lego-world-2019-verslag

LEGO World 2019 in Utrecht; grootste LEGO evenement van de wereld!

LEGO World 2019 is begonnen! Tot en met woensdag 23 oktober kun je in de Jaarbeurs Utrecht, op 35.000 vierkante meter (4 hallen!) spelen met miljoenen LEGO steentjes… Bouw LEGO Halloween pompoenen in de Harry Potter wereld, ontdek LEGO Hidden Side in de grote gele schoolbus en doe mee aan leuke challenges waarmee je coole prijzen kunt winnen!

Verslag LEGO World 2019

Van 2001 tot 2012 werd LEGO World in Zwolle gehouden en sinds 2013 is het evenement verhuisd naar de Jaarbeurs in Utrecht. Hier is nóg meer ruimte voor nóg meer plezier. Het is daarom niets voor niets het grootste LEGO evenement van de wereld, en dat 7 dagen lang! Dit jaar zijn er 4 hallen (ongeveer 5 voetbalvelden!) vermaak en ingericht met de bekende LEGO thema’s, waaronder; LEGO Friends, LEGO City, LEGO Hidden Side, LEGO Ninjago, LEGO Duplo, LEGO Technic. Ook is er een bioscoop!

lego-world-2019
LEGO World 2019

Méér dan 45 grote LEGO beelden stelen een week lang de show. Zo is er een levensgrote Porsche en Harley Davidson, mogen Harry Potter-fans op de foto in dé Ford Anglia, kun je op safari tussen wilde dieren zoals olifanten en tijgers, en stelen onze koning – mét baard – en koningin de show.

Er is daarnaast nog zoveel te zien en te doen dat ik wel 10 pagina’s vol kan schrijven… Dat kost mij iets too much tijd! Sorry not sorry. Daarom benoem ik in dit LEGO World 2019 verslag alleen de highlights, praktische info en handige tips. Zo weet je in een paar minuten wat je zoal kunt verwachten…

De opening

De onthulling van Willem-Alexander met baard door royalty-journalist Marc van der Linden

Door een klein probleempje konden wij niet direct om 10.00 uur bij de opening zelf aanwezig zijn. Erg jammer, maar helaas niets aan te doen…

Het hoogtepunt van de opening was een onthulling het LEGO kunstwerk van onze koning en koningin. Prinsjesdag draaide dit jaar, naast de gebruikelijke formaliteiten, maar om één ding: de nieuwe rossige baard van de koning. Heb jij het gezien op televisie? Nu bleek dat de baard een blijvertje is, moest LEGO deze aanpassing ook doorvoeren in de LEGO variant van koning Willem-Alexander. Want een Willem-Alexander zonder baard op LEGO World, dat kan natuurlijk niet. Daarom werd professioneel LEGO kunstenaar Dirk Denoyelle tijdelijk tot ‘hofbarbier’ uitgeroepen en kreeg hij de opdracht om de LEGO variant binnen zeer korte tijd van een baard te voorzien. De onthulling van dit nieuwe bouwwerk vond heel toepasselijk plaats op de eerste dag van LEGO World in Jaarbeurs Utrecht. Royalty-journalist Marc van der Linden kreeg de eer om het LEGO beeld van Willem-Alexander met zijn nieuwe baard officieel aan de wereld te onthullen. Mooi gedaan!

Highlights die je niet wilt missen

Eigenlijk wil je gewoon helemaal niets van LEGO World missen als je LEGO fan bent… Nou, ik kan je vertellen dat wij in 4 uur nog niet alles hebben kunnen zien en doen. Zorg dat je dus lekker op tijd bent zodat je niets hoeft te missen. Hieronder een greep highlights waarvan wij denken dat je die zeker moet zien!

Levensgrote Porsche 911

De Porsche 911 trekt veel bekijks!

Deze snelheidsduivel bestaat voor de ene helft uit LEGO steentjes en voor de andere helft uit een echte Porsche! Heel indrukwekkend.

Harley Davidson

Op de foto met de Harley Davidson.

Stoere vaders en jonge Harley-fans kunnen hun hart ophalen bij de levensgrote Harley Davidson Fat Boy – die volledig van LEGO is gemaakt. Je mag er helaas niet op zitten maar een foto maken kan altijd. Ook kun je hier de iconische motor in het klein proberen na te bouwen.

Disney Frozen 2 wereld

Frozen fans kunnen natuurlijk niet wachten tot volgende maand de nieuwste bioscoopfilm uitkomt! En daarbij komen er ook nog eens gave LEGO Frozen 2 sets als merchandise op de markt. Heel toepasselijk is er dan ook een LEGO Frozen 2- wereld, die in samenwerking met Disney tot stand is gekomen. Fans van de film kunnen tegen elkaar strijden in een Olaf-bouwwedstrijd. Op 23 oktober kiest de Nederlandse voice-cast van Frozen 2 het winnende bouwwerk. In het prijzenpakket zitten onder andere bioscoopkaartjes voor de nieuwe film.

Ook kun je je kind (en jezelf of papa misschien) verkleedjurken van Anna of Elsa aantrekken en samen op de foto gaan. In een reusachtige globe kun je sneeuwballen vangen en je kunt Frozen kastelen bouwen met ontelbaar veel LEGO blokjes.

Bouw een LEGO Halloween pompoen

LEGO Halloween-Pompoen-Pumpkin
Pompoen creatie van mijn zoon

Bij de Harry Potter wereld kun je niet alleen op de foto in dé Ford Anglia… maar ook pompoenen bouwen uit oranje LEGO steentjes. Ook leuk voor thuis maar hij moet wel op LEGO World blijven. Je maakt hem zelf met oranje steentjes en een LED waxinelichtje (o.a. te koop bij Blokker of Action).

Spelen en attracties

Elke wereld heeft zo zijn eigen challenges, attracties en kunstwerken. Mijn dochter van 4 jaar vond de Duplo en LEGO Friends wereld helemaal geweldig. Hier staat een draaimolen, een uit LEGO gemaakte achtbaan-kar waar je in kunt zitten. En ook de miniatuurwerelden zijn prachtig om te zien. Bij de Duplo Zone kun je chillen op zitzakken. Regelmatig komen er mensen met peuters en kleuters dansen in het theater.

Joehoeeeee!!!
Review LEGO World 2019
Een hele grote LEGO Friends wereld

Haar favoriete attractie? De auto’tjes bij het LEGO Land Resort Denemarken gedeelte waar kleine kinderen tot 7 jaar rondjes kunnen rijden. Daarboven hangt een scherm waar ze fragmenten draaien uit het attractiepark. Bij TUI kun je als je wilt direct een vakantie boeken. Ik heb een paar folders meegenomen om thuis nog eens na te lezen. De kinderen zeiden meteen dat ze daar graag eens willen… De beleving is compleet met een bezoek aan Lalandia, het LEGO House en LEGO Land. Dat wordt nog even sparen… maar een ervaring om nooit te vergeten!

Toet toet!
LEGO World 2019 Review
Ben jij klaar voor een LEGO douche?

Natuurlijk mag je de tentoonstelling van de LEGO fans ook niet missen. Zij stallen hier hun allermooiste kunstwerken uit. Even terug naar de LEGO tijd van vroeger? Bezoek dan het LEGO museum i.s.m. Mini Billund. Op LEGO World hebben zij hier een mooi stuk ingericht.

Bij de LEGO Starwars wereld liepen Stormtroopers en andere figuren uit de film waar je mee op de foto kunt. Ook hier weer veel prachtige kunstwerken. Doe hier mee aan de Stormtrooper bouwcontest en maak kans op een leuke prijs.

Kruip onder tunneltjes en kijk wat je daar kunt ontdekken.
LEGO Hidden Side Schoolbus
LEGO Hidden Side Schoolbus

Mijn zoontjes hadden vooral veel interesse in de LEGO Hidden Side wereld. Hier worden kinderen uitgedaagd om hun schoenen uit te trekken en over een bak LEGO heen te lopen. Ooit op LEGO getrapt? Autsjj! De kinderen doen alsof het eitje is haha. Lekker laten gaan. Ze verzamelen 4 stempels en mogen dan een kijkje nemen in de gele schoolbus. Daar doen ze een spelletje en kunnen daar met tablets (of je eigen telefoon) spoken vangen.

Verder is er nog een klimbaan, je kunt in ballen over water lopen, en, en… teveel om op te noemen.

LEGO Goodiebag bij vertrek

Rond 16.45 uur sloten de attracties en riepen ze vriendelijk om richting de uitgang te lopen. Wat is de middag toch snel voorbij gegaan! Alle kinderen die LEGO World verlaten (maakt niet uit op welk tijdstip) krijgen een geel plastic tasje als goodiebag mee naar huis. Wat er in zit? Een leuk magazine en zakje LEGO. Daarmee kunnen de kids op de terugweg of thuis nog even nagenieten. 🙂

Onze tips

  • Zorg dat je er op tijd bent. Er is zoveel te ontdekken en te zien dat 4 uurtjes voor ons eigenlijk te kort waren.
  • Download de LEGO World app met alle informatie.
  • Trek kinderen schoenen aan die makkelijk aan en uit te trekken zijn. Bij de ballen-, LEGO- bakken, springkussens en andere attracties moeten de schoentjes uit.
  • Denk aan een S.O.S. bandje met telefoonnummer voor kinderen of haal er gratis een bij de infobalie.
  • Mocht je na het bezoek van LEGO World nog tijd en zin hebben, dan is het zeker de moeite waard om de nieuwe official LEGO Store in Hoog Catharijne te bezoeken. Wat een prachtige winkel!

Praktische info

  • Wanneer: van donderdag 17 oktober tot en met woensdag 23 oktober 2019
  • Waar: in de Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht, Nederland
  • Kosten: 19,50 per persoon. Tickets kun je hier bestellen.

Kijk voor meer informatie op de website van LEGO World.

Heb jij LEGO World al eens bezocht of ben jij van plan het event dit jaar te bezoeken?

*Wij mochten LEGO World op uitnodiging bezoeken.

2 thoughts on “LEGO World 2019 in Utrecht; grootste LEGO evenement van de wereld!

Geef een reactie