van dino’s dus dit zou perfect zijn!!

  2. Sinds de oudste hier The Good Dinosaur heeft gezien, is hij helemaal fan van dino’s. Ondertussen heeft hij zelfs al een dino dekbed. Aangezien Papa ook wel van de dino’s is (maar dan meer Jurassic Parc), zou dit wel een superleuk uitje zijn. Je Facebook pagina like ik natuurlijk al en het bericht nu ook!

  3. Ik zou dat heel graag willen winnen voor kennissen van mij. Vooral hun zoontje is weg van Dino’s en gun hen een uitje met het gezin. Ouders zijn erg druk, moeder net ernstig ziek geweest (gelukkig genezen). Gun het ze gewoon heel erg! Leuke actie!

Geef een reactie