DIY en recycle tip: Speelplezier met kartonnen dozen

Ben jij net verhuisd en kom je om in de verhuisdozen? Of heb jij iets gekocht waar een grote doos omheen zat? Bekijk dan eerst even deze blog voordat je de dozen bij het oud papier gooit. Wij maakten voor de kinderen een leuke carwash en hebben nog een paar leuke en makkelijke DIY’S voor jullie opgezocht!

Wij hebben bijna alles uitgepakt. Sjonge jonge wat een werk was dat zeg om al die verhuisdozen uit te pakken. Wij hadden deels verhuisdozen gekocht maar we hebben ook grote dozen van de supermarkt meegenomen. De verhuisdozen ruimen makkelijk op als ze leeg zijn, maar die andere dozen..

Mijn zoon speelt graag met tractors en het leek me leuk om een carwash voor de tractors te maken. Je hebt er een doos voor nodig, een mesje om een voor en achterkant te snijden, verf of een stift om de doos te versieren en wat lint, wol en schuursponsjes om er een echt ‘carwash effect’ van te maken. Ideale activiteit als het slecht weer is of als de kinderen zich vervelen in de vakantie. Mijn kinderen hebben er veel mee gespeeld maar na 2 dagen hebben ze het helaas gesloopt.

Carwash

img_6861

Rakket en een astronauten hoed

shutterstock_436426468

Engelen vleugels of vliegtuig vleugels

shutterstock_552472540

Boot, bus of tractor

shutterstock_415734892

Speelhuisje of kasteel

shutterstock_523100380

Recyclen jullie weleens verpakkingsmateriaal?

*De afbeeldingen zijn van Shutterstock behalve de Carwash, die hebben we zelf gemaakt.

Bewaren

4 thoughts on “DIY en recycle tip: Speelplezier met kartonnen dozen

Geef een reactie