Leren dragen met hulp van een draagconsulente

Urenlang zitten stoeien met mijn nieuwe draagdoek, de handleiding en Youtube filmpjes. Ik kwam er maar niet uit! Het verschil tussen een rekbare draagdoek, een draagzak en een geweven draagdoek is enorm groot. Een draagconsulente hielp mij op weg met twee verschillende draagtechnieken. Nu is het een kwestie van oefenen oefenen oefenen..

doek
Doek mag nog iets verder in de knieholtes, i know. Dit was ook zo maar ze zit ja niet stil met haar beentjes. En dit was de eerste keer alleen proberen!

Cadeau

Voor mijn verjaardag kreeg ik geld voor een geweven draagdoek. Ik wist al snel welke ik zou kiezen. De Erna im Wunderland van het Duitse merk Kokadi. Ik moest er zelf nog een beetje geld bij leggen maar hey, hij is toch prachtig!

Ellende

Ik kreeg het maar niet voor elkaar om de draagdoek goed te binden. Na uren oefenen met de bijgeleverde handleiding en Youtube filmpjes was ik het zat. Er moest hulp komen. Ik maakte een afspraak met een draagconsulente! Het zou toch enorm zonde zijn als deze doek ligt te verstoffen.

Redder in nood

Met een doek en twee poppen gingen we aan de slag. Zij eerst en daarna samen met eigen doek. We begonnen met de rugzakhouding. Na drie keer met de pop gebonden te hebben werd het tijd om met mijn dochter uit te proberen. Ik vond dat best spannend en fijn dat er iemand bij was om te helpen. Het was gelukt, helaas heb ik hier geen foto van. Daarna had ze er geen zin meer in en oefenden we nog een paar keer met de pop en daarna het buikdragen. Ik weet nu hoe deze twee bindtechnieken horen te zijn, alleen nu is het oefenen oefenen oefenen want madam is erg bewegelijk als dreumes!

doek1

Ik betaalde € 40,- voor een sessie van twee uur. Het kost wat, maar ik kan nu tenminste de doek gaan gebruiken!

Hebben jullie je baby of peuter gedragen? En waarmee?

15 thoughts on “Leren dragen met hulp van een draagconsulente

 1. Ja! Ik draag mijn dochter regelmatig en vind het heerlijk. Inderdaad, een consulente kan je de fijne kneepjes leren van het knopen, een echte aanrader.
  Daarnaast zijn er ook veel fijne Facebookgroepen waar je om tips kan vragen, bijvoorbeeld Liefdevolle Chaos of een draagdoekengroep uit jouw buurt.
  Ik draag met doeken, ringslings, SSC (draagzakken)…

 2. Ja, ik heb gedragen en mis het soms nog steeds…

  Ik heb zelf met geweven draagdoeken gedragen, mijn man met ergonomische dragers. Zelf ben ik wel al vanaf acht weken zoveel mogelijk op mijn rug gaan dragen.

 3. Wat een schitterende doek!

  Ik heb een rekbare en gebruik m nog steeds soms (onze jongste is vrij licht en petite). Vind het zo fijn, lekker dicht tegen je aan.

  Wij hadden het geluk dat onze voormalig kraamverzorgster een consulente is, ze heeft ons een sessie cadeau gedaan. Zo lief!

 4. Nee wel altijd willen hebben zo’n draagdoek, maar wist niet welke en het lijkt mij ook heel ingewikkeld dus daarom nooit gedaan. Wist ik trouwens niet dat er een draagconsulente bestaat!

 5. Wat goed dat je een consult hebt genomen! Het zou inderdaad zonde zijn om je doek te laten versloffen. Bij mijn tweede heb ik een rekbare doek gekocht en voor mijn derde nog drie erbij. Maar nog steeds geen geweven.. Als er ooit een vierde komt, staat die wel op mijn verlanglijstje.

Geef een reactie