kroon-knutselen-voor-koningsdag

3 x kroontjes knutselen voor Koningsdag

Kroontjes knutselen is leuk voor Drie Koningen of een verjaardag, maar ook voor Koningsdag en de Koningsspelen! Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Wij hebben alvast de oranje en rood-wit-blauwe knutselspullen van zolder gehaald om samen met de kinderen verschillende kroontjes te knutselen voor Kingsday 2019! Ze zijn makkelijk te maken en binnen een paar minuten klaar. We laten je de voorbeelden van onze zelfgemaakte kronen zien en leggen uit hoe we ze hebben gemaakt. Jij kunt dat ook!

Kroon knutselen

Als er één meisje een prinsesje is, dan is dat mijn dochter wel. Ze is dol op roze, glitters, sieraden en op kroontjes. Nu heeft ze ook wel van die zilveren nep-kroontjes, maar het is veel leuker om ze zelf kronen te maken. Ook leuk om neer te zetten in de verkleedhoek of voor carnaval.

kroon-knutselen-koningsdag
Kroon knutselen voor Koningsdag – 3 voorbeelden die wij hebben gemaakt.

Koningsdag kroon maken

Voor alle drie de kronen hebben wij geribbeld karton als basis gebruikt. Dit koop je bij alle winkels die hobbymaterialen verkopen. Verder kun je de volgende dingen alvast klaarleggen voor het knutselen van de kroontjes;

  • Geribbeld knutselkarton A4
  • Schaar
  • Sneldrogende alleslijm of een lijmpistool
  • Nietmachine
  • Versiering: pompom balletjes, veertjes, plakstickers… knopen of?

Oranje Ibiza style kroon

Uit een stuk karton knip je banen in gelijke lengtes. Voor de kroon heb je twee banen nodig. Deze kun je vast aan elkaar nieten. Dan houdt je de banen over het hoofd zodat je weet welk formaat (de omtrek) de kroon moet hebben.

Let op! Gebruik nimmer nooit de nietmachine bij het hoofd van het kindje! Dit is gevaarlijk. Knip het stuk wat uitsteekt er na het nieten af.

Als je de banen met elkaar verbonden hebt, kun je het draad met pompoms vastnieten en deze om de band bevestigen. Doe dit zo strak mogelijk. Daarna kun je de hele band voorzien van veertjes. Ik heb ze achter het band gestoken en dit blijft in principe goed zitten zo. Je zou ze eventueel ook vast kunnen lijmen.

Rood-wit-blauw koningskroon DIY

koningsdag-kroon-knutselen-diy-maken-kingsday
Koningskroon knutselen rood-wit-blauw

Het begin van dit kroontje gaat precies hetzelfde als bij de Ibiza kroon. Alleen heb ik de blauwe rand iets breder geknipt. Daarna knip je twee witte banen en twee rode banen uit het golfpapier. Iets smaller dan de blauwe rand. Deze leg je kruislings over elkaar en niet je vast aan de rand. Let op dat het karton aan de binnenkant zit. Dat staat veel mooier. We maakten de kroon af met 5 oranje poms en een zelfklevend stuk plakband voorzien van pareltjes en steentjes. Ga jij deze koninklijke kroon ook knutselen?

Prinsen- of prinsessenkroon knutselen

kroontjes-knutselen-koningsdag-kingsday-2019
Vrolijk kroontje maken voor Koningsdag

Wil je deze kroon knutselen voor Koningsdag? Knip dan weer twee banen uit het golfkarton en knip er driehoekjes uit. Dit deed ik op gevel maar je kunt ze ook voortekenen met een liniaal of geo-driehoek. Niet de 2 banen aan elkaar vast en versier je kroon jaar wens met glitters, stickers of pompoms.

Kroontjes knutselen voor Koningsdag - Kingsday 2019 - kroon maken voor kinderen

Welk kroontje vinden jullie het leukst voor Koningsdag?

One thought on “3 x kroontjes knutselen voor Koningsdag

Geef een reactie