Kerststal kind karton inkleuren - Van Dutch Design

De leukste speelgoed kerststallen voor kinderen

Traditionele kerststallen zijn prachtig om te zien maar zijn vaak ook heel fragiel, kostbaar of hebben een emotionele waarde. Denk bijvoorbeeld aan een familie erfstuk. Kinderen mogen daar meestal niet aanzitten. Kijken doe je met de oogjes, maar de kleintjes snappen dat vaak nog niet zo goed en denken dat een kerststal speelgoed is. Speciaal voor de allerkleinsten zijn er allerlei speelgoed kerststalletjes verkrijgbaar. Bijvoorbeeld van Fisher-Price Little People of houten kerststallen voor iets oudere kindjes, waarmee zij het kerstverhaal kunnen naspelen.

Kerststal voor kind; met figuren om mee te spelen

Voor peuters en kleuters is een kinderkerststal niet alleen mooi om mee te spelen, ook is het goed voor de motoriek en ontwikkeling van je kindje. Lees een boekje en speel samen het kerstverhaal na of laat je kind er zelf zijn of haar verhalen bij bedenken. Het blijft immers open-minded speelgoed en het staat elk jaar mooi onder de kerstboom. Voor jullie hebben we de mooiste speelgoed kerststallen voor kinderen op een rijtje gezet. Wij zijn benieuwd welke kerststal jullie favoriet is…

Kerststalletje met houten figuren

Beste kerststalletjes - houten kerststal voor een kind

De meeste kerststalletjes voor kinderen zijn van hout gemaakt. De budget varianten zijn jaarlijks te koop bij Kruidvat, Trekpleister en Action. De duurzame houten kerststallen zijn van Haba, Simply for Kids, Janod of Ostheimer.

Kerststalletje van Fischer Price Little People

Kinderen kunnen met de Fisher-Price Little People kerstfiguurtjes en de kerststal het klassieke kerstverhaal zelf naspelen! Deze speelgoed kerststal heeft een stalletje en 10 figuren om mee te spelen. Little People is geschikt voor de allerkleinsten, met een leeftijd van 1 tot en met 5 jaar. Het kerststalletje is o.a. hier te koop.

Kerststalletje van Playmobil

Mooiste speelgoed kerststalletjes voor kinderen

Een leuke uitbreiding op je Playmobil verzameling! Het kerststalletje van Playmobil (nummer 9494) heeft lampjes in de boog wat een prachtig effect geeft. Vlak voor de geboorte van Jezus, vond het heilige paar onderdak in de stal. Gezegend met geluk, bewonderen Maria en Jozef het kind Jezus, gewikkeld in de kribbe. Het flakkerend vuur houdt het kleine gezin en de dieren gezellig en warm. De ster schijnt boven de stal en kondigt de vreugde van Christus’ geboorte aan. Leuk om in de vensterbank te zetten of voor je kinderen om mee te spelen. O.a. hier te koop.

Kerststalletje van Dick Bruna Nijntje

Kerststal voor kind nijntje hout

Een leuke houten (en stevige kerststal) met figuren uit de boekjes van Dick Bruna, waar kinderen mee mogen spelen! Met deze houten kerststal van Dick Bruna (schrijver van o.a. de bekende nijntje boekjes) kunnen kinderen het kerstspel naspelen. Dit kerststalletje met houten figuren is gebaseerd op het boek Kerstmis van Dick Bruna. Er zitten diverse figuurtjes bij zoals Jozef, Maria, kindje Jezus in een kribbe en de drie koningen. De kerststal staat natuurlijk ook mooi onder de kerstboom en is o.a. hier te koop.

Kerststalletje uit karton van Dutch Design

Kerststal kind karton inkleuren - Van Dutch Design

In veel huishoudens vind je een kerststal; een oude of nieuwe, moderne of klassieke, eentje van stof, hout, steen of papier. Maar eentje van karton, dat is uniek te noemen. Als aanvulling op de Dutch Design Christmas Tree heeft Dutch Design Brand een kerststal ontworpen van FSC gecertificeerd karton. Kunstenaar Meli Kuhn heeft de illustraties bedacht, die ontroeren door hun eenvoud en schoonheid. Naast Jezus, Maria en Jozef kun je alle andere figuren uit het kerstverhaal uit de doos tevoorschijn toveren. Nadat de kerstgroep eruit is gehaald, vouw je binnen 10 seconden een kerststal van de verpakking. Ook leuk voor kinderen om in te kleuren of te versieren met ander knutselmateriaal. Je koopt hem hier voor nog geen 10 euro!

Hebben jullie ook een kerststal voor je kind?

Ook leuk om te lezen: kerstdecoratie onder een stolp.

Geef een reactie