Een ledikant of wiegje opmaken

Van Bedsupply ontving ik een Jollein onderlaken, Koeka bovenlaken en een Jollein Zensy kruikenzak. Ik wil ik jullie laten zien hoe je het ledikantje of wiegje op moet maken, handig voor de mommy’s to be! En eerlijk, ik moest er eventjes over nadenken. Het is natuurlijk al een tijdje terug dat ik dit voor het laatst deed omdat Milan al 2 jaar in zijn peuterbed slaapt.

Uitzetlijst ledikant / wieg

  • Moltonhoes of onderleggers
  • Onderlaken
  • Bovenlaken
  • Hydrofielluier
  • Deken
  • Kruik
  • Kruikenzak
ledikant opmaken - volgmama
Echt superleuk beddengoed!

Stap 1

Ik doe een moltonhoes over het matras, op deze manier bescherm ik het matras tegen vlekken. Je kan er ook voor kiezen alleen een molton onderlegger te gebruiken. Deze leg je dan aan de kant van het bedje waar je baby straks komt te liggen.

thumbnail_20161108_100836

Stap 2

Als ik de moltonhoes over mijn matras heb gedaan doe ik het onderlaken hierover heen. Zorg ervoor dat je de lakens goed instopt zodat de baby straks niet op hobbels komt te liggen. Dit ligt natuurlijk niet prettig.

thumbnail_20161108_101003

Stap 3

Vouw een hydrofielluier in de lengte of diagonaal. Deze leg je te hoogte van het hoofdje voor het spugen. In de eerste weken is dit ongeveer in het midden. Je dekt het bedje wat lager op zodat de baby niet onder de deken kan verdwijnen.

 thumbnail_20161108_101238

Stap 4

Leg het bovenlakentje over de rand van het ledikantje, hierover heen komt de deken en daarna vouw je een stuk van het lakentje terug over de deken. Ik vind het handig om dit over de achterzijde van het ledikantje te doen zodat ik hem daarna direct kan instoppen. Denk er ook aan niet teveel knuffels in bed te stoppen ivm met stikkingsgevaar.

thumbnail_20161108_101449

Het hemeltje heb ik zelfgemaakt en het is nu een echt meisjesbed geworden. Voorlopig zal de baby hier nog niet slapen maar lekker dicht bij mama in het wiegje naast ons bed. Binnenkort zal ik met jullie mijn ervaring delen van de Zensy warmte kruik en de Jollein kruikenzak die ik daar bij gebruik. Ik ben inmiddels 37 weken zwanger dus de baby kan elk moment komen, spannend!

Wist je trouwens al dat je bij Bedsupply in één keer al het beddengoed kunt shoppen voor het hele gezin? Het assortiment is ruim dus neem eens een kijkje 😉

Liggen er trouwens knuffels bij jullie in de wieg of het ledikantje?

Tot de volgende keer!

Liefs, Sandy

2 thoughts on “Een ledikant of wiegje opmaken

Geef een reactie