Tellen met nijntje - bruna - leren tellen - review

Leer spelenderwijs tellen met het kartonnen boekje van nijntje: 1,2, tel je mee?

1,2, tel je mee? Kinderen vanaf ongeveer twee jaar kunnen spelenderwijs leren tellen met het boekje ’tellen met nijntje’. Dit kartonnen boek heeft een telraam met nijntje en haar vriendjes hierop afgebeeld. Zo wordt leren tellen een feestje.

Tellen leren kinderen op school maar je kunt dit ook thuis stimuleren. Bijvoorbeeld met dit leuke boek van nijntje. Mijn dochter van drie jaar telt al tot 10 als ze het geduld er voor heeft, maar meestal gaat het van 1,2,3,4,6,7,9,10 en slaat ze dus een of twee cijfertjes over. Nijntje kennen we allemaal en de meeste kinderen zijn er dol op.

Over nijntje

Nijntje (pluis), een konijntje is de hoofdpersoon in een hele serie kinderprentenboeken van Dick Bruna. In de jaren vijftig kwam het eerste nijntje boek uit en inmiddels zijn dat er flink wat meer. De verhaaltjes zijn zonder hoofdletters geschreven. Dus ook nijntje en de namen van haar vriendjes schrijf je met een kleine n. Was jou dit ook al opgevallen?

Wat ook tof is, is dat er allerlei producten van nijntje verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld hele gave grote lampen, spelletjes, knuffeltjes en speelgoed. De allergrootste fans kunnen zelfs een kijkje nemen in het nijntje museum in Utrecht of overnachten in een nijntje familiekamer van Stay Okay.

Tellen met nijntje - recencie

tellen met nijntje - kinderboek - bruna - review

Tellen met nijntje – recensie

Dit stevige kartonnen boekje heeft op elke bladzijde een uitsparing behalve op de laatste pagina. Daar zit een telraam met makkelijk verplaatsbare schuifjes van nijntje en haar vriendjes. Hier staan ook de getallen 1 t/m 5 op. Ook heeft elke pagina een andere kleur in de basiskleuren die we van nijntje kennen. Kinderen kunnen meetellen door de schuifjes te verplaatsen. Op elke bladzijde staan leuke afbeeldingen en er staan vragen in zoals, ‘nijntje heeft veel speelgoed is er ook een bal?’. In de speelgoedkast ga je dan opzoek naar een bal en die is er! Naast tellen moet je soms dus ook zoeken.

Op de laatste twee pagina’s staan alle telopdrachten nog eens bij elkaar afgebeeld en kun je zelfs proberen om terug te tellen.

1,2, tel je mee - kinderboek nijntje - review - mamablog

Alhoewel het telraam er leuk uitziet en leuk bedacht is, lijkt mijn dochter daar nog niet veel van te snappen. Als ik vraag hoeveel taartjes er zijn dan wijst ze deze met haar vingen aan en probeert ze ze zo uit haar hoofd te tellen. Het boekje vind ze wel heel leuk en pakt ze regelmatig om even te bekijken. De plaatjes zijn ook erg mooi. Het telraam idee begrijpt ze misschien later wel. Het is een fijn boekje voor peuters die interesse tonen in cijfers en tellen.

Heb jij iets van nijntje in huis?

*Dit boekje heb ik gekregen.

11 Comments

 • Reply Laura / fitfunfab.nl februari 19, 2018 at 1:58 pm

  Ja ik heb eigenlijk best veel van Nijntje in huis. Ik merk dat Nijntje een grote aantrekkingskracht heeft op mijn kindjes 🙂
  Echt een leuk boekje!

 • Reply Nicole Orriëns februari 19, 2018 at 2:28 pm

  Ja, wij hebben een aantal leesboekjes van Nijntje en een suikerpotje dat ik kreeg bij de geboorte van onze oudste dochter.

  • Reply Nathalie februari 19, 2018 at 10:55 pm

   Wat een leuk kraamcadeautje 🙂

 • Reply Oma Will februari 19, 2018 at 2:54 pm

  Boekjes, een serviesje, de ontbijtbordjes en diverse spelletjes.
  Ze kunnen niet genoeg van nijntje krijgen.
  Blijft altijd populair bij mijn kleinkinderen.

  • Reply Nathalie februari 19, 2018 at 11:04 pm

   Een hele verzameling al. Heel leuk om te lezen Oma Will.

 • Reply cindy februari 19, 2018 at 3:50 pm

  Ja een paar spulletjes van Nijntje, ik vind het heel leuk getekend enzo. Wij in Belgie hebben Musti, beetje vergelijkbaar maar wij hebben niet zoveel spullen zoals Nijntje. En stiekem vind ik Nijntje leuker dan de nieuwe 3D Musti :p

 • Reply ineke februari 19, 2018 at 6:46 pm

  Oh die is leuk! Misschien wel ideaal cadeautje voor onze bijna 3 jarige 🙂

 • Reply Malou Rouwhof-Beld februari 19, 2018 at 7:13 pm

  Deze is leuk zeg! Mijn kinderen zijn gek op Nijntje, dus wij hebben ook wel wat Nijntje spulletjes in huis 🙂

 • Reply Joyce februari 19, 2018 at 8:17 pm

  Ziet er uit als een leuk leerzaam boekje. Hier nog geen 2 jarige maar ga het zeker onthouden

 • Reply Fleur februari 20, 2018 at 9:42 pm

  Wie niet, hahaha. Ik verbaas mij altijd dat ze weer iets nieuws verzinnen, wat ook weer heel leuk is

 • Reply Judith februari 21, 2018 at 9:53 pm

  Wat leuk zeg! Mijn meisje zit daar nu midden in ook

 • Leave a Reply