Lentezoet en andere fijne gedachten

De meeste depressieve maand is voorbij en
eindelijk is het dan februari.
Gelukkig is het een korte maand want ook februari mag snel voorbij zijn. Ik ben wintermoe of de winter zat. Ik haat regen en kou en als combinatie is het helemaal niet hachelen.
Een winter met veel sneeuw vind ik wel heerlijk trouwens. Maar ja dat hebben we twee dagen en dan krijg je vieze derrie op straat.
Ik snak naar de lente. De fijne lentemorgens die zo lekker ruiken. Ik snak naar wat meer licht in de  avond en de steeds langer wordende avonden.
Ik snak vooral naar de dagen dat het weer goed genoeg, lees droog, is voor de speeltuin.
Ik moet nog minstens een maand volhouden. Misschien wel zes weken. Zes lange weken tot de lucht weer vol lentezoet zit. Zes lange weken voordat iedereen zich weer wat blijer lijkt te voelen.
Of zou het aan mij liggen dat andere mensen zich ook maar zozo voelen.
Heb ik een zozo-uitstraling? En denken andere mensens, zozo die Juul die laten we maar even met rust.
Tijd voor de lente. Want dan krijg ik weer een kleurtje op m’n gezicht en een mindere zozo-uitstraling. Een verbetering voor iedereen dus.
Ik snak naar de mooie lente. Ik snak naar de zin om te gaan hardlopen, die zin die in de winter als enige, maanden onder het vriespunt lijkt te zijn.
Maar in de lente is niks fijners dan in de ochtend rennen. Je dag is meteen goed. En een blije mamma betekent blije kindjes. Of is het andersom? Blije kindjes geeft een blije mamma.
Blije kindjes en blije mama’s zijn fijn. Net als de lente. De lente komt er aan.
Ook de kinderen zijn dit grijze druilerige weer zat en lijken zich meer te vervelen dan ooit. Ze willen naar buiten, maar niet in de grijze kou. Mijn kinderen worden lui van dit weer en pappa en mamma ook. Dus we hangen wat rond in huis. Af en toe gluurt iemand naar buiten op zoek naar een glimp van de komende lente.
Nog zes weken ploeteren en wachten.
Ik snak naar de lente. De lucht vol lentezoet.

One thought on “Lentezoet en andere fijne gedachten

  1. Ik kijk ook zo uit naar de lente. Hoewel er veel wind is vandaag, was het toch een mooie dag met veel zon. Zalig wanneer het al licht is als we naar school vertrekken. Ik hou ook van sneeuw, maar zoals je zegt is het meteen vieze drek op de baan.

Geef een reactie