kraamcadeaus-papas-vaders

10 x de leukste kraamcadeaus voor aanstaande of kersverse vaders

Als je op kraamvisite gaat dan is het gebruikelijk om een cadeau voor de moeder of baby mee te nemen. Een kraammand of tien dagen pakket kennen we bijvoorbeeld allemaal. Meestal leggen we de kersverse moeder of de baby met cadeaus in de watten, maar het is ook erg leuk om de vader te verrassen! Daarom delen we hier onze tips met de 10 leukste kraamcadeaus voor vaders. Ook leuke tips voor Vaderdag!

1 Een daddy survival kit

Vorig jaar in november verrasten wij vrienden van ons met een daddy survival pakket. Het idee was uit een grapje ontstaan en dat pakte goed uit. De kersverse vader vond het geweldig en we hebben veel gelachen tijdens het maken ervan, en natuurlijk het uitpakken door de vader. Het papa overlevingspakketje is het leukst om te geven aan een vader die net zijn eerste kindje heeft gekregen. Deze DIY blog trekt dagelijks een X aantal bezoekers en zo kwam ik op het idee om opzoek te gaan naar meer kraamcadeautjes voor vaders.

papa overlevingspakket, daddy survival kit, diy kraamcadeau,

2 Vader & kind armbanden set

Zelf heb ik samen met mijn dochter een heel leuk armband setje van Kaya sieraden gekregen. Twee identieke armbandjes, één babyarmbandje en één voor mij als moeder. We dragen ze bij elk feestje! Ik kwam er dus ook achter dat ze stoere setjes voor vader en zoon (of dochter) hebben. Hoe cool is dat? Deze armbanden set voor vader en zoon is gemaakt met zwarte onyx kralen en ook te koop bij Kaya sieraden. Over een week of drie wordt de webshop aangevuld met nieuwe vader en kind setjes. Wij zijn heel benieuwd! Ook een leuk vaderdagcadeau!

vader zoon armbanden set - Kaya sieraden - kraamcadeau voor vaders
Vader – zoon armbanden set van Kaya sieraden

3 Boeken voor vaders

Er zijn een paar hele leuke boeken voor vaders. Bijvoorbeeld: ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ van Kluun of ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug‘ van Bastiaan Ragas. Beide boeken gaan over de zwangerschap, de babytijd en opvoeding. De verhalen zijn heel herkenbaar en met een tikkeltje humor geschreven!

4 Babykleding met teksten voor papa

Dit vinden de meeste papa’s erg leuk! Baby’s beginnen meestal rond 1 jaar met de eerste woordjes dus voor die tijd moet je het met gebrabbel en andere babygeluidjes doen. Voordat ze papa zeggen duurt het dus nog even. Mijn man was altijd supertrots als mijn kinderen een romper droegen of een mutsje op hadden waarop stond ‘I love papa’ of ‘Ik heb de coolste papa’. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit de ego streelt van de vaders. Wat vinden jullie van deze Prénatal romper?

romper-papa-is-cool-prenatal kraamcadeau papa
Romper van Prénatal

5 Een gepersonaliseerd telefoonhoesje

De papa’s moeten meestal al snel weer werken terwijl de moeders nog van hun verlof genieten. Met een gepersonaliseerd telefoonhoesje heeft de vader altijd een mooie foto van de baby bij de hand om te showen! Een foto op een hoesje to much? Een leuke tekst of de geboortegegevens op een houten hoesje is natuurlijk ook een goed idee.

6 Een mok voor papa

Altijd een hit voor Vaderdag maar het kan ook als kraamcadeau aan de papa gegeven worden. Ze zijn in alle soorten en maten te koop met teksten als ‘Super papa’ of ‘De beste papa van de hele wereld’.

7 Een fotoshoot voor vader en kind

Foto’s zijn dierbaar. Een kindje groeit het eerste jaar het snelst en daarom is het leuk om een cadeaubon te geven voor een vader en kind fotosessie.

kraamcadeaus-papas-vaders
Foto komt van Shutterstock

8 Kraamkost

In de kraamweek en de eerste paar weken erna heeft de vader tijd nodig om aan de gezin situatie te wennen. tijd is dus kostbaar. Hoe fijn is het dan om een keertje niet te hoeven koken? Vraag wat de ouders graag lusten en kook wat lekkers voor ze.

9 Een stoere draagdoek voor mannen

Echt waar, ze bestaan! Google maar eens op afbeeldingen ‘draagdoeken voor mannen’ of ‘draagdoeken voor vaders’. Draagdroeken, draagzakken.. de keuze is reuze. En stiekem vinden wij vrouwen het best sexy om een man te zien die zijn baby draagt. Nietwaar?

10 Een tien dagen pakket voor de vader

In een leuke mand verzamel je 10 cadeautjes voor de vader (en het kind). Bijvoorbeeld speentje met ‘I love papa’, zijn favoriete flesje bier of wijn, lekkere zoutjes etc. Het is dan de bedoeling dat de vader tien dagen lang elke dag één cadeautje per keer mag uitpakken.

kraamcadeau-vaders

*De uitgelichte afbeelding is van Uber Images – Shutterstock.

16 Comments

 • Reply The lemon kitchen maart 24, 2018 at 10:03 am

  Vind het altijd zo schattig om de mini kleertjrs te zien?

 • Reply Astrid maart 24, 2018 at 10:08 am

  Jaa een stoere draagdoek!! Wij kozen voor een Bamboe Tribal doek, daar durfde papa wel mee te lopen

 • Reply Rory maart 24, 2018 at 10:21 am

  Heel leuk idee. Wij hebben inderdaad ook eens een speciaal boek voor vaders gegeven. Dat werd erg welkom ontvangen. Het was een hilarisch boek overigens. Zodat je jezelf niet al te serieus zou nemen. Een heel pakket vind ik een erg leuk idee. Want vaak koop je toch iets alleen voor de moeder.

 • Reply Nicole Orriëns maart 24, 2018 at 10:47 am

  Mijn favoriete cadeau is de stoere draagdoek. Want die gaat zeker van pas komen. Boeken zijn ook leuk, maar je moet maar net tijd hebben om te lezen als nieuwbakken vader.

 • Reply Rachel maart 24, 2018 at 11:56 am

  Wat een leuke ideeen. Zo’n survivalkit heb ik mijn zwager gegeven, toen mijn zus bevallen was van een tweeling. Die fotoshoot ga ik denk ik alsnog aan mijn man geven. Zoo cute om een vader met zijn kind te zien ?

 • Reply Laura / fitfunfab.nl maart 24, 2018 at 12:23 pm

  Hele leuke ideeen! Die boeken vind ook geweldig, lees ze zelf stiekem ook ?

 • Reply Malou Rouwhof-Beld maart 24, 2018 at 4:41 pm

  Wat een leuke ideeën! Zo’n daddy survival kit is altijd grappig ja, en die armbandjes zijn leuk!

 • Reply Charlotte maart 24, 2018 at 8:54 pm

  Ik vind 10 dagen pakketten altijd erg leuk, ontzettend leuk idee om er eentje speciaal voor papa te maken.

 • Reply Jamey maart 25, 2018 at 7:26 am

  Wij kregen ook een soort survival kit voor Mn man super leuk!

 • Reply Kool Family maart 25, 2018 at 9:07 am

  Daddy survival kit is super. En ook kledij met stoere papa’s dingen op.

 • Reply Robin maart 25, 2018 at 12:41 pm

  Die survival kit is echt de max, leuk post super handig

 • Reply Sandy - Passion 2 Create maart 25, 2018 at 4:06 pm

  Leuk dat er eens iets voor de papa’s is, die worden zo vaak vergeten..!

 • Reply brugnaarverbinding maart 26, 2018 at 11:02 am

  Wat een leuke ideetjes voor kraam cadeautjes. :’)

 • Reply Mariëlle | Me-licious maart 26, 2018 at 2:29 pm

  Stom als vrouwen denken wij altijd alleen maar aan babyshowers voor de moeder en ook cadeautjes voor de moeder, terwijl de vader toch ook wel degelijk een kind krijgt! Ik vind de survival kit en de fotoshoot wel een erg leuk idee. Die ga ik onthouden voor de to-be daddy’s in mijn omgeving.

 • Reply Judith maart 28, 2018 at 7:11 am

  Wij kregen het boek van Kluun, en die ook weer aan een andere vader gegeven

 • Reply Lees mee 66 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings maart 31, 2018 at 6:00 am

  […] We kennen allemaal de talloze lijstjes wel vol lekkere verwenpakketten voor de kersverse moeder, maar papa verdient het anno 2018 toch ook om in het zonnetje te worden gezet na de geboorte? Nathalie bedacht 10 toffe opties! […]

 • Leave a Reply