Kamperen of kramperen - Camping de Achterste Hoef

Kamperen of kramperen?

Kamperen of kramperen? Soms moet je gewoon eens uit je comfortzone stappen om iets nieuws te ontdekken. Dit jaar ga ik samen met een vriendin, haar zoontje en mijn dochter in een eigen tent kamperen op recreatiepark de Achterste Hoef in Noord-Brabant. Aangezien het de eerste keer ‘echt’ kamperen wordt en ik totaal geen ervaring heb met het opzetten van een tent e.d. zullen er vast wat blunders volgen… hihi.

Vorig jaar ging ik samen met een goede vriendin naar een kampeerbeurs en daar begon het al te kriebelen… Een eigen tent, dat lijkt mij wel wat! Maar iets hield mij tegen… De horrorverhalen op internet over de eerste keer kamperen. Wat er allemaal wel niet mis kon gaan. Bijvoorbeeld dat de tent incompleet of verkeerd opgezet was (dit gaan wij dus maar even van te voren thuis oefenen), of een camping met 1 centraal toiletgebouw waarbij een gezin met kleine kinderen bijna een kilometer moeten lopen en dat er dan soms ook geeneens wc rollen hingen… Lekker dan ’s nachts… Ik moet er niet aan denken met zo’n kleintje! Of ik ben gewoon een pieperd haha.

Wij zijn gewend aan het luxe kamperen. Zo heb ik vorig jaar met mijn dochter 2 dagen in een pipo wagen geslapen. Dat was erg leuk! Ook het weekendje weg in een luxe safaritent, en het persreisje in Frankrijk waren een groot succes. Maar die kampeerkriebels, die zijn er nog steeds. Tijd om de stoute en foute campingslippers aan te trekken en te reserveren. Kamperen kun je leren toch? Eens moet de eerste keer zijn…

Gelukkig is de Achterste Hoef erg leuk voor kinderen. Vorig jaar hebben wij het daar prima naar ons zin gehad. Overal zagen we speeltoestellen op de veldjes, leuke speelplekken, alpaca’s, een binnen- en buitenzwembad… Er is genoeg te doen en vooral ook een hele schone camping! Wij hebben er nu al zin in. 🙂

Binnenkort gaan wij op tentenjacht en we nemen jullie mee met ons eerste kampeeravontuur!

To be continued…

8 Comments

 • Reply Linda januari 31, 2020 at 9:37 am

  De voorpret is al leuk! Ik heb een keer in een safaritent geslapen voor een weekend. Nu was het ook zeer mooi weer en we hebben genoten . Maar met minder mooi weer zit ik liever in een huisje.

 • Reply rachel januari 31, 2020 at 9:52 am

  de voorbereidingen zijn altijd al leuk lijkt mij. voor mij zou het kreperen zijn want kan echt niet zonder mijn luxe dingetjes om mij heen hhhaa

 • Reply Nicole Orriëns januari 31, 2020 at 1:47 pm

  Het ziet er veelbelovend uit in ieder geval. Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden allemaal.

 • Reply Sanne januari 31, 2020 at 3:33 pm

  kamperen is echt leuk, als tiener en 20er heb ik dit veel gedaan. je gaat dit leuk vinden, dan ben je één met de natuur.

 • Reply Fleur februari 1, 2020 at 11:15 am

  Wij hebben de afgelopen jaren gekampeerd met de meiden. Die vonden het erg leuk, maar zelf ben ik toch meer voor een huisje. Wellicht dat we eens de glamping moeten gaan proberen

 • Reply Mandy februari 1, 2020 at 8:37 pm

  Ik hou van kamperen! Maar ik ben er ook mee opgegroeid, ik heb alleen zo’n haat aan tenten op te zetten en af te breken. Het gebrek aan luxe vind ik juist heerlijk

 • Reply Marsha februari 2, 2020 at 1:26 pm

  Toen ik een tiener was heb ik ooit met familie gekampeerd, en dat vond ik erg leuk. Hoe dat zal zijn met mijn eigen gezinnetje weet ik niet haha.

 • Reply Kiki Hasselton februari 4, 2020 at 5:36 pm

  ik heb vroeger altijd gekampeerd en ik vond en vind het super. het heeft wel iets met je handdoekje en wc rol over de camping lopen

 • Leave a Reply