Hoe organiseer ik een kinderfeestje thuis?

Een leuk kinderfeestje hoeft niet per definitie duur te zijn en kan dus ook thuis gevierd worden.  Ik laat jullie hier in een aantal stappen zien en hoe wij het kinderfeestje voor onze zoon hebben georganiseerd.

Stap 1: Datum, aantal en evt. hulp.

Plan een datum en bedenk samen met je zoon of dochter hoeveel kinderen je wil uitnodigen. Het is ook zeker geen overbodige luxe om je partner of vriendin of iemand anders te vragen om mee te laten helpen op de dag van het feestje.

Stap 2: De uitnodiging.

Maak ze zelf, vraag wat je kind leuk vind en kijk of je hier wat mee kunt maken, zo hebben wij bijvoorbeeld dit keer Minion poppetjes gemaakt (aantal blogs terug kun je lezen hoe). Of indien je handig met foto’s bent kun je daar ook leuke kaarten van maken.

Stap 3: Wat en waar?

Bedenk en overleg samen met het kind wat je die dag wilt gaan doen. Bijvoorbeeld een themafeestje of verkleedfeest? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Houdt ook rekening met het weer. Je kunt ook een feestje buiten plannen zoals wij dat hebben gedaan en backup plan voor als het slecht weer is. Buiten denk ik bijvoorbeeld aan achterhuis of bij een speeltuin of park. Of wat dacht je van een speurtocht in het bos ? Wij hadden als backup plan een indoorspeeltuin voor als het alleen maar zou regenen.  Moet er niet aan denken als 8 kinderen ons huis van binnen op zijn kop zetten..

feest08

Gelukkig was het vandaag mooi weer, hier waren er een paar kids aan het zaklopen.

Stap 4: Wat heb je nodig?

Denk aan versiering (ballonnen, slingers), boodschappen, traktaties, spelletjes etc. Wat kan je zelf maken en wat moet je kopen?

IMG_9443

Leg alles alvast een dag van te voren klaar dat wat lukt, dat scheelt een hoop stress op de dag zelf.

Geef een reactie