kneipp anlage, meppen, wassertretbecken

Kneipp Oase en Blotevoetenpad in Meppen, Duitsland

Wij hadden gisteren een belangrijke afspraak in Meppen, Duitsland. Voor ons best een stukje rijden en daarom ging ik opzoek of er ook iets leuks in de buurt te doen was. Ik zag dat er een Kneipp Oase met blotevoetenpad was die het hele jaar geopend is en het is nog gratis ook!

Alleen was het een grote gok of we daar wel terecht zouden komen want ik kon nergens een adres vinden op internet. Via Google Maps ben ik uiteindelijk erachter gekomen waar we heen moesten rijden. Het beste kun je de straatnaam “an der Koppelschleuse” invoeren in je navigatie. Bij het cáfe kun je het makkelijkst parkeren.

kneipp-oase-2

kneipp-anlage-meppen-3

Wat is een Kneipp Oase?

De Kneipp Anlage of Oase is een plek waar bezoekers de gelegenheid hebben om de vijf belangrijke regels van de gezondheidsdeskundige Sebastian Kneipp toe te passen. Door dit te ervaren zou je afweersysteem versterken, en zou je het met lichamelijk en geestelijk moeten voelen. Het klinkt zweverig maar dat is het totaal niet.

De vijf regels volgens Sebastian Kneipp zijn: water, bewegen, gezonde voeding, levensritme en helende planten.

Dit kun je doen

Om die ervaring te krijgen is er een een waterbad (met kruiden?) waar je door heen kunt lopen, een kruidentuin voor de geursensatie, een blotenvoetenpad, een fitnessplek en een meditatieplaats.

In Meppen worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een klankschaal sessie, yoga lessen en in plaats van een nieuwjaarsduik even met zijn allen door het kouder water lopen.

kneipp-blote-voeten-pad-meppen-6

kneipp-oase-meppen-9

kneipp-oase-meppen

Onze ervaring met kinderen in de Kneipp Oase in Meppen

Wij vonden het erg leuk. De uitleg en informatie is alleen in het Duits, maar dat ik voor ons geen probleem. Het water was erg koud en daar wilde mijn dochter niet met haar voetjes in. Mijn zoon en ik hebben dat wel gedaan en halverwege wordt het zo 30 cm diep. Niets voor hele kindjes tot een jaar of vier dus. Het blotevoetenpad was een leuke ervaring. We liepen over verschillende vlakken zoals zand, stenen, houtschijven, dennenappels, grind. Best apart. Nadat we het rondje hebben gedaan waar we ongeveer 20 minuten over deden, je loopt best langzaam omdat je het niet gewend bent, was het fijn om weer even met je voeten in het koude water te gaan en ze daarna af te spoelen. Goed afdrogen en de schoenen weer aan. Daarna worden je voeten snel weer warm gelukkig. We zijn nog even op de fitnessapparaten geweest, ook dat vonden de kinderen erg leuk. Het was heerlijk om dit te ervaren en komen er zeker nog eens terug als we weer eens in de buurt zijn. Het is erg fijn voor je voeten!

kneipp-oase-meppen-10

Rondom de Kneipp Oase kun je een kunstroute wandelen, een archeologisch museum bezoeken of een drankje benuttigen in het café wat er om de hoek ligt.

Voor meer informatie rondom Meppen kun je een kijkje nemen op Meppen Tourismus.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

7 thoughts on “Kneipp Oase en Blotevoetenpad in Meppen, Duitsland

Geef een reactie