Kasteel Bad Bentheim bezoeken met kinderen

Kasteel - Toren - Bad Bentheim

Ik heb een zwak voor kastelen en vaak als we op vakantie zijn of als we er onderweg een tegenkomen gaan we het kasteel graag bezichtigen. Niet ver over de grens bij Oldenzaal ligt een prachtig kasteel in Bad Bentheim. Een schilderachtig klein dorpje met een gigantisch mooi kasteel.

Mama Challenge 2016

Zoals jullie weten doen wij mee aan deze Challenge. Zo hebben wij al echte post verstuurd, een beautydag met de jongens gedaan, chips gebakken en hebben we nu een activiteit in de buitenlucht gedaan. De Mama Challenge bestaat een lijst met opdrachten die je zelf kunt invullen op je eigen manier en om je lezers leuke tips te geven voor in de vakantie.

Het kasteel

Het kasteel in Bad Bentheim is de grootste van de regio Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld. Al meer dan vijf eeuwen is het complex in het bezit van de graven en vorsten Zu Bentheim und Steinfurt. Het kasteel is erg goed onderhouden en is het hele jaar door geopend voor alle bezoekers. Aan het kasteel grenst een mooi aangelegen park met fonteinen en een speeltuin en kleine waterspeeltuin voor kinderen.

Binnenhof Kasteel Bad Bentheim
Binnenhof kasteel Bad Bentheim

Evenementen

Op het binnenhof en rondom het kasteel vinden jaarlijks ridderspelen plaats en is er een gezellige winterfair. Ook kun je er trouwen, hoe romantisch is dat? Als ik dit eerder had geweten.. 😉

Kasteelpark - Uitzicht - Kasteel - Bad Bentheim - Volgmama
Uitzicht vanaf het kasteel over het kasteelpark

Let op: Niet buggyproof!

Het kasteel is supermooi om te bezichtigen en ook voor kinderen maat niet met een buggy of wandelwagen. De ellende begint al als je naar het kasteel toe loopt. De kiezels schudden de hele wagen door elkaar en de wagen bleef hierdoor steken. Een klein deel (museum gedeelte) is rolstoel en buggy-vriendelijk aangelegd met een lift maar dat is dan ook alles. De torens de trappen kom je er niet mee op. Mijn advies is dan ook mocht je met kleine kinderen gaan die nog niet of niet lang kunnen lopen, ze mee te nemen in een draagdoek of draagzak!

Onze ridder staat paraat in de wachttoren
Onze ridder staat paraat in de wachttoren
Verrekijker - Kasteel - Bad Bentheim - Volgmama
Eens kijken hoever je kan kijken

Wat valt er te bezichtigen?

Koetsen, ridderhelmen, munten, boeken, de kerk en kamers die ingericht zijn zoals het er vroeger ongeveer heeft uitgezien. De toren is 30 meter hoog en kun je van binnen via de trappen beklimmen. Tijdens de ridderspelen en winterfair kun je soms via de toren abseilen. Ook staat er een kanon waar de meeste kinderen even op willen klimmen en kun je genieten van een heerlijk uitzicht. Wil je helemaal niets missen? Vraag dan om een rondleiding of koop een gids bij je tickets.

Een kijkje in een van de kasteelkamers
Een kijkje in een van de kasteelkamers
Ridder kostuums, erg indrukwekkend!
Ridder kostuums, erg indrukwekkend!

Mocht je dus in de buurt zijn van Bad Bentheim dan is een bezoekje aan dit kasteel het geld echt waard. Volwassenen betalen € 5,- , kinderen van 6-14 jaar € 3,50 en kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Ben jij als eens in Bad Bentheim geweest?

6 thoughts on “Kasteel Bad Bentheim bezoeken met kinderen

  1. Ik ben ook gek op kastelen! Toen onze meiden klein waren, namen we altijd wel een draagzak mee voor dit soort bezoekjes. Vind het jammer dat ik er nu zo weinig van kan zien (met rolstoel).
    Bad Bentheim ben ik nog nooit geweest, ziet er wel supermooi uit.

Geef een reactie