EasyCollage aan de muur

Tips: Kerstboom weg? Geef je huis een frisse look na de kerst!

Hebben jullie de kerstboom al weg? De kerstdagen zijn voorbij en sommigen van jullie hebben de kerstspullen alweer naar zolder gebracht. Vaak lijkt je huis dan wat kaal als alle kerstspullen weer opgeruimd zijn en daarom heb ik voor jullie 5 tips om je interieur een frisse look te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld aan een leuke fotocollage als wanddecoratie of een paar verse bloemen in huis?

Zelf hebben wij nog enkele lampjes en kerstspullen in huis. Het liefst geniet ik hier zo lang mogelijk van maar er komt een dag dat ik de spullen weer opruim. Dit is juist een mooi moment om iets nieuws in huis te halen.

Geef je kamer een schoonmaakbeurt

Een nieuw jaar is een nieuwe start. Geef je kamer (of gewoon je hele huis) een grote schoonmaakbeurt met lekker ruikende schoonmaakproducten. Alle kerstversiering is eruit dus je komt overal weer goed bij met die poetslap.

Ruim je huis op

Een opgeruimd huis zorgt voor meer rust en minder chaos in je hoofd. Bewaar geen onnodige spullen en zet ze bijvoorbeeld op de weggeefhoek of breng ze naar een kringloopwinkel, dan maak je er een ander misschien nog blij mee en jij bent er van af.

Nieuwe decoratie

Vervang een aantal woonaccessoires in huis. Het hoeft helemaal niet veel te kosten maar met een paar nieuwe kussenslopen, kaarsjes en ander decoratie materiaal maak je een compleet nieuwe look. Het leukste is om spullen te kopen die qua kleur en stijl een beetje bij elkaar passen.

Fris je interieur op met een EasyCollage
Een fotocollage met heel veel foto’s in een leuke stijl!

Een fotocollage als blikvanger aan de muur

Kort geleden ontdekte ik EasyCollage.nl, waar je hele mooie unieke fotocollages kunt maken voor aan de muur. Je kunt natuurlijk kiezen uit een normale collage maar er zijn nog veel meer ontwerpen. Maak bijvoorbeeld is een collage in een stamboomvorm, in een hippiebusje of met allemaal bloemen op de achtergrond. Voor elke huisstijl is daar wel iets te vinden en het enigste wat jij hoeft te doen is online een paar foto’s aan de de collage toe te voegen. Wij mochten er een laten maken en wij hebben voor de Hollandse huisjes op canvas gekozen. Op poster, aluminium of plexiglas kun je je ook kunstwerk bestellen. Wij hebben besloten ons kunstwerk in de hal op te hangen. Iedereen die binnenkomt en de jas uittrekt, of naar de gasten wc gaat kijkt er even naar en we hebben al veel leuke reacties ontvangen. Erg uniek en zeker een blikvanger in ons huis.

Verse bloemen of een nieuwe plant

Heb je nu een lege plek over waar de kerstboom stond? Zet er eens een mooie grote plant neer. Fris je kamer op met wat nieuwe planten of verse bloemen. Maak er gelijk een gezellig dagje tuincentrum van, samen met je moeder of je vriendinnen. Veel plezier!

Wanneer ruimen jullie de kerstspullen op?

12 Comments

 • Reply Krystle/Batboy december 29, 2017 at 8:56 am

  Ik heb mijn halve kerstboom nog staan ?. Eigenlijk kan ik hem wel opruimen misschien vandaag en anders na het weekend.

  • Reply Nathalie december 30, 2017 at 10:06 am

   Halve kerstboom? Haha. Wij ruimen na het weekend de laatste kerstspullen op. 🙂

 • Reply Rory december 29, 2017 at 10:26 am

  Echt waar? Wij hebben ‘m nog gezellig staan eigenlijk. Ik vind het te kort na Kerst om meteen alles weg te doen. Maar ik ben een ‘sucker for Christmas versiering’ (als het er eenmaal staat).

  • Reply Nathalie december 30, 2017 at 10:09 am

   Is ook gezellig! Zo zijn er ook mensen die het huis juist al vroeg beginnen te versieren ergens in november, dan kan ik het mij ook voorstellen dat je alles na kerst weer weg doet. De laatste dingen ruimen wij op 1 januari weer op.

 • Reply Jessica december 30, 2017 at 10:53 am

  Na oud en nieuw gaat die de deur uit ik begin hem al lichtelijk zat te worden haha..

 • Reply Tamara december 30, 2017 at 11:10 am

  Mijn kerstboom blijft altijd tot 6 januari staan en dan begint de grote schoonmaak in huis al ben ik daar vast mee begonnen en al een hoop weggegooid

 • Reply Vera december 30, 2017 at 1:15 pm

  Slim idee! Veel mensen vinden het jammer als de kerstboom weg gaat omdat het dan zo leeg is. Maar waarom dan niet je huis decoreren!

 • Reply Manon december 30, 2017 at 3:18 pm

  Wij hebben een kunstboom gekocht dit jaar dus gaat netjes de zolder op zodat die volgend jaar weer gebruikt kan worden

 • Reply Nicole Orriëns december 30, 2017 at 4:15 pm

  Ik heb me tot nu toe kunnen inhouden. Ik weet niet wanneer ik de kriebels ga krijgen. Ik denk maandag op 1 januari!

 • Reply esther december 30, 2017 at 9:27 pm

  Mijn vent wil hem altijd laten staat tot de 6, voor mij mag hij 2 januari eruit. We gaan morgen lekker naar Maastricht, vakantiepark, en komen de 3e pas terug. Dan ben ik er wel helemaal klaar mee denk ik ; )

 • Reply Judith Jasper januari 2, 2018 at 11:05 am

  Een mooie grote plant ipv de kerstboom vind ik wel een heel goed idee

 • Reply Marie-Lise (Reislustig.be) januari 5, 2018 at 12:02 am

  Leuke tips! Dit jaar stond er geen kerstboom omdat ik binnenkort verhuis. Vroeger liet ik hem soms staan tot de wisseling naar zomeruur – gewoon omdat ik daar zin in had 🙂

 • Leave a Reply