Recensie - De Kerstmisaurus en de Winterheks - Deel 2 - door Tom Fletcher 2019

Boek recensie: De Kerstmisaurus en de Winterheks – door Tom Fletcher

Gek op dino’s en kerstmis? Maak kennis met de enige echte Kerstmisaurus! Na het eerste spannende avontuur met De Kerstmisaurus is er nu het tweede boek om op je verlanglijstje te zetten; De Kerstmisaurus en de Winterheks, geschreven door Tom Fletcher. Lidwien Biekmann heeft het 400 pagina’s tellende boek naar het Nederlands vertaald. Het is een prachtig boek geworden voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, met mooie illustraties en een magisch kerstverhaal die je niet snel zult vergeten…

De Kerstmisaurus

Je zult je vast afvragen wie De Kerstmisaurus is als je er nog nooit over hebt gehoord. Hij staat afgebeeld op de cover en op verschillende illustraties in het boek. De Kerstmisaurus is een blauwe dinosaurus afkomstig uit een ei dat was ingevroren op de Noordpool. Samen met zijn beste vriend Willem Tuffer, een 10 jarige jongen in een rolstoel,’ beleven ze magische avonturen. Natuurlijk niet zonder de familie en de kerstman…

Tot nu toe zijn er twee boeken uitgebracht uit De Kerstmisaurus serie. De eerste titel heet ‘De Kerstmisaurus’ en de tweede boek heet ‘De Kerstmisaurus en de Winterheks’. Beide behoorlijk dikke boeken voor extra lang leesplezier!

Boek recensie - De Kerstmisaurus en de Winterheks - Deel 2 - door Tom Fletcher 2019
De Kerstmisaurus en de Winterheks bevatten grappige maar ook spannende leesstukken…

De Kerstmisaurus en de Winterheks (deel 2)

‘Ze is het best bewaarde kerstgeheim van allemaal,’ fluisterde de Kerstman. ‘Zonder haar zou Kerstmis niet bestaan. Ze is ouder dan de tijd, maar nog steeds zo jong als de dag van morgen. Ze staat bekend als de WINTERHEKS.’

Een jaar geleden (in het eerste boek) ontmoette Willem tijdens een ongeloof lijk avontuur zijn wonderlijke vriend, de Kerstmisaurus. Nu keert hij terug naar de Noordpool, waar hij de mysterieuze Winterheks ontmoet. Wanneer Willem ontdekt dat het lot van kerst op het spel staat, moeten hij en de Kerstmisaurus met de Winterheks samenwerken om het kerstfeest te redden…

Magie, humor en vriendschap maken De Kerstmisaurus en de Winterheks tot het meest betoverende kerstverhaal voor de hele familie.

Review - De Kerstmisaurus en de Winterheks - Tom Fletcher 2019
De vergrote woorden in het boek zorgen voor nog meer spanning in het verhaal.

Mijn zoon (11 jaar) en ik hebben het boek De Kerstmisaurus en de Winterheks met veel plezier gelezen! De prachtig geïllustreerde cover (alsof het uit een film zou kunnen komen zo mooi) en de intro maakten ons erg nieuwsgierig. Wij kregen van uitgeverij Billy Bones een recensie exemplaar toegestuurd.

Kerst 2020Kerst 2020

Recensie: De Kerstmisaurus en de Winterheks

Nu de adventstijd weer is begonnen is het erg leuk om een verhaal in het thema kerst te lezen. Voor baby, peuter en kleuter zijn er genoeg prentenboeken met het thema kerst te vinden maar voor de jeugd zijn de verhalen vaak al snel te kinderachtig.

De Kerstmisaurus en de Winterheks is dat absoluut niet. Verre van. Het is dan wel met de aardige fantasie geschreven maar het is echt een leuk, spannend, aangrijpend én avontuurlijk verhaal en je leeft er helemaal in mee tijdens het lezen. Thema’s als vriendschap en een samengesteld gezin komen ook aan bod in dit boek.

Boek Recensie - Kerstmisaurus en de Winterheks 2019 - Tom Fletcher
De Kerstmisaurus moest ook even op het toilet. Een grappig fragment…

Ondanks dat wij het eerste boek van De Kerstmisaurus (vorig jaar uitgegeven) niet hebben gelezen was het verhaal prima te volgen. Wel worden er in het begin van het boek (in het proloog) een aantal stukjes uit het eerste boek besproken wat ons dan wel weer héél nieuwsgierig maakt om het eerste boek alsnog te lezen. Ook ben ik zeer benieuwd of er nog een vervolg komt op het tweede boek De Kerstmisaurus en de Winterheks.

De spannende avonturen met de Tuffer’s, de kerstman, elfjes, de Kerstmisaurus en de Winterheks slepen je mee in een magisch kerstavontuur. Mijn elfjarige zoon heeft het boek net uit en hij zei ook ‘dit is het allermooiste kerstverhaal ooit’. Stiekem hoopt hij ook op een verfilming van het boek.

Bovendien vinden wij het een prachtig idee dat er bewust voor gekozen is om voor een van de hoofdrolspelers in het boek een jongen met een rolstoel te kiezen. Dit is in samenwerking met Whizz-Kidz om hun ideaal te bereiken: een wereld waarin alle gehandicapte kinderen een leven kunnen leiden vol plezier, vriendschap en een hoop op de toekomst waarin ze onafhankelijk zijn. Net zoals elk ander kind. Achter in het boek staat hier meer info over, evenals een dankwoord en nog een paar leuke tips voor een gezellig kerstfeest!

Heb jij al eens een boek van Tom Fletcher gelezen?

Het boek De Kerstmisaurus en de Winterheks is geschreven door Tom Fletcher en geïllustreerd door Shane Devries. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Billy Bones en is voor 19,99 zoal te koop bij boekhandels en Bol.com.

One thought on “Boek recensie: De Kerstmisaurus en de Winterheks – door Tom Fletcher

  1. Wij lezen nu voor de tweede keer aan onze nu zesjarige het eerste deel van de Kerstmisaurus voor. En allemaal zijn we blij het verhaal weer te mogen horen, zo mooi vonden wij het vorig jaar. Ondanks dat de hoofdstukken langer zijn dan in onze reguliere voorleesboeken, word er na elk hoofdstuk toch nog gesmeekt om nog even verder te lezen.
    Volgend jaar gaan we voor deel 2!

Geef een reactie