Zeilkamp op de Friese meren, het was cool bij ’t Garijp!

Het was een aardig stukje rijden naar Friesland maar dat hadden we er graag voor over. Mijn zoon mocht een paar dagen op zeilkamp bij zeilschool ’t Garijp op hun locatie in Langweer. Even hebben we getwijfeld of hij geen heimwee zou krijgen zo ver van huis.. maar toen ik hem ophaalde was het eerste wat hij zei “het was zo cool, mag ik volgend jaar weer?”.

We pakten de checklist er nog een keer bij. Hadden we alles? Met twee grote volle tassen, bepakt en bezakt reden we met het hele gezin naar zeilschool ’t Garijp in Friesland. We waren net op tijd, dachten we.. want we stonden op de verkeerde locatie. Oeps! Ik wist niet dat de zeilschool nog een andere locatie had, waar dit fout is gegaan weet ik niet, maar we kregen daar het adres in Langweer, dat lag zo’n 20 minuten verderop. Wel een mooie route langs veel wateren, waar Friesland om bekent staat.

garijp2

kinder zeilkamp garijp optimist friesland langweer

Omdat we te laat aankwamen op de locatie in Langweer hadden we niet veel tijd om afscheid te nemen. Mijn zoon mocht een bed uitzoeken in de slaapzaal, zijn spullen neerzetten, ons een kus geven en zich bij de groep voegen. Daar waren ze al begonnen met spelletjes om elkaars naam te onthouden en beter te leren kennen. Ook leerden ze knopen leggen met snoepveters, yummie!

Mijn zoon maakte al snel vriendjes met de andere jongens. Zijn beste maatje was daar Niels. De kinderen leerden een hoop theorie, bijvoorbeeld alle onderdelen van een zeilboot. Zo weet hij dat een boot geen stuur heeft maar een roer, en zwaard en noem maar op. Hij heeft echt een hoop geleerd en ’s avonds kregen ze uitleg op het droge. De volgende dag gingen ze namelijk het water op!

langweer zeilkamp optimist 't garijp friesland

https://www.instagram.com/p/BWsn_ZEgSwh/?taken-by=zeilschooltgarijp

Een beetje spannend vond hij het wel! Ze werden eerst allemaal op een rij naar het meer getrokken en toen ging het echt gebeuren. Een klein poosje later kwam het vertrouwen wel en was het niet meer zo eng. Hij vond het superleuk!

Naast zeilen was er op kamp ook nog even tijd voor een potje voetbal of om even te zonnen of te chillen. Het eten en drinken was goed verzorgd en ik vond het als ouder erg leuk om elke dag een paar foto’s voorbij te zien komen op de Facebookpagina en het Instagram account van de zeilschool. Hij was toch een eindje van huis en zo kregen we er in het thuisfront toch nog wat van mee.

diploma zeilkamp friesland 't garijp

Aan al het goede komt een einde, zo ook aan het zeilkamp. Mijn zoon heeft genoten en wil volgend jaar weer. Hij kreeg van zijn teamleider Luc een soort diploma met wat hij allemaal geleerd en gedaan heeft. Het team van de zeilschool bestaat uit leuke mensen, allemaal vrolijk en ze gaan erg leuk en professioneel met kinderen om! Hierbij nog een bedankje aan het team van zeilschool ’t Garijp die het zeilkamp mogelijk heeft gemaakt. Een ervaring die elk kind eens een keertje mee moet maken.

Kijk voor meer informatie en prijzen over de zeilkampen op de website van zeilschool ’t Garijp.

Ben jij al eens op zeilkamp geweest?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

10 thoughts on “Zeilkamp op de Friese meren, het was cool bij ’t Garijp!

  1. Ik ben zelf nog nooit op zeilkamp geweest, wel wezen zeilen en slapen op een zeilboot (jaar of 15 geleden met mijn ex), dat heeft toen behoorlijke indrukken achter gelaten en de droom om mijn vaarbewijs te halen en een bootje te kopen, zo jammer dat mijn huidige man geen fan van boten is..

Geef een reactie