Plog: Arends Hof in Laar (Duitsland)

Nog géén vijf minuten over de grens bij Coevorden ligt de Arends Hof. Dit is een leuke kinderboerderij met speeltuin en terras. Toen wij er waren hebben we biggetjes gezien van twee dagen oud. Kijk je mee naar deze leuke plog?

Door te googelen over uitstapjes in de grensomgeving van Coevorden kwam ik dit leuke adresje tegen. Voor ons was het een klein half uurtje en omdat we een tijdje niet meer naar een dierentuin of kinderboerderij zijn geweest leek ons dit wel leuk.

Over de Arends Hof

img_6377

De Arends Hof of Hoeve op zijn Nederlands word al jarenlang door een familie gerund. De hoeve ligt in een idyllische omgeving aan het Coevorden-Piccardie-Kanaal, pal aan de Nederlandse grens. Op de weiden en in de stallen leven veel oude (deels bedreigde) huisdierrassen. Bij de hoeve horen bovendien een paar hectare deels beplant natuurgebied met enkele grote plassen. Naast de Arends Hof bevind zich ook een camping.

img_6179

Net na binnenkomst zagen we deze varkentjes in het gras. Of dat te maken had met de pasgeboren biggetjes of dat ze er al langer stonden weten we niet. Een beetje decoratie op een kinderboerderij is best leuk!

img_6303

img_6218

img_6193

De dieren hebben mooie grote ruime verblijven. Bij de kassa kochten we een emmertje voer voor de dieren. Dit kost € 0,50. De kassavrouw zag dat ik met drie kinderen was en vroeg of ik er drie emmertjes voer bij wilde betalen maar heb er toch voor gekozen dat één emmertje wel genoeg is. Wij waren er al iets later op de middag en als er al tientallen kinderen voor ons zijn geweest met hun emmertjes dan hadden de dieren vast geen honger meer of toch wel?

Er staan overal bordjes met ‘hier füttern’, wat betekent dat je daar wat voer in mag gooien. Dan komt het onder in een bakje voor de dieren. De dieren uit de hand laten eten is niet verstandig omdat sommige dieren kunnen bijten.

img_6197

img_6236

img_6245

Je merkt dat de dieren niets beter weten en meelopen langs het hek als ze kinderen met gekleurde emmertjes zien lopen. De schapen vonden we erg grappig! Het schaap met de dweilharen mocht volgens de jongens wel weer eens een keer naar de kapper. Het lijkt wel een witte Bob Marley met Raggae dreadlocks.

img_6207

img_6306

img_6285

Die lieve kleine krulstaartjes waren slechts twee dagen oud, dit vernam ik door mijn vraag via hun Facebookpagina toen ik thuis was. Ik zag geen medewerkers rondlopen in het kinderboerderij gedeelte en vind het jammer dat ze er geen bordje bij hadden gezet. Er zijn vast meer mensen die de biggetjes leuk vinden en willen weten hoe oud ze zijn. Er was ook een ander varken met biggetjes die al een paar weken ouder waren. De modderpoel was volgens mijn peuter een zwembad hihi. Nadat we de hele kinderboerderij hebben gezien, zijn we nog eens terug gelopen naar de biggetjes. Ze waren echt zo schattig!

img_6307

Elke diersoort heeft ook een eigen stal op de boerderij. Op de wandelpaden loop je er telkens door heen.

img_6316

img_6312

Het enigste minpuntje aan de Arends Hof vond ik de vele brandnetels op de paden. Die waren er echt veel en staken soms uit over de paden. Wij als volwassenen kunnen hier naar uitkijken maar (kleine) kinderen zijn vaak zo enthousiast dat ze de brandnetels niet zien met als gevolg… overal jeuk!

Pluspunt is dat er overal bordjes staan met informatie in het Duits en Nederlands. Zo leer je ook nog eens wat over de dieren (en de mens).

img_6330

img_6336

img_6351

Aan het einde van de kinderboerderij, eigenlijk is het een lang pas wat je volgt, is er een vogelkooi waar je doorheen kunt lopen als je durft. En een hok waar je geitjes mag aaien. Heb nog gelachen want er was ook een ander Nederlands gezin, en dat kindje pakte een geitenkeutel op en wilde het opeten. Kijk mama, overal dropjes! Nou ik had het niet meer en pieste bijna in mijn broek van het lachen haha. Dat kindje kreeg thuis vaak kinderkopjes of andere kleine dropjes 😉

img_6354

Tot slot is een mooie grote speeltuin waar kinderen hun hart op kunnen halen. Auto’tjes, glijbanen en meer. Ouders kunnen een plekje nemen op het terras en iets te eten of drinken bestellen. Mijn kinderen vonden de speeltuin en de pasgeboren biggetjes het allerleukst! Wij hebben ons twee uurtjes vermaakt en komen zeker nog eens terug.

De Arends Hof is geopend van tweede paasdag t/m 31 oktober. Volwassenen betalen € 3,50 entree en kinderen € 2,00.

Bezoekadres: Zur Grenze 6
49824 Laar-Eschebrügge. Duitsland

Zit er ook een leuke kinderboerderij bij jullie in de buurt? En betaal je daar entree voor?

Bewaren

4 thoughts on “Plog: Arends Hof in Laar (Duitsland)

Geef een reactie