Klaas de kat en het resultaat van Sinterklaas prentenboek 2021

Prentenboek tip: Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas

Sinterklaas komt eraan en door een boek over dit thema (voor) te lezen kom je helemaal in de stemming. ‘Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas’ is één van de nieuwste sinterklaasboeken voor peuters en kleuters, en uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken. Het is een prentenboek vol prachtige illustraties en een grappig verhaal. Een verrijking voor op de Sint thematafel in de klas of voor thuis. Kinderen zullen het boek geweldig vinden!

Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas

Het verhaal

Klaas de kat heeft een heel fijn leven, samen met zijn vriendjes Mila en Max. Maar op een dag hebben ze geen aandacht meer voor hem. Wat is er aan de hand? Klaas gaat op onderzoek uit. Zal het hem lukken om het raadsel te ontrafelen?

Het boek is geschreven en geïllustreerd door Esselink, Last & Overman.

Verdere praktische info:

  • 32 pagina’s
  • Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar
  • Thema’s: Sinterklaas, raadsel, vriendschap
  • ISBN 9789051168648
  • Van de makers van De Voorleeshoek
  • Extra leuk: ga in de prenten opzoek naar Sint en zijn Pieten
  • Op de website www.vierwindstreken.com kun je gratis kleurplaten, sinterklaasrecepten, knutseltips en meer leuks bij Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas vinden.
Sinterklaas prentenboek voor peuter en kleuter - Klaas de kat

Recensie Klaas de kat

Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas is vorige week verschenen. Joepie! Een splinternieuw Sinterklaas boek dus. Ik kan mij enthousiasme niet verbergen. Helemaal vers van de pers ontving ik als een van de eersten een recensie exemplaar voor mijn blog. Wij zijn dol op de december feestdagen en de dagen ernaar toe. Het zijn knusse dagen die we met ons gezin graag invullen met samen zijn, spelletjes spelen, films kijken en boeken (voor)lezen. Klaas de kat heeft nu een mooi plekje op de leesplank en zullen we in de loop naar pakjesavond vaker pakken.

De illustratie op de hardcover sprak mij direct aan. Even dacht ik naar een prent van Dagmar Stam te kijken – het is een beetje dezelfde stijl maar dan met intensere en meer kleuren, net iets anders – maar de illustraties in Klaas de kat zijn gemaakt door niemand minder dan Géwout Esselink (hij illustreerde daarvoor al 200 boeken). Prachtig werk en een mooi kleurenpalet in dit verhaal! Hoe langer je kijkt hoe meer details je op de pagina’s ziet… én dat maakt het leuker om het boek vaker te pakken.

Het verhaal is spannend, meeslepend en grappig tegelijk. Klaas de kat krijgt weinig aandacht tijdens de sinterklaastijd en dat vond mijn dochter een beetje zielig. Ze is gek op katten en dan ook erg benieuwd hoe het verhaal afloopt. Er zit een happy end aan dit boek maar verder ga ik niet veel verklappen. Het is echt een mooi, herkenbaar en grappig verhaal. Komt dat lezen!

Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas is verkrijgbaar voor 14,95 in de webshop van De Vier Windstreken, bij boekenwinkels en op Bol.com.

Ook leuk: Klaas de kat verdwaalt met kerst

Geef een reactie