DIY: Lastminute adventskalender

adventkalender

Het is al bijna december! Ik was er dus mooi laat mee om te bedenken dat ik er zelf ook wel één wilde maken. Het werd dus een lastminute deze adventskalender. En dit is het geworden!

De afgelopen jaren kregen de jongens een adventskalender kant en klaar met chocolaatjes, je kent ze vast wel en kosten ongeveer 1 euro per stuk. Ook dit jaar krijgen ze deze weer plus een kalender die ze moeten delen. Om hun beurt krijgen ze elke dag wat uit deze kalender tot kerst.

Je hebt er niet veel voor nodig, 12 paar (te kleine) babysokjes of kindersokjes. Deze bevestig je met knijpertjes aan een 2 meter lang lint. Op stickertjes of gekleurd tape kun je de getallen 1 t/m 24 schrijven. Plak ze op de sokjes. Hang ze op een handig plekje. Ik heb de kalender vrij hoog gehangen zoals je ziet wat natuurlijk voor en nadelen heeft. Ik moet op een stoel gaan staan elke dag om een sokje eraf te halen. Aan de andere kant zou  de vulling snel op zijn als het op kinderhoogte zou hangen!

Morgen nog even wat lekkers halen om de sokjes te vullen. Nijntje babykoekjes voor mijn dochter en voor de jongens een zakje Haribo beertjes of andere kleine snoepjes.

advent1

Hebben jullie ook adventskalenders in huis?

6 Comments

 • Reply Jimmy november 27, 2015 at 7:16 pm

  Haha wat een leuk en erg creatief idee! ik herken dat van mij zelf nog wel. Toen ik klein was at ik al gauw alle lekkere chocolaatjes weg. Ook uit de boom hoor…

  Leuke inspiratie ik ga ook een leuke DIY advent maken!

  • Reply VolgMama november 27, 2015 at 8:55 pm

   Haha, daar kan ik over mee praten.. wij hadden wel eens van die koekkransen met suiker in de boom hangen vroeger. Ik snap alleen niet waarom mensen dat doen, koekjes worden al slof als ze 2 dagen uit de verpakking zijn.

   Veel plezier met je DIY advent project!

 • Reply Wilmaaa november 28, 2015 at 5:13 pm

  Wat een leuk idee om met sokjes te doen! Heel lief!

 • Reply Dhini november 28, 2015 at 9:04 pm

  wat leuk idee!

 • Reply Dorien | MissAislynn januari 16, 2016 at 1:55 am

  Leuk idee! Die moet ik onthouden 🙂

 • Reply Deze 5 dingen verdwijnen gewoon té vaak - VolgMama.nl maart 18, 2017 at 6:01 am

  […] jullie er raad mee? Misschien bewaar ik er een paar om paashazen (zie deze diy van Batboy), een adventskalender of sokpoppen van te maken en de rest gaat in de […]

 • Leave a Reply