Koningsdag ontbijt yoghurt dessert recept

Koningsdag recept; rood-wit-blauw yoghurt ontbijtje in een glas

Koningsdag beginnen met een lekker én makkelijk rood-wit-blauw ontbijtje? Hoe leuk is dat! Met slechts een paar ingrediënten en yoghurt + fruit als basis maak je er een feestelijk ontbijt van. Ben je niet zo’n vroege eter? Deze rood-wit-blauwe fruityoghurt is ook een heerlijk ‘Koningsdag recept’ voor de lunch of als toetje bij het avondeten.

Koningsdag ontbijtje met yoghurt

Meestal begin ik de dag altijd met yoghurt als ontbijt. Soms in combinatie met muesli, soms fruit of stukjes hele donkere chocolade in combinatie met granola. Met Koningsdag in zicht leek het mij erg leuk om een rood-wit-blauw ontbijtje te bedenken. Hiervoor ging ik opzoek naar blauw en rood fruit en voegde er nog wat andere dingen aan toe. Het hele gezin heeft ervan gesmuld, en omdat het er ook nog eens leuk uitziet, deel ik graag mijn Koningsdag yoghurt recept met jullie.

Ingrediënten voor een koninklijk ontbijtje

 • Yoghurt, skyr of kwark
 • Rood fruit wat je lekker vind (aardbeien, framboos, rode besjes)
 • Blauw fruit (stukjes blauwe druiven of zwarte bessen)
 • Muesli of granola
 • Jam

En verder

 • Glas
 • Lepel
 • Oranje of rood-wit-blauw lintje

Zo maak je het

Zoek leuke glazen voor dit feestelijke toetje of ontbijt. Dit kan in een stevig wijnglas maar wij gebruikten limonadeglazen. Het moet in ieder geval doorzichtig zijn zodat je de rood-wit-blauw kleuren goed kunt zien. Het zijn de kleuren van de Nederlandse vlag en dit hoort wel een beetje bij Koningsdag!

 1. Laat met een lepel een klein laagje muesli of granola in het glas vallen. Zorg dat de bodem van het glas volledig bedekt is.
 2. Voeg dan wat blauw fruit toe.
 3. Dan een laag yoghurt, skyr of kwark. Wij gebruikten milde yoghurt maar dat is erg dun. Voor het mooiste resultaat kun je het best kwark, skyr of Griekse yoghurt gebruiken. Dit is vaak iets steviger en lekt minder snel door het onderste laagje fruit.
 4. Op de yoghurt, skyr of kwark leg je een laag rood fruit.
 5. Top af met een eetlepel rode jam.

Eet smakelijk!

Koningsdag ontbijtje - recept dessert rood wit blauw yoghurt toetje

Geef een reactie