konijn-in-huis-waarom-wel-niet

Een konijn in huis halen: waarom wel en waarom niet?

Dus je denkt erover om een ​​konijn als huisdier te nemen. Konijnen zijn vaak veel meer werk dan mensen verwachten. Ze hebben een zeer streng dieet en hebben dagelijks beweging en socialisatie nodig.

Zijn konijnen goede huisdieren? Konijnen zijn geweldige, aanhankelijke en sociale huisdieren. Het kunnen geweldige huisdieren zijn als je de tijd neemt om ze te socialiseren en meer te weten te komen over hun elementaire lichaamstaal.

Konijnen hebben echter veel meer zorg nodig dan mensen doorgaans verwachten, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn voordat je een nieuw konijn mee naar huis neemt.

Als je klaar bent om de uitdagingen aan te gaan om een ​​konijnen verzorger te worden, ga ervoor! Konijnen zijn echt geweldige huisdieren en ik denk dat meer mensen konijnen als mogelijke metgezellen zouden moeten beschouwen.

Maar als je denkt dat je een konijn op zijn slechtst niet aankunt, is het misschien beter om een ​​paar jaar te wachten om jezelf de kans te geven om een ​​huis voor te bereiden op een nieuw konijn. Dan kan je bijvoorbeeld een konijnenhok kopen. Er vergt wel veel onderhoud bij het gebruik van een konijnenhok.

Stille beestjes

Hoewel konijnen in staat zijn om geluiden te maken, behoren ze tot de stilste huisdieren om te bezitten. Ze blijven ’s nachts niet blaffend op en miauwen niet naar je om aandacht te vragen. Ik zou zelfs willen beweren dat een konijn soms stiller is dan een muis, omdat muizen piepen en konijnen niet.

Dit omvat dat als je in een appartement van in een dicht bij elkaar staande woning woont, je je geen zorgen om dat konijn je buren lastig valt. Konijnen zijn een geweldige match voor mensen die van een rustige houden. Jullie twee kunnen dezelfde ruimte innemen zonder elkaar te belasten.

De enige uitzondering op stille konijnen is wanneer ze beginnen te stompen. Soms, maar zelden, stoten konijnen hun sterke achterpoten tegen de grond. Deze kleine wezens kunnen een verrassend hard geluid maken als ze stompen. Dit gedrag betekent een van twee dingen:

  1. Het konijn is gefrustreerd of boos op je. Meestal is er maar één luide dreun om je te laten weten hoe teleurgesteld ze in je zijn.
  1. Het konijn is ergens bang voor en probeert je te waarschuwen. Dit is wanneer een konijn continu zal stompen, en hun gedrag zal ook een zeer stijve en alerte lichaamshouding hebben.

Als konijnen verzorger zul je op een gegeven moment waarschijnlijk een stompend konijn horen, maar het is geen bijzonder veel voorkomend gedrag. Als je doet wat je kunt om de omgeving van het konijn kalm en stressvrij te houden, zullen ze alleen continu stompen als er iets engs in de buurt is (zoals de stofzuiger).

Geef een reactie