aansprakelijkheidsverzekering met kinderen tips verzekeren

Heeft je kind iets stuk gemaakt (bij een ander)? Zo los je het op!

Kinderen zijn over het algemeen niet bepaald voorzichtig. Hierdoor kan er bij jou in huis regelmatig iets sneuvelen. Helaas blijft het vaak niet alleen beperkt tot schade in huis. Nee, want kinderen kunnen namelijk ook bij een ander iets kapotmaken. Dit is bijzonder vervelend, want als ouder draai je dan waarschijnlijk op voor de kosten. Gebeurt dit regelmatig? Dan zoek je mogelijk naar een structurele oplossing. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk hoe je het oplost als jouw kind thuis of bij een ander iets stuk heeft gemaakt.

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af

Wie niet op wil draaien voor schade die hij/zij bij een ander veroorzaakt, sluit hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering af. Zo’n verzekering biedt uitkomst in verschillende situaties. Je bent onder meer verzekerd voor schade aan iemand anders of spullen van een ander. Ook schade die veroorzaakt wordt door jouw woning wordt vergoed. Hierbij kun je denken aan een dakpan die van jouw dak waait tijdens een storm en de auto van de buurman beschadigt.

Heeft jouw kind in huis of bij een ander schade aangericht? Dan kun je eveneens een beroep doen op jouw aansprakelijkheidsverzekering. Je hoeft dus geen aparte verzekering voor schade door jouw eigen kind af te sluiten. Nee, want een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk ook schade die door jouw kinderen veroorzaakt wordt. Althans, wel als je de verzekering hebt aangepast naar een meerpersoonshuishouden. Hierdoor hoeft ieder huishouden in feite maar één aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en dat scheelt jou aanzienlijk in de kosten.

Niet alle schade door kinderen wordt vergoed

Heb je een aansprakelijkheidsverzekering en heeft jouw kind schade aangericht bij een ander of thuis? Dan richt jij je ongetwijfeld tot jouw verzekeraar om de schade vergoed te krijgen. Helaas heeft dit niet altijd zin. Niet alle schade die wordt aangericht wordt immers gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schade aan gehuurde spullen. Ook als een kind de schade met opzet veroorzaakt heeft, heeft het geen zin om bij een verzekeraar aan te kloppen.

Aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico

Een aansprakelijkheidsverzekering gaat meestal gepaard met eigen risico. Word je aansprakelijk gesteld? Dan draai je zelf op voor het eerste deel van de kosten die deze schade met zich meebrengt. Toch is dit niet overal het geval. Interpolis heeft namelijk een aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico. Hierdoor betaal je zelf niet mee aan het bedrag dat deze verzekeraar uitkeert. In het geval van kinderen is dit bijzonder prettig. Een gemiddeld kind richt namelijk vaker schade aan dan je lief is. Als je te maken krijgt met eigen risico, kun je hier zelf alsnog flink wat geld aan kwijt zijn. Hier hoef je niet bang voor te zijn als je kiest voor een aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico. De kosten worden in dat geval namelijk volledig vergoed door de verzekeraar.

*De uitgelichte foto is van Pexels

Geef een reactie