Kerstcircus Ahoy Review 2019

Review: Kerstcircus Ahoy 2019 in Rotterdam

Kerstcircus Ahoy is één van de bekendste en grootste kerstcircussen in Nederland! Vet gaaf en dankbaar dat ik afgelopen zaterdag met mijn dochter bij de première van de 49e editie aanwezig mocht zijn. Wij maakten er een gezellig weekendje Rotterdam van en het kerstcircus is een ervaring die we nooit zullen vergeten…

Voor mij én mijn kleuter is het namelijk de allereerste keer in het leven dat wij een kerstcircus bezochten. En niet zomaar één… Kerstcircus Ahoy, een hele bekende zelfs! Een groot indoor-circus in de kerstvakantie met een showprogramma van meer dan 2 uur. Niet koukleumen in een circustent maar lekker warm binnen, in evenementenhal Ahoy.

Indoor kermis

Zodra we onze tickets waren gescand kon het feest beginnen! Dochterlief zag de stands met lichtjes en wilde graag een lichtstaf. Ik weet nog dat ze bij Disney On Ice afgelopen week meer dan 20 euro kosten en dat vond ik wel een beetje teveel van het goede… maar bij Kerstcircus Ahoy kostte dit souvenirtje maar 10 euro! Dat is een veel leukere prijs en ze zocht een mooie uit. Ook waren er lichtjes te koop voor het goede doel; het Sophia kinderziekenhuis.

Rondom het circus is een oase van eettentjes en een kleine indoor kermis met drie erg leuke attracties! De draaimolen en autobaan waren favoriet bij mijn dochter. Ook zijn we samen in de rupsbaan geweest. Pure nostalgie en prima vermaak vooraf aan de show en in de pauze! Voor 15 euro heb je 5 muntjes die je bij alle attracties kunt inleveren.

Kerstcircus Ahoy Indoor Kermis Rotterdam

Kerstcircus Ahoy

Kerstcircus Ahoy is een klassiek circus voor jong en oud met een verrassend programma. Van 21 t/m 30 december 2019 kun je het kerstcircus bezoeken in Rotterdam Ahoy. Tickets zijn te koop vanaf 29,50 en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee mits ze gedurende de show op schoot kunnen zitten. Tickets kun je hier bestellen.

Programma 2019

Wilde dieren zul je niet tegenkomen in Kerstcircus Ahoy. Wel zijn er dit jaar drie acts te zien met dieren. Een met honden, een met katten en een met paarden. De artiesten komen vanuit de hele wereld naar Rotterdam. Van een Nederlands stel met een Tango act tot een diabolo act van en artiest uit Taiwan. Verder zien we veel acrobatiek en dat is ook erg vermakend!

Don Christian – Reprise Clown

Een circus is niet compleet zonder de grappen en grollen van een doldwaze clown. Een van de besten in het vak, is Don Christian. Dit Oostenrijkse fenomeen-van-de-lach stal al meerdere keren de harten van het circuspubliek in Rotterdam en komt nu terug met een verrassend repertoire. Don Christian spreekt uitstekend Nederlands en weet met zijn ontwapenende humor jong en oud te betoveren.

Mustafa Danguir – Dubbele ‘Wheel of Death’

Kerstcircus Ahoy Review 2019

De in Tanger (Marokko) geboren durfal Mustafa Danguir zoekt de grote hoogte op in het fameuze ‘Wheel of Death’, waarbij in en op een reusachtig ronddraaiend rad op duizelingwekkende hoogte de spectaculairste stunts worden uitgevoerd. Danguir gaat daarbij verder dan anderen voor hem deden, want hij neemt namelijk twee exemplaren mee naar Rotterdam Ahoy. Samen met zijn groepsleden voert hij een ultra-spannend, oogverblindend nummer op, zoals in Nederland nog nooit is vertoond.

Emily en Menno van Dyke – Juggling Tango

Het duo weet op een unieke manier de gracieuze tangodans te vermengen met hoogstaand jongleerwerk. Een act die een lust voor het oog en de oren is en het hooggeëerde publiek versteld zal doen staan door de souplesse, gratie en passie, die het tweetal tentoonspreidt.

Chu Chuan-Ho – Diabolo

Kerstcircus Rotterdam Ahoy 2019

Veel mensen hebben in hun jonge jaren weleens met een diabolo gespeeld. Twee stokken met daartussen een koord, waarop je een diabolo kan laten tollen en in de lucht kunt werpen. Voor de Taiwanees Chu Chuan-Ho is het echter geen kinderspel maar een serieuze kunstvorm. Hij is er razendsnel en avontuurlijk mee!

Karl Trunk – Vrijheidsdressuur

Tijdens Kerstcircus Ahoy brengt hij een harmonieuze vrijheidsdressuur in de ring met een bonte verzameling paarden – van een gigantisch grote Ierse Tinker tot de allerkleinste Shetlandpony’s – die zowel jong als oud zal verbazen.

Sandro Montez – Dog Act

Kerstcircus Ahoy 2019 Ervaringen - Sandro Montez honden act

Sandro Montez een veelzijdig circusartiest noemen is een understatement. De Duitse alleskunner werkte namelijk al succesvol met talloze diersoorten. Van kamelen tot zebra’s en van olifanten tot ezels; Montez draait nergens zijn hand voor om. Ditmaal heeft hij zich toegelegd op een van de meest onvoorspelbare viervoeters op aarde: een groep talentvolle honden.Met een doldwaas komisch nummer vol tempo, sprongen en andere kunsten, laat Montez met zijn horde grote en kleine honden zien dat een goed circusnummer altijd een lach op het gezicht tovert of de bezoekers op het puntje van de stoel laat zitten. In het geval van deze razend knappe act, zijn beide het geval.

Anelya Ross – Cat act

Katten zijn waarschijnlijk de meest eigenwijze dieren op aarde. Ze gaan altijd hun eigen weg, vliegen alle kanten op of liggen simpelweg in een hoekje te slapen. Een diersoort die dus onmogelijk te trainen lijkt. Maar daar dacht Anelya Ross anders over. De Russische heeft namelijk op verbluffende manier van haar katten een groep ras-circusartiesten gemaakt. Ze balanceren op hun voorpoten, kunnen op ballen dansen en zelfs over twee dwarsliggers ’tijgeren’.

Mustafa Danguir – Moroccan Tumbling Troupe

Kerstcircus Ahoy Rotterdam 2019 - Act Mustafa Danguir

De Marokkaanse circuswereld heeft een rijke traditie aan pyramidebouwers. Tijdens deze ultieme kunstvorm van kracht en lenigheid in de piste, laten Mustafa Danguir en zijn troupe in Rotterdam Ahoy zien dat ze tot de absolute top behoren. Loodzwaar ‘bouwwerk’ in combinatie met souplesse, sprongkracht en timing zorgen ervoor dat het achttal de meest prachtige constructies overeind houdt en daarbij nog zelfs soms een handje vrij heeft.

Axum Troupe – Ikarian Games

De Afrikaanse verrassing van deze editie van Kerstcircus Ahoy komt ditmaal uit Ethiopië. De vier krachtpatsers van Axum Troupe zijn namelijk ware meesters in Ikarian Games. Dat is een act waarbij getrainde beenspieren en extreme lenigheid een cruciale rol spelen. Twee leden van de groep liggen op hun rug en vangen met hun voeten de andere twee leden van de Troupe op, terwijl ze over en weer springen. Daarbij vliegen ze indrukwekkend hoog door de lucht en maken ze meerdere salto’s. Een zeer spectaculair nummer, waarbij timing en opperste concentratie een zeer belangrijke rol spelen.

Aerial ring trio

Kerstcircus Ahoy 2019 - Showprogramma

De drie luchtkunstenaressen hangen in een ronddraaiende ring meters boven de circuspiste en voeren daar wonderschone oefeningen van balans, souplesse en kracht uit. Daarbij worden natuurlijk de arm- en beenspieren van de dames op de proef gesteld, maar krijgen ook de nekspieren het nodige te verduren. Aerial Ring Trio is een visueel spektakel, waarbij ook de spanning en immense druk van de complexe oefening ervoor zorgen dat de blik van de bezoekers minutenlang op dit trio uit het Oostblok gericht is.

Troupe Richter

Kerstcircus Ahoy Troup Richter

Bij de familie Richter zit het circus al generaties lang in het bloed en zodoende hebben ze veel verschillende disciplines in hun repertoire. Vorig jaar kwamen zij nog met een fenomenale paarden-act naar Rotterdam Ahoy en ditmaal is Troupe Richter van de partij met een sensationeel springplanknummer. Het negenkoppige gezelschap bestaande uit acrobaten uit Hongarije, Roemenië, Oekraïne en Moldavië vliegt letterlijk door de piste, waarbij meerdere salto’s en andere trucs elkaar in razend tempo afwisselen. Een spektakelstuk dus voor de liefhebbers van acrobatiek, lef, precisie en subliem gecoördineerde timing.

Onze favoriete acts

Elke act is leuk om te zien maar wij hebben ook wel onze favorieten. Mijn vijfjarige dochter vond voornamelijk de acts met dieren leuk. De paardenshow vond zij het leukst, ook al ging daar in het begin iets mis. Dat kan natuurlijk gebeuren bij een première, de allereerste voorstelling aan het publiek. Een van de paarden raakte van streek. Dit was even schrikken maar het circus nam het goed op en de act kon na een kleine vertraging weer verder.

Zelf vond ik de Juggling Tango act fantastisch! Wat een show! De liefde en passie voor het vak straalde er vanaf. Ook de springplank act van Troupe richter vond ik adembenemend.

Kerstcircus Ahoy; een geweldige ervaring voor allemaal!

Wij hebben echt genoten van Kerstcircus Ahoy. Voor jong en oud is het leuk en dit konden we ook merken aan het publiek. De clown, het orkest en de spreekstalmeester Sylvia Schuyer zorgden voor een vrolijke stemming. Het sfeertje eromheen met de kermis, de eettentjes en de kerstbomen maakte het erg gezellig en de meeste bezoekers waren gekleed in kerstkleding. Het was een feestje om Kerstcircus Ahoy mee te maken en hopen dat volgend jaar de 50e editie net zo’n succes wordt!

Ben jij al eens naar het Kerstcircus geweest?

Kerst 2020Kerst 2020

Geef een reactie