Tip: Kerstwandeling met de kids

Het weekend voor kerst is voor mij altijd het weekend van voorbereiding op de feestdagen. Op eerste kerstdag eten we altijd bij mij thuis met de familie en de nichtjes, maar ik wil altijd wat actiefs doen op deze donkere ‘verplichtte’ dagen. Afgelopen weekend heb ik daarom een kerstwandeling met een puzzeltocht uitgezet (en alvast proef gekookt voor mijn vrienden).

Met de benenwagen en te paard

Vanaf mijn huis wandel je hier zo het bos in, en daarom, gaan we lekker een stukje wandelen. Het is een stuk van 4 km, maar ik neem mijn paard mee voor de luie beentjes, dus wie wil, mag lekker gaan zitten. Ik heb het vermoeden dat hier door de nichtjes gretig gebruik van gemaakt wordt. De ‘grote’ mensen kunnen prima lopen.

 

paard

Kerst speurtocht

We gaan de kerstschat zoeken, een gouden kistje die ik volledig heb gevuld met muntjes uit verschillende landen, die ik bij het GWK mocht ophalen.
Ik heb een prachtige kaart getekend, en deze in stukken geknipt en ervoor gezorgd dat we zo min mogelijk op aangelegde paden lopen. We gaan dus elk paadje en gaatje verkennen. Overal moeten we kleine opdrachten uitvoeren, zodat we weer een stukje kaart bemachtigen en deze aan elkaar geplakt kunnen lezen, zodat we de schat kunnen vinden. De schat verstop ik in een maisweiland voor mijn huis, zodat we op weg naar de schat ook op de terugweg zijn en we lekker thee en chocomelk kunnen drinken.

 

‘S morgens ruk ik al vroeg uit om de tocht uit te zetten, door middel van strategisch geplaatste pijlen en aanknopingspunten (hoog in de boom, in de bosjes, elke 200 meter een pijl of punt). Zo kunnen we de tocht wandelen en ik kan alvast testen hoelang we erover gaan doen. Meestal zijn mijn tochten en wandelingen een daverend succes, omdat ik ook veel kleine opdrachtjes laat uitvoeren. Denk eens aan spijker poepen, of hink-stap-sprong, poets de pony, of zoek de vlieger (gehangen in een boom). Uiteraard kan ik nu nog geen foto’s plaatsen, maar deze ga ik tijdens onze tocht maken, en jullie mee vermaken. Wie weet geeft het wel inspiratie.

 

Wat doen jullie zoal met de kinderen tijdens de kerstdagen?

Ik ben heel benieuwd, tot zover mijn blog, tot heel snel!
Groetjes Gekke Tante Babs

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 thoughts on “Tip: Kerstwandeling met de kids

  1. Ik wou dat we een paard hadden om lekker een wandeling mee te maken, maar helaas, wat heerlijk dat jullie dat wel hebben! Tijdens de kerstdagen gaan we gewoon een normale wandeling maken denk ik, helaas zonder witte besneeuwde bomen vrees ik..

Geef een reactie