Kleuter Smoeltjes Schrift

Na het avondeten nemen wij vaak gezamenlijk de dag even door. Doen jullie dat ook? Scrivo Media heeft onlangs het KleuterSmoeltjesSchrift uitgebracht, een dagboek voor kinderen van ongeveer 4 tot 7 jaar. Hiermee sluit je kleuter de dag af met een smiley 🙂

De dag evalueren

Meestal eten we elke avond samen met zijn vijven aan tafel. Heel gemoedelijk en gezellig is dat altijd. Na het eten nemen we vaak de dag even door. Mijn man komt doordeweeks rond etenstijd thuis en meestal kan hij dan meteen aanschuiven. We vragen dan hoe papa zijn dag was op werk en hebben het erover wat wij allemaal gedaan hebben, thuis en op school. Wij ontvingen van Scrivo Media het nieuwe KleuterSmoeltjesSchrift waarmee ik meteen met mijn 6 jarige zoon aan de slag ging. In het KleuterSmoeltjesSchrift kun je op een leuke manier de dag evalueren met smileys / smoeltjes.

smoeltje3

KleuterSmoeltjesSchrift

Met het invuldagboek KleuterSmoeltjesSchrift kunnen kleuters samen met hun ouders de dag goed afsluiten. Aan de hand van smileys en stickers, van vrolijk tot verdrietig en alles daartussen, kunnen de kleintjes aangeven hoe ze hun dag hebben ervaren. Ook bevat het boek pagina’s met vragen, zoals: hoe voel je je op school? Was het eten lekker? Met wie heb je gespeeld? Voor bijzondere gebeurtenissen, zoals verjaardagen of het behalen van een zwemdiploma, zijn er toepasselijke stickers om de pagina mee op te fleuren. Ook zijn er leuke opdrachten en is er voldoende ruimte om te tekenen en kleuren. Het boek telt 96 pagina’s en de vrolijke illustraties komen van Sonja Kemp. Het boek is geschreven door Josina Intrabartolo.

smoeltje2

Onze beleving

Smileys / smoeltjes zijn helemaal cool! Wij zijn erg blij met de komst van het KleuterSmoeltjesSchrift. Aangezien mijn zoon nog niet echt een vaste hand heeft zijn dit leuke dagelijkse oefeningen door elke avond te omcirkelen hoe hij zijn dag heeft beleefd. Je hoort natuurlijk niet alles van je kindje en als je kindje met dit dagboek bezig is geeft dat natuurlijk weer meer gespreksstof. Je kunt je kindje vragen waarom hij zijn dag wel of niet leuk vond, welk eten hij niet lekker vond etc. Dat hoeft natuurlijk niet, maar wij vinden dat wel leuk en zo kunnen wij zijn gevoelens beter leren begrijpen. Op elke bladzijde staan ook leuke opdrachtjes zoals hierboven om de smileys verder in te kleuren. Onder sticker je dag is plaats om een sticker te plakken (deze zitten achter in het boek) of om je eigen smiley te tekenen. Aangezien mijn zoon zelf nog niet kan schrijven vul ik de datums in en probeer ik elke dag een kleine herinnering erbij te schrijven. Dat maakt het natuurlijk nog leuker voor later om eens terug te zien. Mijn zoon vind het leuk om het KleuterSmoeltjesSchrift er elke dag even bij te pakken.

Over Scrivo Media

Het brein achter de succesvolle SmoeltjesSchrift-reeks is Josina Intrabartolo. Zij runt met haar man Mark al jaren een uitgeverij: Scrivo Media. Opgericht omdat de twee geen geschikte kinderboeken konden vinden voor hun hooggevoelige kinderen. Zeven jaar geleden brachten zij hun eerste boek op de markt. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid met verschillende (dag)boeken en gidsen op het gebied van hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, rouw en zelfvertrouwen.

Het KleuterSmoeltjesSchrift kun je hier bestellen voor € 14,50.

Nemen jullie elke dag gezamenlijk de dag door met je kinderen of je partner?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Review Date
Reviewed Item
kleuter smoeltjes schrift, invulboek
Author Rating
51star1star1star1star1star

6 Comments

 • Reply Gerdi april 24, 2017 at 10:15 am

  Wat een leuke dagboekjes, wij bespreken de dag altijd aan tafel na het avondeten.. het momentje van ons gezin!

 • Reply Krystle/Batboy.nl april 24, 2017 at 10:29 am

  Wat ontzettend leuk! Ja wij doen dat ook. Na school kletsen we even en tijdens het avondeten met papa erbij.

 • Reply Cassandra april 24, 2017 at 11:08 am

  Wij bespreken altijd alles tijdens het avondeten, maar dit idee vind ik wel echt heel erg leuk!!

 • Reply Maddy april 24, 2017 at 12:27 pm

  Wij bespreken vaak dingen onder het eten, niet te veel want dan eten ze hier niet meer haha. Daarna gaan we nog even door. Ik vind dit een heel leuk boekje. Goede tip ook! Ik denk dat ik het ga bestellen!

 • Reply Fleur april 25, 2017 at 10:08 am

  Wat een leuke boekjes. Deze kende ik nog niet. Wij vullen af een toe Slaapklets voor kleuters samen in. Ook heel leuk

 • Reply Leonie van Mil april 26, 2017 at 11:39 am

  Hele leuke boekjes! Ik had ze al wel eens eerder gezien. Als die kleine van mij er aan toe is, ga ik die ook wel gebruiken

 • Leave a Reply