Kerst prentenboeken voor peuters en kleuters - Thema kerstmis

Kerst prentenboeken; dit zijn de 10 leukste!

Kerstmis is één van mijn favoriete tijden van het jaar. Ik geniet ervan tijd met familie door te brengen, heerlijke kerstlekkernijen te koken, en kerstboeken aan mijn kinderen voor te lezen. Van een oorspronkelijk kerstverhaal tot kerstboeken die heel fantasierijk zijn. In dit artikel deel ik enkele van mijn favoriete prentenboeken rond het thema kerst, om voor te lezen aan kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd. Een aantal hiervan pakken we er elk jaar weer bij en staan op de leesplank of hebben een plekje op de seizoenstafel. Benieuwd naar de leukste kerst prentenboeken voor peuters en kleuters? Lees dan snel verder op dit blog.

Kerstfeest met Kikker – Max Velthuis

Het sneeuwt en morgen is het Kerstmis. Voor Kikker is het feest! Hij maakt een sneeuwpop, gaat sleeën met Eend en haalt een kerstboom uit het bos. En voor het kerstfeest nodigt hij al zijn vrienden uit. En wat is er mooier dan kerst vieren met al je vriendjes? Kerstfeest met Kikker is een prachtig boekje met sfeervolle winterprenten van Max Velthuijs.

Vrolijk kerstfeest, Dribbel! – Eric Hill

Vrolijk kerstfeest, Dribbel! is een kort verhaal waarin Dribbel zich voorbereid op kerstmis. Hij helpt de boom versieren, er worden cadeaus ingepakt en er komen vriendjes zingen. Binnen 3 minuten heb je het boekje uit maar kinderen zullen de prenten geweldig vinden.

Kerst in de Tovertuin – Woezel en Pip

Het is een klein prentenboekje en leuk om rond kerst voor te lezen. Vandaag is het Kerstmis! Woezel en Pip hebben kriebels in hun buik. Maar in alle drukte zijn ze vergeten een kerstboom te halen. Tante Perenboom stuurt Woezel en Pip snel naar het kerstbomenbos. Ze komen terug met een wel heel bijzonder boompje…

Kerstmis – Mijn eerste zoekboek

Ontdek de avonturen van de Kerstman in dit vrolijke zoekboek. Op elke pagina valt er heel wat te beleven en te zoeken. De schattige tekeningen en het eenvoudige verhaal nodigen kleine kinderen uit om dit boek te ontdekken. Bovendien bevorderen de zoekopdrachten het observatievermogen van uw kleintje.

Mijn eerste kerstmis – Dick Bruna

Er is een bijzonder kindje geboren. De herders en de wijzen uit het oosten: allemaal komen ze kijken bij Jozef en Maria en het kindje in de kribbe. Dit kartonboek met doorkijkvensters is speciaal voor de allerkleinsten, die zo kunnen kennismaken met het kerstverhaal.

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg

Kerstavond In dit sfeervolle en vrolijke kerstboek met stevige flappen viert Rupsje Nooitgenoeg kerstavond. Maar waar is iedereen in deze stille nacht? Rupsje Nooitgenoeg gaat op zoek: kan hij de poes, muis en hond vinden achter de flapjes? En wie knabbelt er daar aan het huisje van koek? O ja, en waar is de Kerstman eigenlijk?

Het is kerst – Luuk en Lotje

Een warm en herkenbaar verhaal over samen kerst vieren. Voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is bijna kerst! De tweeling Luuk en Lotje versiert de kerstboom. Op kerstavond komen oma en opa op bezoek. Met cadeautjes! Het wordt gezellig, met lekker eten, leuke liedjes en verrassingen. Want Luuk en Lotje hebben ook een cadeautje voor elkaar.

Beertje Bobbi viert kerst

De Bobbi­boeken over Sinterklaas en Kerst zijn de afgelopen tijd alleen leverbaar geweest in een bind-up, maar vanaf dit najaar zijn ze ook weer los verkrijgbaar. Dat betekent nog meer Bobbi ­voorlees plezier! En wie wil dat nu niet in de gezellige decembermaand? Papa zegt: ‘We gaan iets leuks doen. Stap maar lekker op de slee. Ga je mee een kerstboom kopen?’ ‘Ja,’ juicht Bobbi, ‘ik wil mee!’

De kleine kerstboom

Een warm kerstverhaal over een kleine boom met een grote droom, en over de Kerstman natuurlijk! Voor kinderen (groot of klein) vanaf 4 jaar. Vandaag is een speciale dag. Een heel jaar lang heeft Kleine Boom naar deze dag uitgekeken. ‘Misschien word ik dit jaar wel een echte kerstboom!’ zegt hij opgewonden. Het is bijna Kerstmis. Vol ongeduld wacht een groepje bomen tot de kerstbomenverkoper hen komt halen. In welke woonkamer zullen ze terechtkomen? En welke pakjes zullen er op kerstavond aan hun voet liggen? Over één ding zijn de bomen het eens: hun lieve vriend Kleine Boom is dit jaar nog te klein om kerstboom te zijn. Hebben ze gelijk?

De zoete zusjes vieren kerst

‘De Zoete Zusjes vieren Kerstmis’ is hét kerstboek voor alle kinderen die niet kunnen wachten tot de kerstman en zijn rendieren in Nederland aangekomen zijn. Natuurlijk helpen de Zoete Zusjes mee met het versieren van de kerstboom, vieren ze kerst op school, gaan ze naar de kerstmarkt en spelen ze het kerstverhaal na. En dit jaar gaan ze kerst vieren op een wel heel bij zondere manier: ze mogen namelijk meedoen met de lichtjestocht en de levende kerststal in de wijk. Maar er komt een grote sneeuwstorm aan! Zal het Saar en Janna lukken om het kerstfeest te redden? Met het nieuwste deel in de populaire kinderboekenserie van de Zoete Zusjes wordt het weer lekker lezen op de bank met een dekentje, een beker warme chocolademelk en een zelfgebakken kerstkransje!

Geef een reactie