Flamingo traktatie fruit & pannenkoek spiesjes

Genieten jullie ook zo van het warme weer? Met dit weer eten wij het liefst salades, watermeloen en ijs! Ik zag deze leuke flamingo spiesjes en nu kan ik daar natuurlijk wel meloen of ander fruit aan spiesen maar nu heb ik zelf iets anders leuks bedacht en je hebt er helemaal niet veel voor nodig.

Ik deel vandaag mijn variant met de flamingo traktatie spiesjes en hoe je ze kunt maken. Ik weet eigenlijk niet echt een goede naam voor de spiesjes maar vanwege de flamingo’s op de prikkers heb ik ze zo genoemd.

img_6151

Wat heb je nodig?

  • Pannenkoeken (bekijk hier het pannenkoekenrecept als je ze zelf wilt maken. Kant en klaar kopen kan natuurlijk ook!)
  • Aardbeien
  • Philadelphia voor op brood
  • Leuke prikkers
  • Mesje om te snijden en smeren

De prikkers kocht ik bij een Duitse Euroshop. Er zaten er twintig in voor één euro en ik vond ze er leuk zomers uitzien. Flamingo’s zijn helemaal hip toch? Wij vinden ze in ieder geval leuk.

img_6165

Hoe je ze maakt? Heel simpel. Je smeert een pannenkoek helemaal in met Philadelphia, deze heb je trouwens in verschillende smaken. Wij kochten de yoghurt smaak. De pannenkoek rol je op en snij je in plakjes. Verwijder het groen van de aardbei. Nu prik je om de beurt een stukje pannenkoek met Philadelphia en een aarbei aan de spies tot deze vol is.

Je kunt de spiesjes rustig van te voren klaar maken en in de koelkast bewaren. Dan zijn de aardbeien en pannenkoekjes lekker KOEL.

Wat eet jij het liefst met dit warme weer? Vind jij flamingo’s ook leuk?

Bewaren

Bewaren

11 thoughts on “Flamingo traktatie fruit & pannenkoek spiesjes

  1. Wat een leuke combinatie. En die flamingo prikkers vind ik geweldig! Ga het eens keer maken! Misschien vrijdag wel bij het afscheid van mijn klas waar ik 4 maanden heb ingevallen.

  2. Heel leuk! Je ziet ze veel de flamingo’s. Mijn jongste had laatst een uitnodiging voor kinderfeestje met dezelfde flamingo (hing een kaartje aan) Ik vind dit een traktatie, zeker voor school.

Geef een reactie