EasyCollage aan de muur

Tips: Kerstboom weg? Geef je huis een frisse look na de kerst!

Hebben jullie de kerstboom al weg? De kerstdagen zijn voorbij en sommigen van jullie hebben de kerstspullen alweer naar zolder gebracht. Vaak lijkt je huis dan wat kaal als alle kerstspullen weer opgeruimd zijn en daarom heb ik voor jullie 5 tips om je interieur een frisse look te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld aan een leuke fotocollage als wanddecoratie of een paar verse bloemen in huis?

Zelf hebben wij nog enkele lampjes en kerstspullen in huis. Het liefst geniet ik hier zo lang mogelijk van maar er komt een dag dat ik de spullen weer opruim. Dit is juist een mooi moment om iets nieuws in huis te halen.

Geef je kamer een schoonmaakbeurt

Een nieuw jaar is een nieuwe start. Geef je kamer (of gewoon je hele huis) een grote schoonmaakbeurt met lekker ruikende schoonmaakproducten. Alle kerstversiering is eruit dus je komt overal weer goed bij met die poetslap.

Ruim je huis op

Een opgeruimd huis zorgt voor meer rust en minder chaos in je hoofd. Bewaar geen onnodige spullen en zet ze bijvoorbeeld op de weggeefhoek of breng ze naar een kringloopwinkel, dan maak je er een ander misschien nog blij mee en jij bent er van af.

Nieuwe decoratie

Vervang een aantal woonaccessoires in huis. Het hoeft helemaal niet veel te kosten maar met een paar nieuwe kussenslopen, kaarsjes en ander decoratie materiaal maak je een compleet nieuwe look. Het leukste is om spullen te kopen die qua kleur en stijl een beetje bij elkaar passen.

Fris je interieur op met een EasyCollage
Een fotocollage met heel veel foto’s in een leuke stijl!

Een fotocollage als blikvanger aan de muur

Kort geleden ontdekte ik EasyCollage.nl, waar je hele mooie unieke fotocollages kunt maken voor aan de muur. Je kunt natuurlijk kiezen uit een normale collage maar er zijn nog veel meer ontwerpen. Maak bijvoorbeeld is een collage in een stamboomvorm, in een hippiebusje of met allemaal bloemen op de achtergrond. Voor elke huisstijl is daar wel iets te vinden en het enigste wat jij hoeft te doen is online een paar foto’s aan de de collage toe te voegen. Wij mochten er een laten maken en wij hebben voor de Hollandse huisjes op canvas gekozen. Op poster, aluminium of plexiglas kun je je ook kunstwerk bestellen. Wij hebben besloten ons kunstwerk in de hal op te hangen. Iedereen die binnenkomt en de jas uittrekt, of naar de gasten wc gaat kijkt er even naar en we hebben al veel leuke reacties ontvangen. Erg uniek en zeker een blikvanger in ons huis.

Verse bloemen of een nieuwe plant

Heb je nu een lege plek over waar de kerstboom stond? Zet er eens een mooie grote plant neer. Fris je kamer op met wat nieuwe planten of verse bloemen. Maak er gelijk een gezellig dagje tuincentrum van, samen met je moeder of je vriendinnen. Veel plezier!

Wanneer ruimen jullie de kerstspullen op?

12 thoughts on “Tips: Kerstboom weg? Geef je huis een frisse look na de kerst!

    1. Is ook gezellig! Zo zijn er ook mensen die het huis juist al vroeg beginnen te versieren ergens in november, dan kan ik het mij ook voorstellen dat je alles na kerst weer weg doet. De laatste dingen ruimen wij op 1 januari weer op.

  1. Mijn vent wil hem altijd laten staat tot de 6, voor mij mag hij 2 januari eruit. We gaan morgen lekker naar Maastricht, vakantiepark, en komen de 3e pas terug. Dan ben ik er wel helemaal klaar mee denk ik ; )

Geef een reactie