lego-emmet-kleurplaat

Kinepolis Kidsweekend

Kinepolis Kidsweekend is een weekend lang activiteiten in de bios in het thema van een kids film. Zo draaide afgelopen weekend alles om de nieuwe Lego Film 2. Kinderen konden hier spelletjes doen, zich laten schminken als Emmet en meer…

Samen met mijn twee zoontjes bezocht ik Kinepolis Enschede om verslag te doen van het Kids Weekend. Ze keken al een tijdje uit naar de nieuwe Lego Film 2. Lego de Film 1 draaide in 2014 in de Nederlandse bioscopen dus het vervolg heeft een vijf jaar op zich laten wachten. Overigens is dit een mooie gelegenheid voor ons geweest om het Kinepolis Kids Weekend te bezoeken. Eens kijken wat Kinepolis voor de kinderen in petto heeft. Het Kinepolis Kids Weekend werd aanbevolen voor kinderen vanaf 6 jaar. Daarom is dochterlief bij papa gebleven. Ik denk dat we met haar nog wel een keer apart naar de Kleuterbios gaan.

Tip! Mocht je een keer het Kinepolis Kidsweekend willen bezoeken dan kan ik je aanraden om alvorens de kaarten/plaatsen te reserveren. Toen wij er waren was het er namelijk best druk. Het is ook verstandig om ongeveer een uur van te voren aanwezig te zijn zodat jullie genoeg tijd hebben voor de kinderactiviteiten.

kinepolis-enschede-bioscoop
Kinepolis Enschede. Je kunt hier gratis parkeren en de bioscoop is ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wat te doen tijdens het Kidsweekend?

Bij Kinepolis in Enschede was er een apart hoekje ingericht voor de kinderen. Er stonden bekers ranja en wat lekkers klaar. Mijn jongens pakten een kleurplaat die ze meteen wilden inkleuren. Daarna hadden ze nog tijd over voor leuke spelletjes en om zich te laten schminken.

Kinderactiviteiten in de bioscoop

Het was erg leuk om vooraf aan de film met deze activiteiten en spelletjes bezig te zijn. Het lijkt wel een feestje! De kids hebben zich prima vermaakt en voordat we er erg in hadden moesten we naar de filmzaal omdat de film begon.

lego-kinderfeestje-kegelen
Lego kegelen
Lego-feestje-memory
Batman Lego Memory
lego-feestje-spelletje
Unikitty Lego (of pingpong balletjes) werpen
kinepolis-kids-weekend-review-ervaring
Kinepolis Kidsweekend: een leuke ervaring!

Na afloop van de Lego film kregen de kids nog een leuke deurhanger mee als verrassing. Deze hebben ze thuis meteen aan hun slaapkamerdeur gehangen.

Over de film

De Lego helden Emmet Brickowski en Lucy zijn weer terug. Lego steenstad is niet meer super zoals het 5 jaar geleden is geweest. Duplo komt uit de ruimte en vernietigt alles van Lego nog sneller dan dat het gebouwd kan worden. De Duplo blokjes vol glam en glitter zien er schattig uit, praten lief… maar niets is wat het lijkt. 😉

Het is de taak aan sukkelige Emmet om in dit deel volwassener te worden. Zouden ze Lego steenstad kunnen redden van koningin wiedanook-watdanook?


Recensie Lego de Film 2

De film sluit aan op het eerste deel en word aanbevolen voor iedereen vanaf 6 jaar. In het begin van de film krijg je kleine stukjes uit deel 1 te zien. Dit is misschien wat lastig te begrijpen als je deel 1 niet hebt gezien. De film is leuk, spannend en grappig.

Mijn jongens zijn nu 8 & 10 jaar en de Lego film was voor hun goed te volgen, al kan ik mij voorstellen dat het voor een 4 jarige lastig te begrijpen is. De film heeft een speeltijd van 108 minuten + 10 minuten pauze wat voor kleine kinderen als een lange zit kan worden ervaren.

De film is heel verrassend, energiek en er komt van alles voorbij; ruimteschepen, dino’s maar ook glitter en glamour. Geen moment is het saai. Tussendoor spelen er nog een paar vrolijke liedjes. Op het eind valt alles weer op zijn plaats.

Kijk voor meer informatie over het Kinepolis Kidsweekend op deze website. Wij gaan zeker nog eens en vonden het een leuke beleving! Aanrader dus. 🙂

Hebben jullie al eens het Kids Weekend bij Kinepolis bezocht?


2 thoughts on “Kinepolis Kidsweekend

  1. Huib heeft het weleens gedaan met ons dochtertje. Ze vindt dat over het algemeen hartstikke leuk. Ook in onze bibliotheek zijn er vaak leuke films of theatervoorstellingen. Komende vakantie ook weer. Ik vind het zelf ook heel leuk om Mila kennis te laten maken met klassieke muziek. We zijn dan ook met enige regelmaat in het Concertgebouw te vinden. Al denk ik dat dat voor jullie te ver weg is.

Geef een reactie