Kom in de kas op 2 en 3 april 2016

Nog nooit gehoord van honingtomaten, aardwarmtebronnen of irrigatierobots? Dan wordt het hoog tijd om eens kennis te maken met de Nederlandse glastuinbouw. Deze boeiende sector opent op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 de deuren van de kassen. Kom in de Kas is de naam van dit jaarlijkse evenement waaraan ruim tweehonderd gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers deelnemen.

 

Fotgraaf: Rolf van Koppen
Fotgraaf: Rolf van Koppen

 

Bezoekers zien met eigen ogen hoe de schoonste producten ter wereld tot stand komen en welke technologische wondertjes daaraan meewerken.Kortom een boeiende sector die de moeite van het ontdekken zeker waard is.

De Nederlandse glastuinbouw is niet zomaar een sector, het is een topgebied voor de Nederlandse economie. De combinatie van bedrijvigheid en innovatie maakt een bezoek aan de kas interessant, leerzaam en enerverend. Want waar anders is automatisering, robotisering en technologische ontwikkeling van zo dichtbij te ervaren? De sector is wereldwijd toonaangevend, zo is Nederland nummer twee van groentezaadexporteurs en zijn Hollandse bloemen wereldberoemd. Ook zorgt de speciaal ontwikkelde biologische gewasbescherming voor de schoonste productie ter wereld. Bedrijven werken samen met onderzoeksinstellingen en de overheid om duurzaam te produceren. Waar dat alles zijn oorsprong heeft is het eerste weekend van april te zien en te beleven in de kas.

Tuinbouw is boeiend

De Nederlandse glastuinbouw is een boeiende sector. Voor iedereen, jong en oud heeft de sector iets te bieden. Voor de jeugd is het interessant om te zien hoe dat lekkers en die mooie planten en bloemen in de kas groeien en bloeien. Voor de jongeren is de tuinbouw aantrekkelijk vanwege de vele mogelijkheden qua arbeidsplaatsen en de ouderen laten zich verrassen door het verhaal achter het product.

Kom in de Kas Logo Groot [CMYK]

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt voor de 39e keer georganiseerd en is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. In het weekend van 2 en 3 april 2016 openen ruim tweehonderd glastuinders hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Wilt u al eerder met een groep een bezoek brengen aan de kassen? Dat kan op afspraak in 16 regio’s. Kijk op www.komindekas.nl/groepsbezoek voor meer informatie. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Produce Association, FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank.

Op de website www.komindekas.nl kunnen jullie zien welke kassen bij jullie in de buurt open zijn.

De toegang is gratis

5 thoughts on “Kom in de kas op 2 en 3 april 2016

Geef een reactie