Koele flamingo traktatie spiesjes

Genieten jullie ook zo van het warme weer? Met dit weer eten wij het liefst salades, watermeloen en ijs! Ik zag deze leuke flamingo spiesjes en nu kan ik daar natuurlijk wel meloen of ander fruit aan spiesen maar nu heb ik zelf iets anders leuks bedacht en je hebt er helemaal niet veel voor nodig. En don’t worry.. we eten geen echte flamingo!

Ik had al eerder van die vrolijke regenboogprikkers gezien. Hier zitten dan verschillende soorten fruit in kleurtjes aan van de regenboog op een stokje. Linda van Mamaliefde schreef daar al een blog over. Deze gaan we zeker ook eens maken.

Ik deel vandaag mijn variant met de flamingo spiesjes. Ik weet eigenlijk niet echt een goede naam voor de spiesjes maar vanwege de flamingo’s op de prikkers heb ik ze zo genoemd.

img_6151

Wat heb je nodig?

 • Pannenkoeken (bekijk hier het pannenkoekenrecept als je ze zelf wilt maken. Kant en klaar kopen kan natuurlijk ook!)
 • Aardbeien
 • Philadelphia voor op brood
 • Leuke prikkers
 • Mesje om te snijden en smeren

De prikkers kocht ik bij een Duitse Euroshop. Er zaten er twintig in voor één euro en ik vond ze er leuk zomers uitzien. Flamingo’s zijn helemaal hip toch? Wij vinden ze in ieder geval leuk.

img_6165

Hoe je ze maakt? Heel simpel. Je smeert een pannenkoek helemaal in met Philadelphia, deze heb je trouwens in verschillende smaken. Wij kochten de yoghurt smaak. De pannenkoek rol je op en snij je in plakjes. Verwijder het groen van de aardbei. Nu prik je om de beurt een stukje pannenkoek met Philadelphia en een aarbei aan de spies tot deze vol is.

Je kunt de spiesjes rustig van te voren klaar maken en in de koelkast bewaren. Dan zijn de aardbeien en pannenkoekjes lekker KOEL.

Wat eet jij het liefst met dit warme weer? Vind jij flamingo’s ook leuk?

Bewaren

Bewaren

11 Comments

 • Reply Sandra juni 2, 2017 at 11:11 pm

  Wat een superleuk idee! En je kunt er oneindig mee variëren. Love it!

 • Reply Fleur juni 2, 2017 at 11:50 pm

  Mijn dochter is ook gek van Flamingo’s. Ik ga deze traktatie zeker onthouden voor haar verjaardag

 • Reply Astrid juni 3, 2017 at 6:03 am

  Wat een superleuk idee! En simpel om te maken ook. De prikkers vind ik echt gaaf!

 • Reply Bianca juni 3, 2017 at 7:56 am

  Ohh wat leuk gedaan en inderdaad helemaal niet moeilijk (hou niet zo van die moeilijke recepten haha), dit ga ik zeker eens samen met mijn dochter maken x

 • Reply Krystle/Batboy.nl juni 3, 2017 at 4:59 pm

  Ja I love Flamingo’s! Erg leuk gemaakt en heel zomers! Bij Tedi gekocht? Die prikkertjes wil ik ook!

 • Reply Jill juni 3, 2017 at 6:22 pm

  Wat een leuke combinatie. En die flamingo prikkers vind ik geweldig! Ga het eens keer maken! Misschien vrijdag wel bij het afscheid van mijn klas waar ik 4 maanden heb ingevallen.

 • Reply Dewi juni 4, 2017 at 7:34 am

  Heel leuk! Je ziet ze veel de flamingo’s. Mijn jongste had laatst een uitnodiging voor kinderfeestje met dezelfde flamingo (hing een kaartje aan) Ik vind dit een traktatie, zeker voor school.

 • Reply Yolanda juni 19, 2017 at 1:58 pm

  Wat een super leuke traktatie! Ik ben helemaal fan van flamingo’s.

 • Reply Blogfeestje | Keeping up with the bloggers #22 - Save the Mama juni 24, 2017 at 5:01 am

  […] koos voor de koele flamingo traktatie spiesjes van Volgmama, ziet er ook zo lekker […]

 • Reply Meike juni 24, 2017 at 2:58 pm

  Deze traktatie ziet er heel lekker uit. Ik ga ‘m onthouden, maar dan denk ik als lekker zomers tussendoortje.

 • Reply Blogbericht overzicht juni 2017. Berichten van mij en andere bloggers juli 2, 2017 at 5:07 am

  […] Bij Volg mama  kwam ik deze super leuke en simpele traktatie tegen. Ik ben een sucker voor flamingo’s, deze kon ik dan ook niet aan me voorbij laten gaan. En moest ze wel noemen. Los dat het om flamingo’s gaat is het gewoon een erg leuke en lekkere traktatie. […]

 • Leave a Reply